pontosnews.gr
Κυριακή, 12/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διάλογος υψηλού επιπέδου ΕΕ-ΗΠΑ

Το 83% των Ρώσων φαίνεται να εγκρίνουν τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν

31/03/2022 - 3:25μμ
Σταυροί τοποθετημένοι στο σημείο που πέθανε άμαχος (φωτ.: EPA/ Roman Pilipey)

Σταυροί τοποθετημένοι στο σημείο που πέθανε άμαχος (φωτ.: EPA/ Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν σήμερα στην Ουάσιγκτον, τον πρώτο διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-ΗΠΑ για τη Ρωσία. Η υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Ενρίκε Μόρα εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ενρίκε Μόρα και η Βικτόρια Νούλαντ καλωσόρισαν την εξαιρετική ενότητα που επιδείχθηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην έκτακτη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδο των Ηγετών της G7, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε.

«Καταδίκασαν τον απρόκλητο, αδικαιολόγητο και βάρβαρο πόλεμο του Κρεμλίνου εναντίον της Ουκρανίας, τον οποίο επέτρεψε επίσης η κυβέρνηση της Λευκορωσίας. Οι ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις που πλήττουν αμάχους προκαλούν τεράστιες απώλειες ζωών και τραυματισμούς σε πολίτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Σημείωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εργαστούν για να παρακολουθήσουν αναφορές για εγκλήματα πολέμου και θα μοιραστούν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν με συμμάχους, εταίρους, διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, ανάλογα με την περίπτωση, και θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να λογοδοτήσουν οι δράστες», λέει η ανακοίνωση.

Παραμένει υψηλή η δημοτικότητα του Πούτιν

Το 83% των Ρώσων εγκρίνουν τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ρωσικού ινστιτούτου Levada, στην πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Πιθανή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ενδέχεται να συναντηθούν «σε μία ή δύο εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ομόλογός τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ερυθρός Σταυρός δηλώνει έτοιμος να διευθύνει τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είναι έτοιμη να διευθύνει τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, από αύριο, Παρασκευή, υπό τον όρο ότι θα έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

«Είναι ζωτικής σημασίας να μπορέσουν να γίνουν οι επιχειρήσεις αυτές. Από αυτό εξαρτώνται οι ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Μαριούπολη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΔΕΕΣ, η οποία έχει ήδη προσπαθήσει επανειλημμένως να διοργανώσει την απομάκρυνση αμάχων, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να την υλοποιήσει λόγω προβλημάτων ασφάλειας.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κάνουν λόγο για σημαντικά εδαφικά κέρδη

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές του ουκρανικού Ντονμπάς υποστηρίζουν σήμερα ότι ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της περιφέρειας του Λουχάνσκ και περισσότερο από το μισό αυτής του Ντονέτσκ, καθώς η Μόσχα έχει καταστήσει προτεραιότητά της την κατάκτηση αυτών των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας.

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις της Κομισιόν σε εγκαταστάσεις της Gazprom

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Η Επιτροπή, τοποτηρητής των κανόνων του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή της ότι προχώρησε σε επιθεωρήσεις, σε συνεργασία με την γερμανική αρχή ανταγωνισμού, «στα γραφεία πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου στην Γερμανία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος πριν αναχωρήσει από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν (φωτ.: EPA/ Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν: Η «τελική προσφορά» του Βανς και η ψύχραιμη αντίδραση της Τεχεράνης

12/04/2026 - 9:00πμ
Πινακίδα κοντά στο κέντρο Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, όπου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στο «στάδιο των εμπειρογνωμόνων» οι συνομιλίες στο Πακιστάν – Ανταλλαγή κειμένων και τεχνικές διαπραγματεύσεις

11/04/2026 - 9:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Στόλος δεξαμενόπλοιων κατευθύνεται στις ΗΠΑ» – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και η ενεργειακή σκακιέρα

11/04/2026 - 8:51μμ
Διαφημιστική πινακίδα κοντά στο κέντρο Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, όπου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Zayan Sheikh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν στο ίδιο τραπέζι μετά το 1979: Διπλωματικός πυρετός για τη Μέση Ανατολή

11/04/2026 - 7:25μμ
Ο Βίκτορ Όρμπαν χαιρετά υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βακ, 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού Ουγγαρίας / Akos Kaiser)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Εκλογές-ορόσημο την Κυριακή του Πάσχα – Τέλος εποχής για τον Όρμπαν;

11/04/2026 - 6:37μμ
(Φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές συνομιλίες – Άγνωστο αν υπάρχει ακόμη άμεση επαφή ΗΠΑ-Ιράν

11/04/2026 - 4:38μμ
Διαδηλωτές κρατούν πορτρέτα του Mojtaba Khamenei (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, δηλώνουν πηγές από τον κύκλο του

11/04/2026 - 2:18μμ
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

10/04/2026 - 11:29μμ
O γενικός πρόξενος της Ελλάδος Θωμάς Ματσούκας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Σάο Πάολο Angela Gandra και ο Νίκος Φλώρος (φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Το γλυπτό του Νίκου Φλώρου για τη Μαρία Κάλλας στην εμβληματική Όπερα του Σάο Πάολο

10/04/2026 - 9:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιχμηρό μήνυμα Τραμπ: «Ο μόνος λόγος που είναι ζωντανοί οι Ιρανοί, είναι για να διαπραγματευτούν»

10/04/2026 - 8:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος πριν αναχωρήσει από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν (φωτ.: EPA/ Sohail Shahzad)

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν: Η «τελική προσφορά» του Βανς και η ψύχραιμη αντίδραση της Τεχεράνης

17 λεπτά πριν
Εικόνα από την Αναστάσιμη ακολουθία στον Ιερο Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Ελευθέρι Θεσπρωτίας (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

«Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί» του π. Αρίσταρχου Γκρέκα

45 λεπτά πριν
Ανθισμένη πασχαλιά (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η Κυριακή του Πάσχα – Πού θα σημειωθούν βροχές

1 ώρα πριν

Ανάσταση με το φως που ενώνει ζωντανούς και νεκρούς – Οι ευχές του PontosNews

9 ώρες πριν
Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ανάσταση: Live η ακολουθία – Το Φως περνά από λαμπάδα σε λαμπάδα

10 ώρες πριν
Εικόνα από το χωριό Κρηνίτα του Όφεως διά χειρός Αϊσέ Τουρσούν, το 2017 (φωτ.: facebook.com/Epoulim)

Το Πάσχα στο χωριό Κρηνίτα του Όφεως είχαν την τιμητική τους οι τονανμάδες

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign