pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων, αιματοχυσία στο Ντονμπάς προβλέπουν οι ΗΠΑ

Η Ρωσία αρνείται ότι ευθύνεται για το φονικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ όπου βρίσκονταν περίπου 4.000 εκτοπισμένοι

9/04/2022 - 12:34μμ
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Χάρκοβο (φωτ.: EPA / Nataliia Dubrovska)

Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Χάρκοβο (φωτ.: EPA / Nataliia Dubrovska)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για το φονικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ όπου βρίσκονταν περίπου 4.000 εκτοπισμένοι, και ενώ οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επικείμενη αιματοχυσία στο Ντονμπάς, σήμερα υπήρξε συμφωνία για το άνοιγμα 10 ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, οι ρωσικές δυνάμεις θα επιτρέψουν την απομάκρυνση αμάχων και από τη Μαριούπολη, αλλά μόνο με ιδιωτικά μέσα.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη να απομακρυνθεί και άλλος πληθυσμός από την περιοχή, καθώς έχουν αυξηθεί οι βομβαρδισμοί τις τελευταίες μέρες και συνεχώς καταφτάνουν ρωσικές δυνάμεις.

Η Μόσχα πάντως αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ με τους 50 νεκρούς και τους 109 τραυματίες, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις. Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι το είδος του όπλου που έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ουκρανικό στρατό και ότι χθες δεν είχε οριστεί κανένας στόχος στην πόλη Κραματόρσκ.

Από τη μεριά του ο Ουκρανός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε πως η επίθεση έγινε με βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς Tochka U, ο οποίος είναι όπλο διασποράς. Η Ρωσία αρνείται πως χρησιμοποιεί τέτοιους πυραύλους, οι οποίοι είναι απαγορευμένοι με βάση διεθνή σύμβαση του 2008.

Βιασμοί ανηλίκων και δολοφονίες αμάχων

Δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που περιγράφουν εγκλήματα πολέμου από τον ρωσικό στρατό μεταφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να τις επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Σύμφωνα με την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ουκρανικού Κοινοβουλίου Λουντμίλα Ντενισόβα, στην Μπούκα βιάστηκαν ανήλικες και ανήλικοι. Μάλιστα, τόνισε ότι μία μητέρα αναγκάστηκε να δει το βιασμό του 11χρονου αγοριού της. Παρόμοια καταγγελία έκανε και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι, Ολεξάντρ Βίλκουλ, ο οποίος είπε ότι μία 16χρονη έμεινε έγκυος από Ρώσο στρατιώτη.

Μιλώντας σε ουκρανικό δίκτυο, ο δήμαρχος του χωριού Μακάριφ, Βάντιμ Τόκαρ, είπε ότι 132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι. Οι σοροί ήταν σε ομαδικούς τάφους. Επίσης τόνισε ότι έχει καταστραφεί το 40% του χωριού και ότι έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού και φυσικού αερίου.

Ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο

Για μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου υπάρχουν εχθροπραξίες από το 2014 ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις, προειδοποιεί η Ουάσινγκτον.

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στα όρια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα.

Κατά το Πεντάγωνο, η Μόσχα σκοπεύει να κινητοποιήσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς.

«Η φάση αυτή του πολέμου μπορεί να είναι πολύ αιματηρή και πολύ άσχημη», προειδοποίησε ο αξιωματούχος.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι αναφέρθηκε σε πληροφορίες περί επιστράτευσης χιλιάδων εφέδρων για να ενισχύσουν τις μονάδες του ρωσικού στρατού στα σύνορα με το Ντονμπάς, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το βίντεο «απολογισμού» του Ντ. Τραμπ (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίθεση στο Ιράν θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι – «Αναμενόμενες οι απώλειες»

1/03/2026 - 11:59μμ
Διαδηλωτής στο Λος Άντζελες στη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του Ιράν κρατά φωτογραφία του Τραμπ με τη φράση «ευχαριστούμε πρόεδρε Τραμπ, μετά τα πυραυλικά χτυπήματα στην Τεχεράνη που σκότωσαν τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA/Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους νέους ηγέτες του Ιράν»

1/03/2026 - 8:45μμ
Ο Αλιρεζά Αραφί σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ ο Αλιρεζά Αραφί – Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι

1/03/2026 - 7:49μμ
Μαχητικά αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (φωτ.: Χ/U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νεκροί τρεις αμερικανοί στρατιώτες – Οι ΗΠΑ βύθισαν μια ιρανική κορβέτα στον Κόλπο του Ομάν

1/03/2026 - 6:09μμ
Διασώστες μεταφέρουν μια σορό από τα συντρίμμια κτηρίου που δέχθηκε πλήγμα από ιρανικό πύραυλο στην περιοχή Μπέιτ Σεμές (φωτ.: . EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ιρανικό πλήγμα στο Ισραήλ, τρεις νεκροί στα ΗΑΕ – Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης για Έλληνες πολίτες

1/03/2026 - 4:24μμ
Σιίτης μουσουλμάνος στο Κασμίρ θρηνεί για τον θάνατο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν (φωτ: EPA/Farooq Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Ο γιος ενός φτωχού ιμάμη που έφτασε να ασκεί απόλυτη θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική εξουσία – Πώς προδόθηκε η θέση του

1/03/2026 - 3:50μμ
Ισχυρές εκρήξεις από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα ακούστηκαν σε πολλές περιοχές της Τεχεράνης. Κυριακή 1 Μαρτίου 2026 (πηγή: Χ / 
Ihtisham Ul Haq)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Χαμενενεΐ όλα φλέγονται: Το ντόμινο από το Ιράν που τρομάζει τον πλανήτη

1/03/2026 - 10:59πμ
Ιρανές πανηγυρίζουν στο Λος Άντζελες μετά τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, 28 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτόχρονα θρήνος και χαρά για τον Χαμενεΐ: Το Ιράν σε ιστορικό ρήγμα

1/03/2026 - 10:04πμ
Θρήνος στην Τεχεράνη για το θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. 1 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Χαμενεΐ το Ιράν: Πυραύλοι, απειλές και φόβος γενικευμένου πολέμου

1/03/2026 - 9:13πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Συναγερμός στην ελληνική ναυτιλία για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ

1/03/2026 - 8:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από το βίντεο «απολογισμού» του Ντ. Τραμπ (πηγή: x.com)

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίθεση στο Ιράν θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι – «Αναμενόμενες οι απώλειες»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Τουριστικός Όμιλος Βέροιας)

Οι ροδακινιές της Βέροιας μετατρέπουν και φέτος τον ανθισμένο κάμπο σε ανοιχτό χώρο συνάντησης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Περγαμηνών Λέσβου «Ο Άγιος Αντίπας»)

Μυτιλήνη: Οι Περγαμηνοί αναβίωσαν το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων – Ρεβίθια, κόλλυβα και ευχές για μια καρπερή άνοιξη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Γκέλαρε στον Βόλο η ΑΕΚ – Νίκες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Από τα Στενά του Ορμούζ στην αντλία: Η Ελλάδα μπροστά στο ενεργειακό τεστ της Δευτέρας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Argo WN)

Μαζί με τους Πόντιους του Augsburg ο χορός νεολαίας των «Αργοναυτών» του Waiblingen

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign