pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλαφ Σολτς: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αρθούν μόνο με συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας

Δεν αρκεί η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στη δημόσια τηλεόραση ZDF

3/05/2022 - 1:04πμ
(Φωτ.: EPA / Filip Singer)

(Φωτ.: EPA / Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το NATO δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά θα υπερασπιστεί «κάθε εκατοστό» των εδαφών του, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, προειδοποιώντας για ακόμα μία φορά ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας θα αρθούν μόνο με συμφωνία Κιέβου-Μόσχας και όχι με μια απλή κατάπαυση του πυρός από τη ρωσική πλευρά.

Στόχος παραμένει ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. 

«Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία δεν πρέπει να τον χάσει», τόνισε ο Όλαφ Σολτς σημειώνοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει «λάθος υπολογισμό», αν πιστεύει ότι τα εδαφικά κέρδη από την επίθεσή του στην Ουκρανία θα γίνουν απλώς αποδεκτά. «Δεν θα δεχτούμε ότι η Κριμαία προσαρτήθηκε. Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ακόμη και αν ο Πούτιν περιοριστεί σε μια μερική κατάκτηση της Ουκρανίας και στη συνέχεια στραφεί σε κατάπαυση του πυρός, τίποτα δεν θα έχει λυθεί για αυτόν», τόνισε ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Ουκρανία και δεν θα το πετύχει αυτό με μια υπαγορευμένη ειρήνη».

Ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι η ρωσική πλευρά υποτίμησε τόσο την ουκρανική άμυνα όσο και την αποφασιστικότητα και την ενότητα της Δύσης και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική στήριξη. Αυτή η βοήθεια, της Γερμανίας και των άλλων χωρών, βοήθησε ώστε ο ουκρανικός στρατός, «ο οποίος ενεργεί πραγματικά με μεγάλη επιτυχία», να μπορεί να αντέξει για τόσο μεγάλο διάστημα απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο. «Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υποστηρίζεται», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκείται περί «διστακτικότητας» σε αυτή την κρίση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ανταποκρίτριά του στη Γερμανία Φαίη Καραβίτη, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Πάντα αποφάσιζα γρήγορα, μαζί με όλους τους άλλους, σε συντονισμό με τους συμμάχους. Η άποψή μου όμως είναι να ενεργούμε με σύνεση και καθαρό μυαλό. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις τύπου εταιρείας δημοσίων σχέσεων» και, αναφερόμενος στην παράδοση, τελικά, των αρμάτων μάχης «Gepard», παραδέχθηκε ότι ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, χαρακτηρίζοντας «κάπως κωμική» τη συζήτηση περί «βαρέων όπλων». Όπως είπε, «από την αρχή ήδη παραδίδουμε επικίνδυνα όπλα και δεν γίνεται να κάνουμε κάθε φορά ένα τετράωρο σεμινάριο σχετικά με το τι σημαίνει “βαρέα όπλα”». Ισχύει πάντως και για την Ουκρανία, ό,τι ίσχυε για το Αφγανιστάν, εξήγησε: «Όπως η Γερμανία υπερασπιζόταν την ελευθερία της στο Αφγανιστάν, έτσι και τώρα την υπερασπίζεται στην Ουκρανία». Επανέλαβε ωστόσο ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο. «Δεν έχει νόημα να ενεργείς βιαστικά, μόνο και μόνο επειδή κάποιος φωνάζει», είπε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε ρωσικές εταιρeίες ενέργειας, ο Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για «εντελώς απαράδεκτη» συμπεριφορά, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου. «Δεν μπορεί ένας πρώην καγκελάριος να συνεχίζει να ασκεί αυτά τα καθήκοντα», δήλωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει εντολές σε έναν πρώην καγκελάριο. Με την άλλη προκάτοχό του πάντως, την Άνγκελα Μέρκελ, ο Σολτς δήλωσε ότι βρίσκεται σε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

13/08/2026 - 9:32πμ
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

13/08/2026 - 8:58πμ
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

13/08/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τούρκοι στρατιώτες κατά την εισβολή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: «52 χρόνια είναι πολλά, όχι όμως αρκετά για να λυγίσουμε», λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

21 λεπτά πριν
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

50 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Φλέβες: Ημιβύθιση καταμαράν σε θαλάσσια περιοχή – Διασώθηκαν οι 10 επιβαίνοντες

1 ώρα πριν
Εικόνα από το πάρκο Ρυακίου (φωτ. αρχείου: google.com/maps)

Ποντιακό γλέντι στο Ρυάκιο: Μεγάλη μουσική βραδιά το Σάββατο 15 Αυγούστου

2 ώρες πριν
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ και τραμ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV