pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης με Μισέλ, Πέτκοφ, Κοβατσέφσκι και Βούτσις για τον νέο τερματικό σταθμό LNG

Θα παραστεί το μεσημέρι στην τελετή για την έναρξη υλοποίησης του έργου μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

3/05/2022 - 9:06πμ
(Φωτ.:ΑΠΕ/ΜΠΕ)

(Φωτ.:ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην τελετή για την έναρξη υλοποίησης του έργου του τερματικού σταθμού του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλωτού σταθμού παραλαβής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG (FSRU), σε απόσταση 17,6 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και 10 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη ακτή, και θα μπορεί να παραδίδει μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Φυσικού Αερίου ετησίως.

Με τον νέο τερματικό σταθμό, που είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2023, επιτυγχάνονται τα εξής:

  • Ενισχύεται η ενεργειακή επάρκεια και ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
  • Διαμορφώνονται εναλλακτικοί τρόποι προμήθειας Φυσικού Αερίου.
  • Μειώνεται η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό Φυσικό Αέριο.
  • Η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό ρόλο και γίνεται ενεργειακός κόμβος.
  • Δημιουργούνται ενεργειακοί διάδρομοι που δεν διέρχονται από τουρκικό έδαφος.
  • Δημιουργούνται εργαλεία περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια με βάση τις συνεργασίες των χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Για τη σημασία του νέου τερματικού σταθμού Αλεξανδρούπολης μίλησε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, αφού είπε πως η Ελλάδα συνδράμει ήδη οι φίλοι και γείτονα Βουλγαρία στον τομέα της ενέργειας, σημείωσε: “Την Τρίτη, μαζί με άλλους ηγέτες της Βαλκανικής, θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη, στον νέο σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες, μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες θα μας έχει δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε πλήρως τις πηγές εφοδιασμού σε Φυσικό Αέριο, όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου. Η Ελλάδα, λοιπόν, γρήγορα και πολύ μεθοδικά, μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο της περιοχής, αλλά, ταυτόχρονα, και σε στρατηγική πύλη εισόδου ενεργειακών πόρων προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικά”.

Ενδεικτική της σημασίας του έργου είναι η παρουσία στη σημερινή τελετή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στην κατασκευάστρια εταιρία Gastrade συμμετέχουν ο όμιλος Κοπελούζου, η Gaslog Cyprus Investments Ltd, η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε, η Boulfartrabsgaz EAD και ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει στη Βουλή ότι θα κατασκευαστεί και δεύτερος πλωτός σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με την ίδια δυναμικότητα, στο Θρακικό Πέλαγος.

Η σημερινή τελετή θα πραγματοποιηθεί στις12.30 στην Αποθήκη του Τελωνείου και θα μιλήσουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Αλεξαδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gastrade Κωστής Σιφναίος. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

 Το πρόγραμμα

Στις 09:30 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εργοτάξιο για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία Οδό.

Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Στις 14:00 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

17/09/2025 - 8:16μμ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πόντιος παλαιστής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κροατίας 2025 (φωτ.: Eurokinissi Sports/ Eurokinissi)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Όνειρό μου ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

5 ώρες πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου 
(φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Belharra: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά της 4ης φρεγάτας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Άσφαιρος με την Πάφο ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

7 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Το «Θέατρο Πόντου» αποχαιρετά το καλοκαίρι με μουσικές και χορούς της πατρίδας

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign