pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Πεντάγωνο προβλέπει έναν «παρατεταμένο» πόλεμο στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Μαριούπολη και το Ντονμπάς

31/03/2022 - 11:58μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο (φωτ. αρχείου: EPA / Sergey Kozlov)

Κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο (φωτ. αρχείου: EPA / Sergey Kozlov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η επανεστίαση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, προμηνύει έναν «παρατεταμένο» πόλεμο. Αυτό προειδοποίησε νωρίτερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επανεξοπλιστούν για να επιστρέψουν δυνατότερες στον στόχο τους, που φαίνεται να είναι η κατάκτηση της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας.

Αργά το βράδυ αποσύρθηκαν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ τον οποίο είχαν καταλάβει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Την ανακοίνωση για την απόσυρση των στρατευμάτων έκανε στο Facebook η ουκρανική κρατική υπηρεσία για τη διαχείριση της περιοχής του εργοστασίου.

Προηγουμένως, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να στείλει μια αποστολή στις εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων στο Τσερνόμπιλ, μετά την πληροφορία για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ (Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας)

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Η μερική αναδιάταξη δεν φαίνεται να σημαίνει παύση των βομβαρδισμών για τη Ρωσία, που συνεχίζει να ρίχνει τα πυρά της στις ουκρανικές πόλεις, ιδίως στο Κίεβο, στο Τσερνίχιφ, στο Ιζιούμ, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς.

Ζοφερή παραμένει και η κατάσταση στη Χερσώνα, που κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόφιμα και φάρμακα μετά το μπλόκο των ρωσικών δυνάμεων στις παραδόσεις τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι στρατιώτες κάνουν έρευνες στα σπίτια και οι κάτοικοι ψάχνουν αγωνιωδώς για φάρμακα.

«Τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια. Μόνο νερό υπάρχει», όπως ανέφερε ένας από τους κατοίκους της Χερσώνας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εθελοντές πηγαίνουν στα σπίτια για να αγοράσουν φάρμακα ενώ τα ασθενοφόρα καλούνται μόνο σε περιπτώσεις πολύ μεγάλης ανάγκης επειδή «δεν υπάρχει πλέον βενζίνη», πρόσθεσε.

Τα αποθέματα τροφίμων μειώνονται συνεχώς. Υπάρχουν ακόμη κρέας και λαχανικά, σε τιμές διπλάσιες των κανονικών, ενώ τα ζυμαρικά και το κριθάρι σπανίζουν.

Αύριο, Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια. Η απόφαση, κατά το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που διατύπωσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προς τον Ρώσο πρόεδρο.

Κατεστραμμένο κτήριο στο Χάρκοβο. (φωτ.: ΕPA/VASILIY ZHLOBSKY)

Υποθαλάσσιες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τοποθέτηση εκατοντάδων παρασυρόμενων υποθαλάσσιων ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα. Οι νάρκες  εγείρουν κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία, ενώ έχουν ήδη χτυπήσει πέντε εμπορικά πλοία – βυθίζοντας το ένα από αυτά – στα ανοικτά των ακτών της Ουκρανίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ναυτικούς.

Ο Ταϊφίν Οζμπέρκ, πρώην ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει τοποθετήσει η Ουκρανία τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται υπό αποκλεισμό για περίπου δύο μήνες, φαίνεται πολύ απίθανο η Ουκρανία να έχει τοποθετήσει πρόσφατα νάρκες», δήλωσε στο Reuters.

Λόγω των ανέμων και των επιφανειακών ρευμάτων, οι νάρκες παρασύρονται στην ανοιχτή θάλασσα στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας σε νότια κατεύθυνση. Προς αποφυγή κινδύνων, τουρκικές και ρουμανικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων συμμετέχουν τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια απενεργοποίησης των αδέσποτων ναρκών γύρω από τα χωρικά τους ύδατα.

Οι απώλειες σε αριθμούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. από την έναρξη της εισβολής στη χώρα, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 148 παιδιά κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών, εκτόξευσαν 1.370 πυραύλους και κατέστρεψαν 15 ουκρανικά αεροδρόμια. Ενώ περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MIGUEL GUTIERREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Το θαύμα του τρίχρονου Κλίμπερ μέσα από τα ερείπια – Σχεδόν 2.000 νεκροί από τους φονικούς σεισμούς

1/07/2026 - 9:27πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με φόντο τη Γάζα

1/07/2026 - 9:00πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στο Μεξικό – Ανησυχία από τη δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος

1/07/2026 - 12:15πμ
Μέλη του Σώματος Επιστημονικών, Εγκληματολογικών και Ποινικών Ερευνών της Βενεζουέλας μεταφέρουν σορούς, στη Λα Γκουάιρα (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Φόβοι για επιδημίες μετά τον φονικό διπλό σεισμό – «Ακραία πίεση» στα νοσοκομεία

30/06/2026 - 11:24μμ
(Φωτ.: EPA/Henry Chirinos/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη η τραγωδία στη Βενεζουέλα – Δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι, μαζική διεθνής κινητοποίηση και μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια

30/06/2026 - 11:07πμ
(Φωτ.: police-nationale.interieur.gouv.fr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Δίδυμα βρέφη πέθαναν από αφυδάτωση μέσα στο σπίτι τους – Συνελήφθησαν οι γονείς

30/06/2026 - 9:03πμ
Άνθρωποι παραλαμβάνουν τις σορούς συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους από τους σεισμούς, σε λιμάνι της Λα Γουάιρα στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Henry Chirinos ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ στέλνει 10.000 νεκρόσακους – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.700

30/06/2026 - 12:06πμ
Σχολικές τσάντες κρέμονται σε αίθουσα του δωρεάν σχολείου Bright Achievers, στην παραγκούπολη Μπαρίγκα του Λάγκος στη Νιγηρία (φωτ.: EPA / Akintunde Akinleye)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν μαθητές την ώρα των εξετάσεων

29/06/2026 - 8:32μμ
Γιγαντοαφίσα στην Αγία Πετρούπολη με έναν Ρώσο στρατιώτη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Η Άγκυρα ζητά «δίκτυο ασφάλειας χωρίς εξαιρέσεις», ενώ η Ευρώπη προετοιμάζεται για τη ρωσική απειλή

29/06/2026 - 6:31μμ
Γυναίκα δροσίζεται με νερό μπροστά στο Κάστρο της Πράγας, καθώς η Τσεχία δοκιμάζεται από το ακραίο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη (φωτ.: EPA / Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας χωρίς τέλος στην Ευρώπη: Πάνω από 1.300 νεκροί και θερμοκρασίες που γράφουν ιστορία

29/06/2026 - 4:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για τη δράση της «Εθνικιστικής Νεολαίας» – Ποινές έως τέσσερα χρόνια

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MIGUEL GUTIERREZ)

Βενεζουέλα: Το θαύμα του τρίχρονου Κλίμπερ μέσα από τα ερείπια – Σχεδόν 2.000 νεκροί από τους φονικούς σεισμούς

40 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με φόντο τη Γάζα

1 ώρα πριν
(Πηγή: Αρχείο Ευγενίας Ζερκελίδου/Επιτροπη Ποντιακών Μελετών)

Χορτοθέρτ’ς: Ο Ιούλιος στον Πόντο ήταν του θερισμού και της αλληλεγγύης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος καιρός με 38άρια και απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Alex Cruz)

Μουντιάλ 2026: Με 4Χ4 στους «16» το Μεξικό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign