pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Πεντάγωνο προβλέπει έναν «παρατεταμένο» πόλεμο στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Μαριούπολη και το Ντονμπάς

31/03/2022 - 11:58μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο (φωτ. αρχείου: EPA / Sergey Kozlov)

Κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο (φωτ. αρχείου: EPA / Sergey Kozlov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η επανεστίαση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, προμηνύει έναν «παρατεταμένο» πόλεμο. Αυτό προειδοποίησε νωρίτερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επανεξοπλιστούν για να επιστρέψουν δυνατότερες στον στόχο τους, που φαίνεται να είναι η κατάκτηση της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας.

Αργά το βράδυ αποσύρθηκαν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ τον οποίο είχαν καταλάβει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Την ανακοίνωση για την απόσυρση των στρατευμάτων έκανε στο Facebook η ουκρανική κρατική υπηρεσία για τη διαχείριση της περιοχής του εργοστασίου.

Προηγουμένως, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να στείλει μια αποστολή στις εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων στο Τσερνόμπιλ, μετά την πληροφορία για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ (Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας)

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Η μερική αναδιάταξη δεν φαίνεται να σημαίνει παύση των βομβαρδισμών για τη Ρωσία, που συνεχίζει να ρίχνει τα πυρά της στις ουκρανικές πόλεις, ιδίως στο Κίεβο, στο Τσερνίχιφ, στο Ιζιούμ, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς.

Ζοφερή παραμένει και η κατάσταση στη Χερσώνα, που κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόφιμα και φάρμακα μετά το μπλόκο των ρωσικών δυνάμεων στις παραδόσεις τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι στρατιώτες κάνουν έρευνες στα σπίτια και οι κάτοικοι ψάχνουν αγωνιωδώς για φάρμακα.

«Τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια. Μόνο νερό υπάρχει», όπως ανέφερε ένας από τους κατοίκους της Χερσώνας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εθελοντές πηγαίνουν στα σπίτια για να αγοράσουν φάρμακα ενώ τα ασθενοφόρα καλούνται μόνο σε περιπτώσεις πολύ μεγάλης ανάγκης επειδή «δεν υπάρχει πλέον βενζίνη», πρόσθεσε.

Τα αποθέματα τροφίμων μειώνονται συνεχώς. Υπάρχουν ακόμη κρέας και λαχανικά, σε τιμές διπλάσιες των κανονικών, ενώ τα ζυμαρικά και το κριθάρι σπανίζουν.

Αύριο, Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια. Η απόφαση, κατά το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που διατύπωσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προς τον Ρώσο πρόεδρο.

Κατεστραμμένο κτήριο στο Χάρκοβο. (φωτ.: ΕPA/VASILIY ZHLOBSKY)

Υποθαλάσσιες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τοποθέτηση εκατοντάδων παρασυρόμενων υποθαλάσσιων ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα. Οι νάρκες  εγείρουν κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία, ενώ έχουν ήδη χτυπήσει πέντε εμπορικά πλοία – βυθίζοντας το ένα από αυτά – στα ανοικτά των ακτών της Ουκρανίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ναυτικούς.

Ο Ταϊφίν Οζμπέρκ, πρώην ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει τοποθετήσει η Ουκρανία τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται υπό αποκλεισμό για περίπου δύο μήνες, φαίνεται πολύ απίθανο η Ουκρανία να έχει τοποθετήσει πρόσφατα νάρκες», δήλωσε στο Reuters.

Λόγω των ανέμων και των επιφανειακών ρευμάτων, οι νάρκες παρασύρονται στην ανοιχτή θάλασσα στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας σε νότια κατεύθυνση. Προς αποφυγή κινδύνων, τουρκικές και ρουμανικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων συμμετέχουν τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια απενεργοποίησης των αδέσποτων ναρκών γύρω από τα χωρικά τους ύδατα.

Οι απώλειες σε αριθμούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. από την έναρξη της εισβολής στη χώρα, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 148 παιδιά κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών, εκτόξευσαν 1.370 πυραύλους και κατέστρεψαν 15 ουκρανικά αεροδρόμια. Ενώ περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν σε νέα φάση έντασης στις διαπραγματεύσεις: Η Τεχεράνη ζητά εγγυήσεις, ο Τραμπ αυστηροποιεί τους όρους της συμφωνίας

31/05/2026 - 8:44μμ
Στιγμιότυπο από το επίμαχο βίντεο (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ένας Έλληνας τραυματίας σε βίαια επεισόδια – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ, η ανάρτηση του Ράμα

31/05/2026 - 5:53μμ
Τα ερείπια του κάστρου Μποφόρ (φωτ. αρχείου: Elysian Ezryn / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ κατέλαβε το εμβληματικό κάστρο Μποφόρ – Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Γαλλία

31/05/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: EPA / Valentina Camu)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Χάος μετά την κατάκτηση του Champions League – Ένας νεκρός, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, 219 τραυματίες

31/05/2026 - 4:26μμ
Χάρτες από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) δείχνουν πού εισήλθε ο μετεωρίτης στη γήινη ατμόσφαιρα (πηγή: NOAA)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάστημα: Ισχυρή έκρηξη μετεωρίτη πάνω από τις ΗΠΑ με εκκωφαντικούς θορύβους

31/05/2026 - 8:35πμ
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

30/05/2026 - 10:12μμ
Πινακίδα που ενημερώνει την απαγόρευση πτήσεων drones στο χώρο του αεροδρομίου του Μονάχου (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για ύποπτο drone – Διακόπηκαν για 1 ώρα οι πτήσεις

30/05/2026 - 9:24μμ
Πασινιάν και Πούτιν στο Κρεμλίνο, 1/4/26 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Αρμενία: Η Μόσχα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Αρμενία για διαβουλεύσεις

30/05/2026 - 1:47μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαύρος καπνός από τη σύσκεψη του Τραμπ με το επιτελείο του για συμφωνία με το Ιράν

30/05/2026 - 8:57πμ
Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

29/05/2026 - 9:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νέα γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Νεκρή 39χρονη μέσα στο σπίτι της

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Καταβολές 69,3 εκατ. ευρώ σε 72.990 δικαιούχους έως τις 5 Ιουνίου

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Με καλοκαιρινό καιρό η επιστροφή για τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος – Άνοδος της θερμοκρασίας έως 34°C

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς/Facebook)

Οι Εύζωνες της προεδρικής φρουράς και διεθνείς προσωπικότητες τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Δυναμικό «παρών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο 15ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Μεγαλειώδες πάρτι σε όλο το Παρίσι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρί!

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign