pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλληλοκατηγορίες για το χτύπημα εναντίον αμάχων σε σιδηροδρομικό σταθμό

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούν οι Ουκρανοί τον ρωσικό στρατό, για επικείμενη αιματοχυσία στο Ντονμπάς προειδοποιούν οι ΗΠΑ

9/04/2022 - 8:56πμ
Υπολείμματα του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού στην πόλη Κραματόρσκ (φωτ.: Επαρχιακή Διοίκηση Ντονέτσκ)

Υπολείμματα του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού στην πόλη Κραματόρσκ (φωτ.: Επαρχιακή Διοίκηση Ντονέτσκ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει ο κύκλος αίματος στην Ουκρανία, με νέα περιστατικά φρίκης και αγριότητας να έρχονται στο φως και να προκαλούν αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα, καθώς οι εικόνες είναι απερίγραπτες, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Η επίθεση στο σταθμό της πόλης Κραματόρσκ όπου βρίσκονταν περίπου 4.000 εκτοπισμένοι, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, άνοιξε νέο γύρο αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Αναμένουμε σθεναρή παγκόσμια αντίδραση σε αυτό το έγκλημα πολέμου», είπε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι πρόκειται για εσκεμμένη επίθεση εναντίον αμάχων, η οποία κόστισε τη ζωή σε 52 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 109.

«Κάθε καθυστέρηση στην προμήθεια […] όπλων στην Ουκρανία, κάθε άρνηση, μπορεί να σημαίνει μόνο ότι οι πολιτικοί αυτοί θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τη Ρωσία από όχι εμάς», πρόσθεσε.

https://twitter.com/ChristopherJM/status/1512364144267337737

Η Μόσχα πάντως αρνείται ότι ευθύνεται, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις. Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι το είδος του όπλου που έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ουκρανικό στρατό και ότι χθες δεν είχε οριστεί κανένας στόχος στην πόλη Κραματόρσκ.

Από τη μεριά του ο Ουκρανός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε πως η επίθεση έγινε με βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς Tochka U, ο οποίος είναι όπλο διασποράς. Η Ρωσία αρνείται πως χρησιμοποιεί τέτοιους πυραύλους, οι οποίοι είναι απαγορευμένοι με βάση διεθνή σύμβαση του 2008.

Βιασμοί ανηλίκων και δολοφονίες αμάχων

Δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που περιγράφουν εγκλήματα πολέμου από τον ρωσικό στρατό μεταφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να τις επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Σύμφωνα με την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ουκρανικού Κοινοβουλίου Λουντμίλα Ντενισόβα, στην Μπούκα βιάστηκαν ανήλικες και ανήλικοι. Μάλιστα, τόνισε ότι μία μητέρα αναγκάστηκε να δει το βιασμό του 11χρονου αγοριού της. Παρόμοια καταγγελία έκανε και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι, Ολεξάντρ Βίλκουλ, ο οποίος είπε ότι μία 16χρονη έμεινε έγκυος από Ρώσο στρατιώτη.

Μιλώντας σε ουκρανικό δίκτυο, ο δήμαρχος του χωριού Μακάριφ, Βάντιμ Τόκαρ, είπε ότι 132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι. Οι σοροί ήταν σε ομαδικούς τάφους. Επίσης τόνισε ότι έχει καταστραφεί το 40% του χωριού και ότι έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού και φυσικού αερίου.

Ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο

Για μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου υπάρχουν εχθροπραξίες από το 2014 ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις, προειδοποιεί η Ουάσινγκτον.

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στα όρια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα.

Κατά το Πεντάγωνο, η Μόσχα σκοπεύει να κινητοποιήσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς.

«Η φάση αυτή του πολέμου μπορεί να είναι πολύ αιματηρή και πολύ άσχημη», προειδοποίησε ο αξιωματούχος.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι αναφέρθηκε σε πληροφορίες περί επιστράτευσης χιλιάδων εφέδρων για να ενισχύσουν τις μονάδες του ρωσικού στρατού στα σύνορα με το Ντονμπάς, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ

12/02/2026 - 11:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ομολόγησε η γυναίκα που συνελήφθη για το φόνο δύο βρεφών – Βρίσκονταν στον καταψύκτη έως και 15 χρόνια

12/02/2026 - 10:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μητέρα 9 παιδιών συνελήφθη ως ύποπτη για φόνο 2 βρεφών

12/02/2026 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία WhatsApp και Telegram για ρωσικό «μπλόκο» στη λειτουργία τους

12/02/2026 - 3:33μμ
H Τζέσι Βαν Ρούτσελαρ που σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο (φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Τρανς γυναίκα η ένοπλη που σκόρπισε τον θάνατο στο σχολείο – Είχε προβλήματα ψυχικής υγείας

12/02/2026 - 2:14μμ
Ο Άλμπιν Κούρτι ανάμεσα σε υποστηρικτές του τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Εξελέγη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Άλμπιν Κούρτι

12/02/2026 - 8:29πμ
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση ασυλίας για τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, εν μέσω έρευνας για την υπόθεση Έπσταιν

11/02/2026 - 4:10μμ
(Φωτ.: Αρχείο/EPA /  Narong Sangnak)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε σχολείο στη νότια Ταϊλάνδη όταν ένοπλος άνοιξε πυρ

11/02/2026 - 2:46μμ
Το σχολείο όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Μακελειό σε σχολείο με εννέα νεκρούς και 25 τραυματίες

11/02/2026 - 11:29πμ
Από αριστερά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Jalaa Marey/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου με επίκεντρο το πυραυλικό οπλοστάσιο του Ιράν

11/02/2026 - 10:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Νίκησε και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

ΗΠΑ: Το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Ομολόγησε η γυναίκα που συνελήφθη για το φόνο δύο βρεφών – Βρίσκονταν στον καταψύκτη έως και 15 χρόνια

9 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Ο Κώστας Ζώης παραμένει στο τιμόνι

10 ώρες πριν
(Πηγή: poe.org.gr)

ΠΟΕ: Η Ιστορία δεν προσφέρεται για διπλωματικό εξωραϊσμό – Με αφορμή την «παρακαταθήκη Βενιζέλου-Κεμάλ»

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: peakpx.com)

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign