pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μπορεί ο Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων, δύο μήνες μετά την εισβολή

21/04/2022 - 8:54μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

(Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Όλα για όλα προκειμένου να έχει μία στρατιωτική επιτυχία, έστω και συμβολική, μέχρι τις 9 Μαΐου, ημέρα νίκης επί των ναζί, τα παίζει η Ρωσία επί ουκρανικού εδάφους. Μετά από δύο μήνες πολιορκίας, η μαρτυρική Μαριούπολη είναι πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας – οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στα ανατολικά μετά την αποτυχία τους να καταλάβουν το Κίεβο.

Μιλώντας στο Reuters αξιωματούχοι από δυτικές χώρες εκτίμησαν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα πετύχει τους στόχους που έθεσε προτού εξαπολύσει την επίθεση, μπορεί ακόμα να κερδίσει τον πόλεμο.

«Ο Πούτιν έχει σαφώς αποτύχει στην εκπλήρωση των αρχικών του στόχων, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να κερδίσει», δήλωσε ένας αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι επιτυχία για τη Ρωσία μπορεί να είναι η εδραίωση του ρωσικού ελέγχου στο Ντονμπάς και η δημιουργία μιας χερσαίας γέφυρας με την Κριμαία. Το δε «χειρότερο σενάριο» είναι να υπάρξει μια νέα επίθεση εναντίον του Κιέβου.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι παρά αυτές τις πιθανές εκβάσεις η εισβολή στην Ουκρανία θα παραμείνει ένα στρατηγικό λάθος για τη Ρωσία, δεδομένων των σημαντικών απωλειών που έχει υποστεί ο στρατός της, της σθεναρής αντίστασης της Ουκρανίας και του τρόπου με τον οποίο ο πόλεμος άλλαξε την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης. «Ήταν μια στρατηγική γκάφα για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ένας άλλος αξιωματούχος, που επίσης μίλησε στο Reuters, ανέφερε ότι η Μόσχα είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει ορισμένα από τα ζητήματα που επιβράδυναν το στρατό της στην αρχή της εισβολής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι δυνάμεις κάνουν ελιγμούς, συχνά σε μεγάλες φάλαγγες, εξακολουθεί να τους δημιουργεί προβλήματα.

«Η διοίκηση και ο έλεγχος έχουν γίνει πιο αποτελεσματικοί. Είναι σαφές ότι γίνονται εξυπνότεροι σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν UAV και πώς τα ενσωματώνουν στις δυνάμεις τους καθώς προχωρούν, αλλά και πώς χρησιμοποιούν το πυροβολικό», είπε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στόχους της και ότι εν μέρει αυτό οφείλεται στις δυτικές κυρώσεις. «Αυτό που στοχεύουμε είναι μια στρατηγική αποτυχία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κρεμλίνου. Και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. Ό,τι κι αν γίνει, η Ουκρανία θα επιβιώσει», είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του think tank Friends of Europe (Φίλοι της Ευρώπης) στις Βρυξέλλες.

Οι κυρώσεις έχουν ήδη οδηγήσει τη Ρωσία στη βαθύτερη οικονομική κρίση της από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. «Έχουμε εκατοντάδες αμερικανικές εταιρείες, κυριολεκτικά, που έχουν φύγει από τη Ρωσία και δεν επιστρέφουν. Συνεπώς, οι επιπτώσεις είναι πολύ ευρύτερες. Θα υπάρξει στρατηγική αποτυχία. Ο Πούτιν έχει γίνει ένας παρίας στον κόσμο», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεαροί που επέστρεψαν από την Ισπανία συγκεντρώνονται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Σεμπτά, κοντά στη Φνιντέκ του Μαρόκου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jalal Morchidi).
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Στους 72 οι νεκροί της μαζικής διέλευσης από το Μαρόκο – Πέντε ακόμη πτώματα στις ακτές

2/08/2026 - 8:33μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Ουγγαρίας στον Δούναβη (φωτ.: EPA / Daniel Kiss)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρίσιμο το επόμενο πενθήμερο για την ενεργειακή επιβίωση της χώρας – Έκλεισε το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο λόγω καύσωνα

2/08/2026 - 1:47μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

2/08/2026 - 11:10πμ
Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

9 λεπτά πριν
Νεαροί που επέστρεψαν από την Ισπανία συγκεντρώνονται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Σεμπτά, κοντά στη Φνιντέκ του Μαρόκου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jalal Morchidi).

Θέουτα: Στους 72 οι νεκροί της μαζικής διέλευσης από το Μαρόκο – Πέντε ακόμη πτώματα στις ακτές

33 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Κρυονέρι του Δήμου Λαγκαδά, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Apostolis Mishopoulos)

Κρυονέρι Λαγκαδά: Αποκαλύφθηκε μνημείο για τις Γενοκτονίες Ποντίων, Θρακιωτών και Μικρασιατών

58 λεπτά πριν
Το ένα από τα δύο Bell που κατέπεσε 
στην περιοχή της Ψάθας. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Δανός πιλότος και ένας Έλληνας συντονιστής από τη σύγκρουση ελικοπτέρων

1 ώρα πριν
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Κρίσιμα μέτωπα σε Βένιζα, Άγιο Νεκτάριο και Κρύο Πηγάδι

2 ώρες πριν
Ελικόπτερα τύπου Bell επιχειρούν στη 
μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φωτιά στην Αττική: Καθηλώθηκαν τα Bell μετά τη σύγκρουση – Δύο μέλη πληρωμάτων χωρίς τις αισθήσεις τους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign