pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Πεσκόφ δεν θεωρεί ότι ο Πούτιν θα έχει την τύχη του Τσαουσέσκου ή του Καντάφι

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας

6/04/2022 - 10:16μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με άκαμπτες –και εν πολλοίς απειλητικές– θέσεις αναφορικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», αλλά και χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικά με τη Μαριούπολη και την Μπούκα αρνήθηκε οποιαδήποτε ρωσική ευθύνη και έκανε λόγο για «σκηνοθεσίες των Ουκρανών».

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως κάλυψη και ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους. Ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να υποστηρίξει διεθνή έρευνα, αμφισβητώντας τόσο την αξιοπιστία των εικόνων από δορυφόρους, όσο και τη δυνατότητα εύρεσης αντικειμενικών παρατηρητών.

Επανέλαβε ότι ο πόλεμος γίνεται διότι η Ρωσία θεωρεί απειλή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, και επέρριψε ευθύνες στη Γαλλία και τη Γερμανία για μη σεβασμό των συμφωνηθέντων αναφορικά με την Ουκρανία.

Στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πυρηνικά στο πολωνικό έδαφος, άφησε να εννοηθεί ότι η ρωσική απάντηση θα είναι η εγκατάσταση πυρηνικών στα δυτικά σύνορα, ενώ αρνήθηκε ότι στόχος είναι η αντικατάσταση ή ακόμα και η δολοφονία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Κριμαίας.

Τέλος, σχετικά με το αν ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει την τύχη του Τσαουσέσκου ή του Καντάφι, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δικτάτορας, αλλά έχει τη μεγάλη υποστήριξη του ρωσικού λαού, ότι η CIA δεν έχει καλές πληροφορίες για το τι γίνεται στη Ρωσία και ότι το να οδηγηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε διεθνές δικαστήριο δεν είναι εφικτό ούτε από νομική ούτε από φυσική άποψη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

16/03/2026 - 8:25μμ
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

16/03/2026 - 7:15μμ
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

16/03/2026 - 4:56μμ
Διαμαρτυρία στη Νότια Κορέα κατά του αιτήματος του Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή πολεμικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ από τη Σεούλ (φωτ.: EPA/Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: «Όχι» και από Γερμανία και Ιταλία για αποστολή πολεμικών πλοίων – Το σκέφτεται η Δανία, σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές η Κίνα

16/03/2026 - 3:07μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Αυστραλία, Ιαπωνία και Βρετανία στο κάλεσμα Τραμπ – Προειδοποίηση από το Ιράν

16/03/2026 - 11:36πμ
Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

15/03/2026 - 11:47μμ
Ιρανοί στέκονται μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στη νότια Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε» με τους Αμερικανούς – Περισσότεροι από 3.000 νεκροί

15/03/2026 - 7:05μμ
Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

15/03/2026 - 1:47μμ
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)
ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

15/03/2026 - 10:34πμ
Διαδηλωτές καίνε ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Κουντς (Quds Day) στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ, στις 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Amiruddin Mughal)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για επιθέσεις του Ιράν στον Κόλπο: «Με εξέπληξε» – Απειλές κατά Νετανιάχου και νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

15/03/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμυρισμένα σπίτια στον Βλοχό Καρδίτσας μετά την κακοκαρία Daniel (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και το 2026 στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Χανιά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου»)

Ποντιακή διασκέδαση μέχρι το πρωί στον ετήσιο χορό του «Θεάτρου Πόντου»

9 ώρες πριν
Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (φωτ.: Λιμενικό Σώμα)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Δέκα πλοία με ελληνική σημαία και 160 Έλληνες ναυτικοί στον Περσικό Κόλπο

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)

Χανιά: Απολογήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign