pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους»

Για αποφασιστικό βήμα στην προώθηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

11/05/2022 - 8:35μμ
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» στην ολομέλεια της Βουλής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και οι τρεις υπουργικές τροπολογίες: Η πρώτη αφορούσε τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους επαγγελματίες διαφημίζουν ή εφαρμόζουν πρακτικές μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου σε ανηλίκους ή ευάλωτα πρόσωπα, τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας Υγείας ΑΕ, τις αποζημιώσεις νοσηλίου-τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ σε φορείς κοινωνικής φροντίδας και την πλήρωση κενών θέσεων διοικητών και αναπληρωτών σε φορέων του υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

Η υπουργική τροπολογία με τις αλλαγές στις τιμολογήσεις φαρμάκων υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με το «παρών», ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 την καταψήφισαν. Η τρίτη υπουργική τροπολογία περιελάμβανε διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ και την καταβολή των μηνιαίων δόσεων, την παράταση του χρονικού διαστήματος παραχώρησης αγροτικών ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, μέτρα αποκατάστασης των ζημιών σε καλλιέργειες που επλήγησαν από παγετό και την ολοκλήρωση των εργασιών σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Η τροπολογία έλαβε θετική ψήφο από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την προώθηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θέλουμε οι υπουργικές αποφάσεις να έχουν βγει μέσα σε ένα μήνα από σήμερα, ειδικά για τον Προσωπικό Ιατρό, για να ξεκινήσουν οι εγγραφές του πληθυσμού.

Ο υπουργός τόνισε πως στον Προσωπικό Ιατρό κρατήσαμε αυτά που προϋπήρχαν για τον Οικογενειακό Γιατρό και πάνω σε αυτά μπορέσαμε να χτίσουμε με μια διαφορετική φιλοσοφία, προσφέροντας κίνητρα σε γιατρούς και ασθενείς για να τον αγκαλιάσουν, επειδή πρόκειται για έναν σημαντικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πρόκειται για έναν θεσμό που θα κριθεί στην πράξη.

Για τα Κέντρα Υγείας και τους ΤΟΜΥ, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα για την αναβάθμιση και ανάπτυξή τους. Σχετικά με την τροπολογία που αφορά την φαρμακευτική δαπάνη, ανέφερε πως βούληση της κυβέρνησης είναι τα ακριβά φάρμακα να πάνε σε διαπραγμάτευση. Υπάρχουν πολλά θεσμικά θέματα που θα πρέπει να τρέξουμε ακόμα, όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και οι κλειστοί προϋπολογισμοί ανάλογα με τις θεραπείες, ανέφερε ο υπουργός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και Πολιτική Συνοχής

16/10/2026 - 9:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για την εκλογή αρχηγού – «Δεν πάμε καλά», λέει ο Πολάκης

16/10/2026 - 7:57μμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο: Τουρκική NAVTEX ενόψει των ερευνών για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου

16/10/2026 - 3:22μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμός για την ενέργεια, ανοιχτή η μάχη για νέα μέτρα

16/10/2026 - 2:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αγωγή και ηχογράφηση που «καίει» αξιωματούχους των ΗΠΑ

16/10/2026 - 8:59πμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Στα «μαχαίρια» για τον προϋπολογισμό και την ενέργεια

16/10/2026 - 12:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

15/10/2026 - 10:50μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκησ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Δεν θα δεχθούμε περαιτέρω περικοπές» σε αγροτική πολιτική και συνοχή

15/10/2026 - 3:10μμ
Πριν από την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Το κόστος της ευρωπαϊκής ασφάλειας και οι ελληνικές «κόκκινες γραμμές»

15/10/2026 - 9:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης/Facebook)

Ποντιακή μνήμη και κυπριακός ελληνισμός: Το «κρυφό σχολειό» του Ριζοκαρπάσου ζωντάνεψε στη Θέρμη

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

1 ώρα πριν
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

2 ώρες πριν
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

2 ώρες πριν
Συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κονταριώτισσα Πιερίας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΕΡΤnews)

Πιερία: Πιλότος Canadair και θεολόγος οι δύο νεκροί του αεροπορικού δυστυχήματος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV