pontosnews.gr
Σάββατο, 14/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Δουλειές Ξανά»: Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή

Εκτός της τροπολογίας για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων που έλαβε 190 ψήφους υπέρ η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου

14/04/2022 - 3:09μμ
Φωτ. αρχείου: (Παναγιώτης Στόλης/EUROKINISSI)

Φωτ. αρχείου: (Παναγιώτης Στόλης/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά». Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές και κατά 138. Η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων έλαβε 190 υπέρ, 83 παρών και 23 ψήφους κατά.

Κ. Χατζηδάκης: Τι θα ισχύσει από Δευτέρα

«Θα σας πω τι θα ισχύσει από την Δευτέρα, όταν το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κλείνοντας την μαραθώνια συζήτηση του νομοσχεδίου, και λίγα λεπτά προτού το προεδρείο ανακοινώσει ότι εκκινούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

«Η ΝΔ ζήτησε και αυτή, όπως και τα άλλα κόμματα το έπραξαν, ονομαστικές ψηφοφορίες, για να δούμε πώς θα ψηφίσετε και αν όλες οι επιθέσεις που εξαπολύσατε, θα αποτυπωθούν στο αποτέλεσμα. Θα δούμε ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τα δόγματα και με τις συντεχνίες!», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης που πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Από τη Δευτέρα, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, «θα έχει καθιερωθεί, για πρώτη φορά, το επίδομα εργασίας, το οποίο θα ισούται με το 50% του επιδόματος ανεργίας, για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά. Στους πέντε μήνες βρίσκεις δουλειά. Για άλλους επτά μήνες θα παίρνεις μαζί με το μισθό σου, το 50% του επιδόματος ανεργίας».

Από τη Δευτέρα, θα καταβάλλεται μπόνους 300 ευρώ για την κατάρτιση ψηφιακού ατομικού δελτίου δράσης, από τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη. Έτσι ώστε να επανασυνδεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, είπε ο υπουργός.

Από τη Δευτέρα θα εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια, όπως ισχύουν, για την υπόλοιπη Ευρώπη, για την παραμονή, μετά το 12μηνο στο ψηφιακό μητρώο ανέργων και τη διατήρηση των επιδομάτων, των παροχών. Θα είναι τα ίδια κριτήρια που ισχύουν ήδη για το Επίδομα Θέρμανσης, είπε ο υπουργός Εργασίας.

 Η αντιπολίτευση

Νωρίτερα και με τη σειρά που πήραν τον λόγο, η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, από το βήμα της Βουλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για μια ακόμα φορά φέρνει διατάξεις που συμπληρώνουν την κοινωνική διάλυση που επιχειρεί. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, λέγοντας ότι το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση και ότι «ο κ. Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος μονίμως και αποκλειστικώς σιτιζόμενος, του κρατικού κορβανά, έχει προωθήσει μοντέλο ιδιωτικοποίησης απονομής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ». Είπε επίσης ότι ο Κωστής Χατζηδάκης είναι γνωστός από τα παλιά, για την προσήλωσή του στον αντικρατισμό, μέσω πληθώρας νομοσχεδίων αντικοινωνικού χαρακτήρα και ότι είναι ο πολιτικός που πάντα επιχειρεί να εμφανίσει την ιδιωτικοποίηση ως μια μοναδική λύση. Είναι ο άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς στο ζήτημα της απονομής των συντάξεων, πανικοβλήθηκε και γι αυτό καταφεύγει στη σημερινή τροπολογία, που στην ουσία, προβλέπει την «αυτοεξυπηρέτηση» των ασφαλισμένων, προκειμένου να τους απονεμηθεί η σύνταξη, υπό τον φόβο της αναδρομικής τιμωρίας τους και αυτή την τροπολογία «ασφαλώς θα την καταψηφίσει» το ΜέΡΑ25.

Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου ανέφερε ότι ενώ το νομοσχέδιο υπόσχεται δουλειές, κάθε άλλο παρά λύσεις βρίσκει, δεν προβλέπει τίποτα για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ για τη συνεργασία του με τις επιχειρήσεις και επί της ουσίας οι ποινές αποσκοπούν στο να υποχρεώνουν τους εγγεγραμμένους ανέργους, επί ποινή διακοπής των επιδομάτων, να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Προέβλεψε ότι θα επιβάλλονται ακόμα πιο σκληροί όροι εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η Μαρία Αθανασίου, προειδοποίησε ότι οι ρυθμίσεις της τροπολογίας για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, μπορεί να τινάξουν στον αέρα ακόμη και τη λειτουργία των Ταμείων. Σημείωσε ωστόσο ότι η Ελληνική Λύση, αν και κατέληξε σε φιάσκο η ανάθεση του υπολογισμού των συντάξεων σε ιδιώτες και γι αυτό έρχεται αυτή η τροπολογία, θα την στηρίξει, επειδή στηρίζει «οτιδήποτε έχει να κάνει με κοινωνική πολιτική» ευελπιστώντας να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατήγγειλε ότι για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμα αντεργατικό νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στην τροπολογία για την επιτάχυνση των συντάξεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Ιδίως για τη σύνταξη «Εμπιστοσύνης», ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι νομιμοποιεί την καθυστέρηση των τριών και πέντε χρόνων, γιατί τότε θα γίνεται οριστική η σύνταξη, και αν από τον έλεγχο προκύψει ότι ο συνταξιούχος πρέπει να γυρίσει πίσω χρήματα, θα τα επιστρέφει έντοκα και μπορεί να χάσει και το σπίτι του, γιατί η σύνταξή του, δεν θα φτάνει, για να μαζεύει χρήματα. Με αυτό το σκεπτικό, ο Χρήστος Κατσώτης είπε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την τροπολογία, την θεωρεί εμπαιγμό και εξαπάτηση.

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε βελτιώσεις στην τροπολογία για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων, προκειμένου να λυθούν προβλήματα ατόμων που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και απερρίφθησαν οι αιτήσεις τους, ελλείψει λίγων ημερών ασφάλισης. Το πρόβλημα καλύπτει με την τροπολογία άλλη κατηγορία αιτούντων, δημιουργώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, είπε.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας κατήγγειλε ότι ο μετασχηματισμός του ΟΑΕΔ έχει σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία για τους ανέργους στην Ελλάδα, και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα πόσο θα κοστίσει η μετονομασία του ΟΑΕΔ. Κατήγγειλε επίσης τιμωρητικές διατάξεις, μοίρασμα χρημάτων σε φίλους και ημετέρους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
O Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, σε ενημέρωση για το συμβάν στη Χίο. Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν προκύπτει ενέργεια pushback στο συμβάν της Χίου

6/02/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
Στιγμιότυπο από τον προαύλιο χώρο της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Χρονοδιάγραμμα, κρίσιμα άρθρα και τα «αγκάθια» της διαδικασίας

3/02/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο φόντο η θεατρική ομάδα της ΕΛΘ στο έργο του Φ. Κτνίδη «Ο ξενιτέας», 1946 (εικ.: ΧΚ)

ΕΛΘ: «Η ποντιακή μητρόπολις του ελληνικού Βορρά» – Με αφορμή τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Πέλλα: Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης – Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 5.000€

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Στη Μαγνησία ετοιμάζονται να γλεντήσουν ποντιακά

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 20 Φεβρουαρίου – Πάνω από 98.000 οι δικαιούχοι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Βιολάντα: Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

2 ώρες πριν
Ιρανή προσπερνά αντιαμερικανική γιγαντοαφίσα που κοσμεί πλατεία της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Ο γιος του σάχη κάνει έκκληση για μια στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign