pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Ένταση σημειώθηκε στη δικαστική αίθουσα καθώς η Μάγδα Φύσσα μαζί με την οικογένεια Κωστόπουλου αντέδρασαν στην απόφαση του δικαστηρίου

3/05/2022 - 3:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένοχοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη για το θάνατο του  Ζακ Κωστόπουλου κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης και αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο κατά πλειοψηφία κήρυξε ενόχους για τα βάναυσα χτυπήματα που κατάφεραν στον 33χρονο ακτιβιστή, τους δύο καταστηματάρχες στην οδό Γλάδστωνος όπου στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος, για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Έκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, πως πρέπει να αθωωθούν οι αστυνομικοί, όπως είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας Έδρας.

Έπειτα από διάσκεψη τριών ωρών, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για την υπόθεση του συγκλονιστικοί θανάτου του ακτιβιστή, που καταγράφηκε και μεταδόθηκε δημόσια προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό πολιτών λόγω της βιαιότητας που δέχθηκε ο 33χρονος.

Με ψήφους 5-2 καταδικάστηκαν κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, η απόφαση για τους δύο επιχειρηματίες ελήφθη με πλειοψηφία 5 προς 2, με μειοψηφίσαντες δύο ενόρκους οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να καταδικαστούν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν κρίνει ότι συντρέχουν προϋποθέσεις για να γίνει δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για μετατροπή της κατηγορίας για τους δύο πολίτες, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί με ψήφους 4-3

Για τους τέσσερις ένστολους που συμμετείχαν στη σύλληψη του χτυπημένου 33χρονου μερικά λεπτά πριν καταλήξει από ισχαιμικό επεισόδιο, η αθωωτική απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφία της προέδρου και δύο ενόρκων που είχαν την άποψη πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ένταση με την ανακοίνωση της απόφασης

Η ανακοίνωση της απόφαση προκάλεσε μεγάλη ένταση στο δικαστήριο, αλλά και εκτός της αίθουσας, με επιφωνήματα αποδοκιμασίας , όπως «ντροπή ξεφτίλες» που ακούστηκαν να φωνάζουν αρκετοί.

Δυσαρέσκεια έδειξε και η οικογένεια του θύματος αλλά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα που βρισκόταν στην αίθουσα, όπως και σε άλλες συνεδριάσεις, σε συμπαράσταση στους οικείους του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν την παρέμβαση της προέδρου που ζήτησε να περάσουν έξω όσοι φωνάζουν και τονίζοντας πως, αν συνεχίσουν, θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη δικαστηρίου.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ιάσων Ραΐσης)

Η ένταση πυροδοτήθηκε περαιτέρω με λεκτική αντιπαράθεση που είχε η Μάγδα Φύσσα με συνδικαλιστή αστυνομικό, τον οποίο προσπάθησαν να απομακρύνουν συνάδελφοί του. Επίσης κατά την έξοδο από την αίθουσα, σε κλίμα γενικευμένης έντασης, μία γυναίκα απωθήθηκε από αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν τις ασπίδες τους.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και εν συνεχεία επί των ποινών που θα επιβάλει στους δύο κριθέντες ενόχους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χειροπέδες στα χέρια νεαρού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Σε πέντε λεπτά εκεί ή θα φας ξύλο»: Οι διάλογοι που ξεσκέπασαν το κύκλωμα ναρκωτικών στα σχολεία

22/12/2025 - 10:17πμ
Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου και μοίρασαν μήλα στους οδηγούς. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν σήμερα τα Τέμπη για τα φορτηγά, ανοιχτοί οι δρόμοι για τα ΙΧ στις γιορτές

22/12/2025 - 8:41πμ
(Φωτ.: pexel.com / Matheus Oliveira)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

22/12/2025 - 8:11πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων

21/12/2025 - 7:13μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

21/12/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ξωτικών έργα» με τα μικρά των «Ακριτών» Σερρών (φωτ.: Facebook / Ακρίτες Σερρών)

Ποντιακά κάλαντα και χοροί από τους «Ακρίτες» Επταμύλων στις Σέρρες

6 λεπτά πριν
Στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)

Γιγαντώνει το ναυτικό της η Τουρκία με αεροπλανοφόρο 300 μέτρων

30 λεπτά πριν
Το νερό, και συνεπώς το πηγάδι, είχε τη σημασία του ώστε να πάει καλά η νέα χρονιά. Εδώ, στην «Αστερούπολη» του Δήμου Καβάλας (φωτ.: Λάσκαρης Τσούτσας)

Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας έβαλε τη δική της σφραγίδα στα Χριστούγεννα

58 λεπτά πριν
Δεξιά το αυτοκίνητο του Φανίλ Σαρβάροφ και αριστερά ο παρασημοφορημένος Ρώσος υποστράτηγος (πηγή: Χ / UkraineWorld)

Βόμβα στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος στρατηγός σε έκρηξη αυτοκινήτου

1 ώρα πριν
Πολωνοί αγρότες διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, στο Νόβι Ντβορ Γκντάνσκι, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Andrzej Jackowski)

Φρένο στη Mercosur: Οι αγρότες μπλοκάρουν τη μεγάλη εμπορική συμφωνία της ΕΕ

2 ώρες πριν
Μωμόγεροι στην Καλαμαριά, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Μωμόγεροι στην Καλαμαριά: Σάτιρα και αυθεντική ποντιακή ψυχή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign