pontosnews.gr
Σάββατο, 18/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλαφ Σολτς: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αρθούν μόνο με συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας

Δεν αρκεί η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στη δημόσια τηλεόραση ZDF

3/05/2022 - 1:04πμ
(Φωτ.: EPA / Filip Singer)

(Φωτ.: EPA / Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το NATO δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά θα υπερασπιστεί «κάθε εκατοστό» των εδαφών του, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, προειδοποιώντας για ακόμα μία φορά ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας θα αρθούν μόνο με συμφωνία Κιέβου-Μόσχας και όχι με μια απλή κατάπαυση του πυρός από τη ρωσική πλευρά.

Στόχος παραμένει ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. 

«Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία δεν πρέπει να τον χάσει», τόνισε ο Όλαφ Σολτς σημειώνοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει «λάθος υπολογισμό», αν πιστεύει ότι τα εδαφικά κέρδη από την επίθεσή του στην Ουκρανία θα γίνουν απλώς αποδεκτά. «Δεν θα δεχτούμε ότι η Κριμαία προσαρτήθηκε. Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ακόμη και αν ο Πούτιν περιοριστεί σε μια μερική κατάκτηση της Ουκρανίας και στη συνέχεια στραφεί σε κατάπαυση του πυρός, τίποτα δεν θα έχει λυθεί για αυτόν», τόνισε ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Ουκρανία και δεν θα το πετύχει αυτό με μια υπαγορευμένη ειρήνη».

Ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι η ρωσική πλευρά υποτίμησε τόσο την ουκρανική άμυνα όσο και την αποφασιστικότητα και την ενότητα της Δύσης και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική στήριξη. Αυτή η βοήθεια, της Γερμανίας και των άλλων χωρών, βοήθησε ώστε ο ουκρανικός στρατός, «ο οποίος ενεργεί πραγματικά με μεγάλη επιτυχία», να μπορεί να αντέξει για τόσο μεγάλο διάστημα απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο. «Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υποστηρίζεται», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκείται περί «διστακτικότητας» σε αυτή την κρίση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ανταποκρίτριά του στη Γερμανία Φαίη Καραβίτη, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Πάντα αποφάσιζα γρήγορα, μαζί με όλους τους άλλους, σε συντονισμό με τους συμμάχους. Η άποψή μου όμως είναι να ενεργούμε με σύνεση και καθαρό μυαλό. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις τύπου εταιρείας δημοσίων σχέσεων» και, αναφερόμενος στην παράδοση, τελικά, των αρμάτων μάχης «Gepard», παραδέχθηκε ότι ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, χαρακτηρίζοντας «κάπως κωμική» τη συζήτηση περί «βαρέων όπλων». Όπως είπε, «από την αρχή ήδη παραδίδουμε επικίνδυνα όπλα και δεν γίνεται να κάνουμε κάθε φορά ένα τετράωρο σεμινάριο σχετικά με το τι σημαίνει “βαρέα όπλα”». Ισχύει πάντως και για την Ουκρανία, ό,τι ίσχυε για το Αφγανιστάν, εξήγησε: «Όπως η Γερμανία υπερασπιζόταν την ελευθερία της στο Αφγανιστάν, έτσι και τώρα την υπερασπίζεται στην Ουκρανία». Επανέλαβε ωστόσο ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο. «Δεν έχει νόημα να ενεργείς βιαστικά, μόνο και μόνο επειδή κάποιος φωνάζει», είπε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε ρωσικές εταιρeίες ενέργειας, ο Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για «εντελώς απαράδεκτη» συμπεριφορά, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου. «Δεν μπορεί ένας πρώην καγκελάριος να συνεχίζει να ασκεί αυτά τα καθήκοντα», δήλωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει εντολές σε έναν πρώην καγκελάριο. Με την άλλη προκάτοχό του πάντως, την Άνγκελα Μέρκελ, ο Σολτς δήλωσε ότι βρίσκεται σε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκφόρτωση καυσίμων στο Navigator Terminal στο Grays της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Επανεκκίνηση με όρους – Ανοίγει η ναυσιπλοΐα, αλλά με αυστηρό έλεγχο και υψηλό ρίσκο

18/04/2026 - 8:34πμ
Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

17/04/2026 - 11:38μμ
Εκτοπισμένοι πανηγυρίζουν μέσα στα οχήματά τους καθώς περιμένουν στην ουρά στη γέφυρα Κασμίγια, επιστρέφοντας στα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής κοντά στην Τύρο, σήμερα, στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Οι πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα ισοπεδωμένα σπίτια τους

17/04/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να βομβαρδίζει τον Λίβανο. Φτάνει πια!»

17/04/2026 - 5:56μμ
Στο βάθος τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο, στο Στενό της Μαλάκα, στη Μαλαισία. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κρίσιμο σαββατοκύριακο για το Ορμούζ

17/04/2026 - 2:25μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: «Το δάχτυλο στη σκανδάλη» μετά την εκεχειρία – Επιστροφές μέσα σε ερείπια στον Λίβανο

17/04/2026 - 12:34μμ
Ο Κιρ Στάρμερ αποχωρεί από την επίσημη κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να μεταβεί στη Βουλή και να συμμετάσχει στην Ώρα του Πρωθυπουργού. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στη δίνη σκανδάλου ο Στάρμερ για διορισμό με «σκιές» Έπστιν

17/04/2026 - 12:10μμ
(Φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ισχύ η 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου – Στο τραπέζι σύνοδος κορυφής

17/04/2026 - 9:24πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να παραδώσει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου – «Πολύ κοντά» σε συμφωνία

16/04/2026 - 10:05μμ
Λιβανέζοι στρατιώτες δίπλα σε κατεστραμμένη γέφυρα, 16/4/26 (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Λίβανος: Συμφωνήθηκε 10ήμερη κατάπαυση του πυρός – Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

16/04/2026 - 7:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/panpontianfederation?locale=el_GR)

Μυστικά αρχεία του Βατικανού που «μιλούν» για τον Πόντο και τη Γενοκτονία παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη

2 λεπτά πριν
Εκτοπισμένοι κάτοικοι της Βηρυτού επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την έναρξη της εκεχειρίας (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανάπαυλα ή αρχή μιας νέας διαπραγμάτευσης;

26 λεπτά πριν
Φλόγες βγαίνουν από το διαμέρισμα όπου ζούσαν τα δύο αδέλφια στον Κολωνό, στην οδό Άργους (φωτ.: Facebook / ΚΟΛΩΝΟΣ NEW-S / Giorgos Vasileiou)

Κολωνός: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα – Αδέρφια τα θύματα, μία γυναίκα στο νοσοκομείο

59 λεπτά πριν
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγείται στα δικαστήρια Κεφαλονιάς ο ένας από τους κατηγορούμενους για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς. Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: 
APOHXOS.GR / EUROKINISSI)

Αργοστόλι: Προφυλακίστηκαν οι τρεις για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς – Ένταση έξω από τα δικαστήρια

1 ώρα πριν
Εκφόρτωση καυσίμων στο Navigator Terminal στο Grays της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Στενά Ορμούζ: Επανεκκίνηση με όρους – Ανοίγει η ναυσιπλοΐα, αλλά με αυστηρό έλεγχο και υψηλό ρίσκο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Μεταβολή με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign