pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία επιβάλλει η G7

Στο στόχαστρο το πετρέλαιο, τα ΜΜΕ και ο τομέας των υπηρεσιών

8/05/2022 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Facebook / President Joe Biden)

(Φωτ. αρχείου: Facebook / President Joe Biden)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η G7 δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ενώ οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα για να απαγορεύσουν ή να αποτρέψουν τον εφοδιασμό της Ρωσίας με υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτάται η Μόσχα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η απόφαση της G7 «θα επιφέρει σκληρό πλήγμα στην κυριότερη οικονομική αρτηρία του (Βλαντίμιρ) Πούτιν και θα του στερήσει τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο» κατά της Ουκρανίας, τονίζει στην ανακοίνωση η αμερικανική κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κάθε χώρα ξεχωριστά, δηλαδή η Γερμανία (που προεδρεύει στην G7 φέτος), ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Βρετανία. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών υδρογονανθράκων, αν και οι εισαγωγές αυτές ήταν μικρές.

Οι ηγέτες της G7 στο κοινό ανακοινωθέν τους τόνισαν ότι θα εντείνουν την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και την εκστρατεία τους εναντίον της ρωσικής ελίτ που στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ενώ ο Πούτιν ετοιμάζεται να γιορτάσει αύριο Δευτέρα τη νίκη της πρώην ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας, οι πράξεις του στην Ουκρανία «ντροπιάζουν τη Ρωσία και τις ιστορικές θυσίες του λαού της», αναφέρουν οι επτά ηγέτες. Στη βιντεοδιάσκεψή τους, στην οποία συμμετείχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβαν ότι «δεσμεύονται να λάβουν νέα μέτρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να διασφαλίσει ένα ελεύθερο και δημοκρατικό μέλλον» καθώς και «να αμυνθεί και να απωθήσει μελλοντικές επιθετικές ενέργειες.

Νέες κυρώσεις στα ΜΜΕ και τη ρωσική ελίτ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε εξάλλου μια νέα σειρά μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, που προσανατολίζονται σε δύο μεγάλους άξονες: τα μέσα ενημέρωσης και την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών και της ρωσικής ελίτ σε συμβουλευτικές και λογιστικές υπηρεσίες.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια Pervy Kanal, Rossiya-1 και NTV. Θα απαγορευτεί σε κάθε αμερικανική εταιρεία να τα χρηματοδοτεί μέσω διαφημίσεων ή να τους πουλάει εξοπλισμό.

Ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι μολονότι οι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που έχουν στενότερους βιομηχανικούς δεσμούς με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία κυριαρχούν στον τομέα των υπηρεσιών, κυρίως μέσω των «Big Four», των τεσσάρων κολοσσών στον τομέα της λογιστικής και της παροχής συμβουλών: Deloitte, EY, KPMG και PwC. Επιτρέπεται ωστόσο η παροχή νομικών υπηρεσιών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχεται το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στήριξη στο νομοσχέδιο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων – Γιατί παραμένει «παγωμένο» στο Κογκρέσο

15/07/2026 - 3:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν: «Θα βομβαρδίσουμε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες αν δεν υπάρξει συμφωνία»

15/07/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

14/07/2026 - 11:21μμ
(Πηγή: brusselstimes.com/ Belga/Emile Windal)*
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις Βρυξέλλες: Νεκροί και αγνοούμενοι από φωτιά στο υπό ανακαίνιση εμβληματικό κτήριο Oxy Tower

14/07/2026 - 9:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

34 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

48 λεπτά πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

1 ώρα πριν
Ταμπέλα στην Κυψέλη, κοντά στο εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κυψέλη: «Χειρότερο και από σεισμό» οι ρωγμές μετά τον Μετροπόντικα

2 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Ιορδανίδης το 1952 (Αρχείο Σταύρου Καψάλη, πηγή: Πύλη της Δράμας)

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Χαράλαμπου Ιορδανίδη: Στις πορείες θανάτου από τους εννιά επέζησα μόνο εγώ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign