pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην ανατολική και νότια Ουκρανία

Λεκτικά πυρά μεταξύ Ρωσίας – Δύσης

1/04/2022 - 10:58πμ
Ρώσος στρατιώτης κοντά στην ουκρανική πόλη Λουχάνσκ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergei Ilnitsky)

Ρώσος στρατιώτης κοντά στην ουκρανική πόλη Λουχάνσκ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergei Ilnitsky)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συνεχίζεται η κινητικότητα των ρωσικών δυνάμεων προς το ανατολικό και νότιο τμήμα της Ρωσίας, όπου σταδιακά επικεντρώνονται. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό γενικό επιτελείο, εκτιμώντας ότι η Ρωσία επιθυμεί να εδραιώσει την παρουσία της εκεί και εν συνεχεία να προσπαθήσει να στήσει κυβερνητικό μηχανισμό στις κατεχόμενες περιοχές του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Μόσχα επιθυμεί να οργανώσει ψευτοδημοψήφισμα στην περιοχή της Χερσώνας, με σκοπό να σχηματιστεί «λαϊκή δημοκρατία», όπως αυτές που είχαν ιδρυθεί στα εδάφη των αυτονομιστών.

Όπως συμπλήρωσε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, παρά την ρωσική στρατιωτική πίεση, οι Ουκρανοί αντιστέκονται, και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποτύχει να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες κοντά στην Ιζιούμ και την Μικολάγιφ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Φωτ. αρχείου: YouTube / CNN)

Παρότι χθες η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι σήμερα αναμενόταν άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια, με προσωρινή παύση πυρός, η Μαριούπολη παραμένει κλειστή για όποιον θέλει να εισέλθει και είναι «πολύ επικίνδυνη» για όποιον επιχειρήσει να φύγει. Κατά τα λεγόμενα του συμβούλου του δημάρχου της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουστσένκο, οι ρωσικές δυνάμεις από χθες παρεμποδίζουν ακόμη και την μικρότερη ποσότητα ανθρωπιστικών προμηθειών από το να φθάσει στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο ουκρανικό έδαφος, το ίδιο και οι διπλωματικές προσπάθειες για να τερματιστεί η σύρραξη, Ρωσία και Δύση αλληλοκατηγούνται: η πρώτη για τις κυρώσεις που της επέβαλαν, η δεύτερη για τον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί την Δύση ότι ψάχνει αφορμή για να επιβάλει νέες κυρώσεις στη χώρα του, και θεωρεί ότι αυτές είχαν ετοιμαστεί εκ των προτέρων και θα επιβάλλονταν «σε κάθε περίπτωση». Ως απάντηση, δεν θα επιδιώξει τυχόν συνεργασία με εταιρείες της Δύσης, στο άμεσο μέλλον.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτ. αρχείου: EPA/ Sputnik/ Sergey Guneyev/ Kremlin Pool)

Επίσης, καλεί την ΕΕ να συνειδητοποιήσει ότι οι κυρώσεις της προς τη Μόσχα δεν είναι προς το συμφέρον των 27 κρατών μελών της, προειδοποιώντας την ότι θα ανταποδώσει.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, γίνεται προσπάθεια επέκτασης των κυρώσεων. Μάλιστα, την τρέχουσα εβδομάδα, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό να πιέσουν τους ηγέτες για την αύξηση της πίεσης κατά της Μόσχας ή για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία των κυρώσεων, αλλά και σε άλλα μέτρα.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία για πυρκαγιά στο ρωσικό έδαφος

Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας για την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπελγκορόντ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση περίπου σαράντα χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ υποστηρίζει ότι η φωτιά προκλήθηκε έπειτα από επιδρομή επιθετικών ελικοπτέρων της Ουκρανίας – η χώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.

Λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ενώ κάτοικοι τομέα της πόλης κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνθηκαν αό την περιοχή.

Σημειώνεται ότι, η πυρκαγιά καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

2/08/2026 - 11:10πμ
Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Δυτική Αττική: Δεκάδες νέες ενεργές εστίες το πρωί της Κυριακής – 112 για εκκένωση των περιοχών Κανδήλι και Αγία Σκέπη

48 λεπτά πριν
Πικνίκ της οικογένειας Παπαδημητρόπουλου σε πάρκο, γύρω στο 1964. Μια οικογενειακή στιγμή της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας στην Αυστραλία, αποτυπωμένη σε φωτογραφία εποχής (φωτ.: Museums Victoria / CC BY 4.0)

Από την Ελλάδα στη Μελβούρνη: Οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών μέσα από 500 αντικείμενα – Η ζωή, οι μνήμες και τα «φυλαχτά» μιας ολόκληρης γενιάς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Μαζική έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Πάνω από 61.000 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΔΑΕΕ: Δύο συλλήψεις για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βοιωτία και πέρασε στην Αττική

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πάστρα – Αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω 112 για απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign