pontosnews.gr
Τρίτη, 12/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Ο Καβαλά είναι ο Σόρος της Τουρκίας

Ο τούρκος πρόεδρος καλεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να συμμορφωθεί με την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ισόβια

28/04/2022 - 9:57πμ
(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις κατηγορίες του εναντίον του Οσμάν Καβαλά επανέλαβε χθες Τετάρτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την καταδίκη του μαικήνα σε ισόβια κάθειρξη, παρά τις εκκλήσεις να αφεθεί ελεύθερος από δυτικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

«Η ετυμηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος κάποιου αναστάτωσε πολύ ορισμένους κύκλους. Αυτός ο κάποιος ήταν ο Σόρος της Τουρκίας», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, παραλληλίζοντας τον Καβάλα με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος.

Μορφή της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, ο Οσμάν Καβαλά, 64 ετών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» μέσω της χρηματοδότησης αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, ιδίως του λεγόμενου «κινήματος του Γκεζί» το 2013.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που μετατράπηκε σε εχθρό του καθεστώτος, κατήγγειλε ενώπιον των δικαστών τη δίωξή του, που χαρακτήρισε «δικαστική δολοφονία» του, και την επιρροή που άσκησε ο τούρκος πρόεδρος στη δίκη του.

Το 2019, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) χαρακτήριζε αδικαιολόγητη τη φυλάκιση του αντιπολιτευόμενου, αποφαινόμενο πως σκοπός ήταν «να φιμωθεί» και μαζί του «όλοι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Μπροστά στην άρνηση των τουρκικών αρχών να τον αποφυλακίσουν, το Συμβούλιο της Ευρώπης –το ΕΔΑΔ είναι ο δικαστικός του βραχίονας– κίνησε τον Φεβρουάριο διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε χθες βράδυ ότι το ΕΔΑΔ δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει «πριν απαγγελθεί η ετυμηγορία», συμπληρώνοντας: «Ιδού, η ετυμηγορία απαγγέλθηκε. Οφείλετε να συμμορφωθείτε. Είτε το κάνετε είτε όχι, η απόφαση θα εκτελεστεί».

Η ερμηνεία του αρχηγού του τουρκικού κράτους είναι διαμετρικά αντίθετη από την απόφαση του ΕΔΑΔ για τον Καβαλά. Το διεθνές δικαστήριο έχει απαιτήσει επανειλημμένα να αποφυλακιστεί ο επιχειρηματίας, αξίωση που επανέλαβε τη Δευτέρα ο ολλανδός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο Τάινι Κοξ.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέκριναν επίσης την καταδίκη του Καβαλά και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος άμεσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

12/08/2025 - 8:00μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά, προσπαθούν να εξασφαλίσουν φαγητό στη διάρκεια συσσιτίου στη Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση της Μαντόνα στον πάπα Λέοντα να επισκεφθεί τη Γάζα – «Είστε ο μόνος που δεν μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος»

12/08/2025 - 3:16μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη φωτιά στα Δαρδανέλλια (φωτ.: Χ/Orman Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω της πελώριας φωτιάς στα Δαρδανέλλια – Κάηκαν σπίτια και οχήματα

12/08/2025 - 9:11πμ
(Φωτ.: x.com/kajakallas?ref_src=twsrc%5Etfw)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Η ΕΕ καταδικάζει τη δολοφονία των δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα

12/08/2025 - 12:46πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα Τύπου, στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αναστολή για ακόμα 90 μέρες η επιβολή δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα

11/08/2025 - 11:39μμ
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/Will Oliver/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Αναμένω μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πούτιν

11/08/2025 - 7:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

11/08/2025 - 6:30μμ
Παλαιστίνιοι θρηνούν στην κηδεία των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Έξι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινά πυρά – Γκράφιτι κατά του πολέμου στο Τείχος των Δακρύων

11/08/2025 - 4:42μμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού στις πλαγιές του Βεζούβιου (φωτ.: EPA/Cesare Abbate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οικολογική καταστροφή από πυρκαγιά στον Βεζούβιο, έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας

11/08/2025 - 1:53μμ
O Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, 25 Μαΐου 2017 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από το ραντεβού με τον Πούτιν θέλουν οι Ευρωπαίοι

11/08/2025 - 11:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: screenshot / ANT1)

Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της ΑΕΚ που είχε φάει πρόστιμο όταν πήγε να δει το γήπεδο στην καραντίνα

6 λεπτά πριν
Γυναίκα κοιτάζει τις φλόγες από την πυρκαγιά στην περιοχή Ποταμιά-Πισπιλούντα στη βόρεια Χίο. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κουργιάς)

Στη θάλασσα σβήνει η φωτιά στη Χίο – Απεγκλωβισμοί από παραλίες

30 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

53 λεπτά πριν
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης στον δεύτερο ημιτελικό του 58ου διαγωνισμού της Eurovision με το ελληνικό συγκρότημα Koza Mostra, στο Μάλμε της Σουηδίας (φωτ.: EPA/JESSICA GOW/ SCANPIX SWEDEN)

Αγάθωνας Ιακωβίδης: Ένα γνήσιος ρεμπέτης που τραγουδούσε με την ψυχή ενός καθαρόαιμου Μικρασιάτη

1 ώρα πριν
Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης με μέλη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

«Σκάνδαλο» με τον ποντιακό χορό μέσα σε εκκλησία στα Ανώγεια

2 ώρες πριν
Πυρκαγιά στην περιοχή Μοιραίικα της Πάτρας, Τρίτη 12 Αυγούστου 2025
(φωτ.: EUROKINISSI)

Καίγεται η Ελλάδα: 106 φωτιές, η πιο επικίνδυνη στη Δυτική Αχαΐα – «Αν ξεφύγει θα φτάσει στην Ηλεία»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign