pontosnews.gr
Κυριακή, 31/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας και δεν ασχολείται σοβαρά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Οι τουρκικές παραβιάσεις αποτελούν... απάντηση σε όσα κάνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της γείτονος

20/05/2022 - 11:34μμ
(Εικ.: pontosnews.gr)

(Εικ.: pontosnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όχι πως αναλαμβάνει και ποτέ ευθύνες για τίποτα η Τουρκία, για να μας κάνει εντύπωση! Ποιος ξεχνάει ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, οι Οθωμανοί Τούρκοι διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των χριστιανών της Ανατολής και έκτοτε ρίχνουν τις ευθύνες στα θύματα, δηλαδή στους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Ασσύριους; Ουδείς!

Πόσο μάλλον όταν συνεχίζουν την ίδια πρακτική και στον 21ο αιώνα, σε βάρος των Κούρδων και άλλων μειονοτήτων που έχουν την ατυχία να ζουν στην τουρκική επικράτεια.

Οπότε μάλλον αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που ρίχνει την ευθύνη για την ένταση στην Αλεξανδρούπολη και τις δεκάδες υπερπτήσεις, την Παρασκευή, στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς έκανε ό,τι συνήθως: αποποιήθηκε για λογαριασμό της Τουρκίες όλες τις κατηγορίες για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Ίμβρου (Gokceada) στις 16 Μαΐου 2022 και στα δυτικά της περιοχής Enez στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις στις 18 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τους κανόνες περί αμοιβαιότητας και της εμπλοκής.

Η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να δημιουργήσει μία αντίληψη εναντίον της χώρας μας στη διεθνή κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε η ίδια με δικές της προκλητικές ενέργειες.

»Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε παντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με την ανακοίνωσή του με ημερομηνία 20 Μαΐου και καταδικάζουμε σφόδρα τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

»Για να μην ξανασυμβούν τέτοια επεισόδια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να ασχοληθεί σοβαρά με τη διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, όπου εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει να συμμετάσχει», σημειώνει ο Μπιλγκίτς.

Η τουρκική διπλωματία στα καλύτερά της!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνική Κοινότητα Αιξ-αν-Προβάνς συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, μεταφέροντας χρώματα, μουσικές και γεύσεις της Ελλάδας στην καρδιά της Προβηγκίας (φωτ.: Facebook / Communauté Hellénique d'Aix-en-Provence_)

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Νότια Γαλλία: Η ελληνική κοινότητα που έγινε σημείο αναφοράς στην Αιξ-αν-Προβάνς

6 ώρες πριν
Συντονιστής του προγράμματος U-Report της UNICEF φορά προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εκστρατείας ενημέρωσης για τον Έμπολα στην Γκόμα, στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Marie Jeanne Munyerenkana)

Έμπολα: Ο ΠΟΥ προκρίνει πειραματικές θεραπείες και νέα εμβόλια για το στέλεχος που πλήττει το Κονγκό

7 ώρες πριν
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τη Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (πηγή: Ο Ντελάλης)

Τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης συγκίνησαν το Φεστιβάλ της ΠΟΕ – Το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη χρονιά η Παρί!

8 ώρες πριν
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign