pontosnews.gr
Σάββατο, 22/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέφανος Τανιμανίδης: «Ταξίδι» στην ιστορία, τη διάλεκτο, τη μουσική και την παράδοση των Ποντίων με το νέο βιβλίο «Πόντος – Δεν ξεχνώ»

Παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων

1/06/2022 - 10:02πμ
Ο Στέφανος Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του, υπό το βλέμμα του Θεόφιλου Καστανίδη, του Κώστα Χαρδαβέλλα, του Ηλία Πετρόπουλου και του Δημήτρη Καιρίδη (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Ο Στέφανος Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του, υπό το βλέμμα του Θεόφιλου Καστανίδη, του Κώστα Χαρδαβέλλα, του Ηλία Πετρόπουλου και του Δημήτρη Καιρίδη (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στιγμές από τον αγώνα του να συλλέξει το υλικό για τη συγγραφή του νέου βιβλίου του Πόντος – Δεν ξεχνώ, μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο αναγνωστικό κοινό της Αθήνας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Σταμούλη έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού.

Το βιβλίο προλόγισε ο γιος του συγγραφέα, παραγωγός και παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του πατέρα του και την ενασχόλησή του με τα ζητήματα του ποντιακού ελληνισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Σάκης Τανιμανίδης προλόγισε το βιβλίο του πατέρα του (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Για το 600 σελίδων πόνημα του Στέφανου Τανιμανίδη μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Καιρίδης, ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ηλίας Πετρόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» Θεόφιλος Καστανίδης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας με τη Δήμητρα Σταύρου, ιστορικό και επιμελήτρια των εκδόσεων Σταμούλη.

Η ιστορικός Δήμητρα Σταύρου, ιστορικός και επιμελήτρια των εκδόσεων Σταμούλη (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

«Θέλησα να καταγράψω τα ιστορικά γεγονότα, να παρουσιάσω τα ήθη, τα έθιμα, τη διάλεκτο την ποντιακή που είναι ζωντανή για να μπορούν τα παιδιά μου να μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές ότι δημιουργήθηκε για τόσα χρόνια», είπε ο συγγραφέας.

Για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η σύνδεση με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καΐλη που επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο.

Την παρουσίαση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των χώρων της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και τριάντα ποντιακών σωματείων.

(Φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Ο Πόντιος ηθοποιός Λάζος Τερζάς απήγγειλε το ποίημα «Πάρθεν» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Παράλληλα οι τραγουδίστριες Μήδεια Χουρσουλίδου και Ιφιγένεια, ταξίδεψαν με τις φωνές τους όσους βρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση τραγουδώντας για τον Πόντο, ενώ η μικρή Μαρκέλλα Παλιάκη συγκίνησε με την νεανική φωνή της. Με τη λύρα του συνόδευσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Η Ιφιγένεια ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με τη φωνή της (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Η μικρή Μαρκέλλα Παλιάκη συγκίνησε με τη φωνή της (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Μετά την συγκλονιστική απαγγελία του ποιήματος Πόντος εν’ άστρον φωτεινόν από τον Λάζο Τερζά, μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» παρουσίασαν τον πανάρχαιο ποντιακό χορό σέρρα, κάνοντας όλη την αίθουσα να ριγήσει από συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης, ο π. Σαμψών από την Ασσυριακή Εκκλησία και ο πρόεδρος της Ασσυριακής Κοινότητας Κυριάκος Μπατσάρας, εκπρόσωπος από την Αρμενική Εκκλησία

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης και ο π. Σαμψών από την Ασσυριακή Εκκλησίας (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

ο π. Νικόδημος Καβαρνός, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Χ. Λαλούση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζιος, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην

Άποψη της κατάμεστης αίθουσας (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

υπουργός Γιώργος Βερνίκος, η βραβευμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και αντιπρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Χάρης Πασβαντίδης, η πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Δελαπόρτα, ο εκδότης Φώτιος Σταμούλης, ο ιδρυτής των εκδόσεων Αθανάσιος Σταμούλης και η γ.γ. της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χριστίνα Χαφουσίδου. Μήνυμα απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Απόστολος Γκλέτσος, Δημήτρης Καιρίδης, Μανούσος Μανουσάκης και Στέφανος Τανιμανίδης (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Παρόντες επίσης ήταν οι σκηνοθέτες Μανούσος Μανουσάκης, Τάσος Μπιρσίμ, Ηλίας Τανιμανίδης και οι ηθοποιοί Απόστολος Γκλέτσος, Μάνος Γαβράς και Σταύρος Πανικίδης. Την εκδήλωση στόλισε το μαντήλι που δημιούργησε η Αγγελική Ζαμπλάρα με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ως φόρος τιμής στους ξεριζωμένους προγόνους.

Ο συγγραφέας με τη σύζυγό του Ματούλα, τον γιο τους Σάκη Τανιμανίδη και τη νύφη τους Χριστίνα Μπόμπα (φωτ.: Ανδρέας Πανταζής)

Στο πλευρό του συγγραφέα, εκτός του γιου του, βρέθηκε η σύζυγός του Ματούλα Τανιμανίδου και η νύφη του Χριστίνα Μπόμπα.

Πόπη Παπαγεωργίου, Γεωργία Βορύλλα

  • Βίντεο: Βασίλης Τσενκελίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΝΤΟΣ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα αλά ποντιακά»: Τα παιδιά του Κεχρόκαμπου κρατούν ζωντανή την ποντιακή διάλεκτο

21/08/2026 - 6:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: «Η Γενοκτονία δεν συμψηφίζεται» – Παρέμβαση για τις δηλώσεις του Θανάση Διαμαντόπουλου

21/08/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: Στάθη Παρχαρίδη από Στάθης Παρχαριδης/Facebook-φωτό logo από Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Στάθης Παρχαρίδης: Το συγκινητικό μήνυμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου με βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση

21/08/2026 - 11:16πμ
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντινής Γρεβενών)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντινή: Όταν το χωριό γίνεται ένα μεγάλο ποντιακό αντάμωμα – Ραντεβού στο πανηγύρι του χρόνου

20/08/2026 - 9:20μμ
Στιγμιότυπο από την κηδεία του Στάθη Παρχαρίδη (φωτ.: Kozanimedia)
ΠΟΝΤΟΣ

Στάθης Παρχαρίδης: Με ποντιακή λύρα το τελευταίο κατευόδιο – Βουβός ο πόνος στο Πρωτοχώρι Κοζάνης

20/08/2026 - 8:25μμ
(Φωτ.: Chrysoupoli News/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Δύο ποντιακοί σύλλογοι έγιναν μια οικογένεια – Αδελφοποίηση Κεχροκάμπου και Κομνηνών

20/08/2026 - 5:45μμ
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πόντιοι και Ανατολικοθρακιώτες τίμησαν την Παναγία και γλέντησαν τον Δεκαπενταύγουστο

20/08/2026 - 12:00μμ
Ο Στάθης Παρχαρίδης (φωτ.: facebook.com/Στάθης Παρχαρίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Στάθης Παρχαρίδης: Σήμερα η κηδεία του Πόντιου καλλιτέχνη στο Πρωτοχώρι Κοζάνης

20/08/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Στάθης Παρχαρίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά τον Στάθη Παρχαρίδη

19/08/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Θεοφάνη

19/08/2026 - 9:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Diamond League: Χαλαρά… πρώτος ο Τεντόγλου στη Λοζάνη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καύσωνας ενόψει: Γιατί η υπερβολική ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι πιστεύαμε για τους 60+

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μηχανικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου, με τρεις νεκρούς

9 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Χάλκινος ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Έφτασε τα 11 μετάλλια

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 24 έως 28 Αυγούστου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV