pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα μελέτη για την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 και τους ανεμβολίαστους που μολύνονται

Τι διαπίστωσαν για τους τριπλά εμβολιασμένους με εμβόλια mRNA

19/04/2022 - 11:48πμ
(Φωτ.: pixabay.com/mahendrasingh)

(Φωτ.: pixabay.com/mahendrasingh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και ιδίως από την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (ΒΑ.2), είναι απίθανο να αναπτύξουν αντισώματα που θα τους προστατεύουν από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, καθώς η ανοσιακή απόκρισή τους φαίνεται εξειδικευμένη κατά της Όμικρον μόνο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα αυστριακή επιστημονική έρευνα που προδημοσιεύτηκε στο Research Square.

Αντίθετα με τα αντισώματα που γεννιούνται από τα εμβόλια κατά της Covid-19 ή από τις μολύνσεις με προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται στο σώμα του ασθενούς που έχει μολυνθεί από Όμικρον (ΒΑ.1) ή Όμικρον 2, δεν εξουδετερώνουν άλλες παραλλαγές του ιού, βρήκαν οι ερευνητές που ανέλυσαν δείγματα αίματος ανθρώπων με Όμικρον ή Όμικρον 2, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από Όμικρον, αφότου είχαν κάνει τρεις δόσεις εμβολίων mRNA, τα οποία είχαν σχεδιαστεί όχι κατά της Όμικρον αλλά κατά προηγούμενων παραλλαγών, εμφάνιζαν στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον και της Όμικρον 2, αν και με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Όμως μεταξύ όσων ανεμβολίαστων ανθρώπων το ανοσοποιητικό σύστημά τους δεν είχε «εκπαιδευτεί» να αναγνωρίζει τον κορονοϊό είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω φυσικής ανοσίας μετά από λοίμωξη, τα αντισώματα κατά της Όμικρον και ακόμη περισσότερο κατά της Όμικρον 2 ήταν πολύ εξειδικευμένα έναντι αυτών μόνο των παραλλαγών.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης δεν ανίχνευσαν σχεδόν καθόλου εξουδετερωτικά αντισώματα στους ανθρώπους αυτούς έναντι άλλων παραλλαγών πέραν της Όμικρον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παραγόμενα με φυσικό τρόπο αντισώματα μετά από λοίμωξη με Όμικρον 2 είναι ιδιαίτερα απίθανο να παρέχουν προστασία έναντι οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής του κορονοϊού. Γι’ αυτό τόνισαν την ανάγκη ενισχυτικού εμβολιασμού αυτών των ανθρώπων.

  • Σύνδεσμος για την προδημοσίευση: https://www.researchsquare.com/article/rs-1536794/v1.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψηφιακή μακέτα του χώρου όπου φιλοξενείται ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»: Σήμερα τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Μετσόβιου

19/10/2026 - 9:46πμ
Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

18/10/2026 - 9:20μμ
Η αριστερή ωμοπλάτη του «Shanidar A» (φωτ.: University of Cambridge)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νεάντερταλ: Τραύμα 75.000 ετών ίσως αποκαλύπτει την αρχαιότερη θανατηφόρα επίθεση με ξύλινο δόρυ

16/10/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: Reuters)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Ανακαλύφθηκε θηλαστικό με γιγάντια ουρά που ζούσε πριν από 160 εκατ. χρόνια

11/10/2026 - 2:24μμ
Οπτικό στοιχείο του KM3NeT (φωτο.: KM3NeT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής: Από τον πάγο της Ανταρκτικής στα βάθη της Μεσογείου – Η ελληνική συμμετοχή στην αναζήτηση των νετρίνων

8/10/2026 - 9:19μμ
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

8/10/2026 - 8:09μμ
Μέλη της Επιτροπής Νόμπελ Χημείας ανακοινώνουν τους παραλήπτες του Βραβείου Νόμπελ Χημείας 2026, Κένσο Σοάι και Ανρί Μπ. Καγκάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας στη Στοκχόλμη (φωτ.: EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Χημείας 2026: Στους Ανρί Καγκάν και Κένσο Σοάι για τις ανακαλύψεις στην ασύμμετρη κατάλυση

7/10/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

7/10/2026 - 11:29πμ
Μέλη της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοινώνουν ότι ο Φράνσις Χάλζεν είναι ο αποδέκτης του Νόμεπλ Φυσικής για το 2026. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Christine Olsson Sweden Out)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής 2026 στον Φράνσις Χάλζεν που «διάβασε» το Σύμπαν μέσα στους πάγους

6/10/2026 - 3:19μμ
Εναέρια εικόνα της καταστροφής στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά τις ισχυρές πλημμύρες (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναβάθμιση του 112 στη νέα εποχή Next Generation

5/10/2026 - 10:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από αριστερά ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Φιλίπ Γκυστέν και η νομάρχης του νομού Λουάρ Μυριέλ Νγκουγιέν παρίστανται σε διυπουργική σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/JULIEN DE ROSA / POOL  MAXPPP OUT)

Γαλλία: Μπαράζ χιλιάδων συλλήψεων μετά τις ταραχές – Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Νουνιές ο Μακρόν

3 λεπτά πριν
Μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά» (φωτ. αρχείου: facebook.com/Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»)

Μ&Π Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»: Ελάτε για χορό και γυμναστική

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Πράσινο φως» στον κυβερνητικό ανασχηματισμο που πρότεινε ο Μιχαήλ Μισούστιν

54 λεπτά πριν
Αρμένιοι φορτώνουν τα υπάρχοντα και τα παιδιά τους σε κάρα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (φωτ.: armeniangenocide100.gr)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Παρουσιάζεται η αγγλική έκδοση του έργου «Το Μεγάλο Έγκλημα» του Αράμ Αντονιάν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Cadet, Junior & U21: Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κολωνίας - Verein der Griechen aus Pontos in Köln/Facebook)

Γερμανία: Η αγάπη για την παράδοση, τη μουσική και τον χορό ένωσε τους Πόντιους του Ρόιτλινγκεν και της Κολωνίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV