pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρμενικό ΥΠΕΞ: Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προσέξει την φιλοπόλεμη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν

Η πρόθεση των Αζέρων να πετύχουν τους στόχους τους με χρήση βίας συνιστά περιφρόνηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αναφέρεται σε ανακοίνωση

31/05/2022 - 1:11μμ
Υπουργείο Εξωτερικών  της Αρμενίας (Φωτ. αρχείου:mfa.am)

Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας (Φωτ. αρχείου:mfa.am)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για μη εποικοδομητική προσέγγιση, αυθαίρετη και λανθασμένη ερμηνεία των συμφωνιών, καθώς και συνέχιση της επιθετικής και φιλοπόλεμης πολιτικής κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Σε ανακοίνωση – απάντηση σε δηλώσεις του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ η Αρμενία αναφέρει ότι «οι βλέψεις επί του κυρίαρχου εδάφους της  γειτονικής χώρας και η στάση που επιλέγει να κρατήσει το Αζερμπαϊτζάν -το να επιτύχει τους στόχους του με τη χρήση βίας- δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά περιφρόνηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, κάτι που θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση την ειλικρίνεια της πρόθεσης του Αζερμπαϊτζάν για επίτευξη ειρήνης στην περιοχή».

Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση οι διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν πρέπει να διεξαχθούν επί τη βάσει των προτάσεων και των δύο πλευρών, οι οποίες πρέπει να αφορούν σε ολόκληρη την ατζέντα των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οριστικής διευθέτησης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η  αζερική πλευρά, με τις εικασίες της, αποπειράται να παρουσιάσει το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μια εδαφική διαμάχη, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων των Αρμενίων του Αρτσάχ και την εξάλειψη της απειλής εθνοκάθαρσης» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας και προσθέτει: «Από  αυτή την άποψη, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι η διεθνής εντολή της Συμπροεδρίας της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία δόθηκε το 1995 για την υποστήριξη της συνολικής διευθέτησης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξακολουθεί να υφίσταται».

«Καλούμε την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν να μην παρεμποδίσει με πολεμοχαρή και επεκτατική ρητορική τις συζητήσεις που διεξάγονται στα υπάρχοντα σχήματα» σημειώνει το Αρμενικό ΥΠΕΞ και καταλήγει: «Ταυτόχρονα, εφιστούμε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στις δηλώσεις του επίσημου Μπακού και αναμένουμε την κατηγορηματική στάση των διεθνών εταίρων μας, η οποία θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στον Νότιο Καύκασο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όσο ζεσταίνει ο καιρός τόσο ωριμάζουν τα φραγκοσύκα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ο καιρός σήμερα: Άνοδος θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

22 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/EviaVima)

Μάχη με τις φλόγες στη Σκύρο: Εκκενώσεις και ενεργοποίηση του Copernicus

8 ώρες πριν
(Φωτ.: hellenicnavy.gr)

Συγκίνηση στην Τήνο: Τιμήθηκαν η Παναγία και οι ήρωες του «Έλλη»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας)

Λαϊκοποντιακή βραδιά στον Απιδεώνα

9 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/paokagiouandrea?locale=el_GR)

Ποντιακή βραδιά με τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Καβάλα

10 ώρες πριν
Απίστευτες εικόνες από το Καραβοστάσι της Ανατολικής Μάνης (εικ.: facebook.com/pantelis.apostolakos)

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Ανατολική Μάνη

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV