pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε να σταματήσει η δίκη για το φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη γνωμοδότηση του υπουργείου Δικαιοσύνης

31/03/2022 - 1:00μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε σήμερα από δικαστήριο να σταματήσει την ερήμην δίκη Σαουδαράβων υπόπτων για το φόνο, το 2018, του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και να παραπέμψει την υπόθεση στις σαουδαραβικές αρχές.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη γνωμοδότηση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το αίτημα του εισαγγελέα και όρισε την επόμενη ακροαματική συνεδρίαση για τις 7 Απριλίου.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ένας επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε θεαθεί για τελευταία φορά να εισέρχεται στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2018. Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πτώμα του διαμελίσθηκε μέσα στο προξενείο και μεταφέρθηκε απ’ αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Το Σεπτέμβριο 2020, σαουδαραβικό δικαστήριο επέβαλε σε οκτώ πρόσωπα ποινές κάθειρξης από 7 ως 20 χρόνια για το φόνο αυτό, σε μια δίκη για την οποία επικριτές υποστηρίζουν πως δεν ήταν διαφανής. Κανένα όνομα κατηγορουμένου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μετά τη δίκη στη Σαουδική Αραβία, το τουρκικό δικαστήριο ζήτησε το Νοέμβριο από το υπουργείο Δικαιοσύνης να στείλει μια επιστολή στο Ριάντ ερωτώντας γι’ αυτούς που καταδικάσθηκαν στο βασίλειο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τιμωρηθούν δύο φορές για το ίδιο έγκλημα.

Ο Τούρκος εισαγγελέας δήλωσε πως οι σαουδαραβικές Αρχές απάντησαν ζητώντας η υπόθεση να παραπεμφθεί σ’ αυτές και να αρθούν οι ανακοινώσεις αναζήτησης (red notices) που είχαν εκδοθεί σε βάρος των κατηγορουμένων. Το Ριάντ δεσμεύτηκε επίσης να αξιολογήσει τις κατηγορίες εναντίον των 26 κατηγορουμένων, αν η υπόθεση παραπεμπόταν σ’ αυτό, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως το αίτημα θα πρέπει να γίνει δεκτό επειδή οι κατηγορούμενοι είναι ξένοι πολίτες, τα εντάλματα σύλληψης και οι ανακοινώσεις αναζήτησης κατηγορουμένων δεν μπορούν να εκτελεστούν και δεν ήταν δυνατό να ληφθούν καταθέσεις απ’ αυτούς, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε πέρυσι στη δημοσιότητα, ανέφερε πως ο πρίγκιπας Μοχάμεντ είχε εγκρίνει την επιχείρηση για το φόνο ή τη σύλληψη του Τζαμάλ Κασόγκι. Η σαουδαραβική κυβέρνηση έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη του πρίγκιπα διαδόχου και έχει απορρίψει τα ευρήματα της έκθεσης.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος αναφέρει σε άρθρο του στο τεύχος του περιοδικού The Atlantic, που κυκλοφορεί αυτό το μήνα, ότι αισθάνεται πως παραβιάσθηκαν τα δικαιώματά του από τις κατηγορίες σε βάρος του, καθώς όλοι θα πρέπει να θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

13/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηκτικό κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο μέτωπο της Ουκρανίας

13/12/2025 - 9:14μμ
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ – Συνάντηση με τον Πούτιν στο Τουρκμενιστάν

13/12/2025 - 2:00μμ
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

12/12/2025 - 11:31μμ
Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κρατούν φωτογραφίες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου – Αντιμετωπίζει ποινή… 2.352 ετών

12/12/2025 - 8:48μμ
Το τουρκικής ιδιοκτησίας «CENK T» στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στις φλόγες έπειτα από τη ρωσική επίθεση (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική επίθεση σε λιμάνι της Οδησσού: Ζημιές σε τρία τουρκικά πλοία

12/12/2025 - 8:12μμ
Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν, στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Πούτιν: Εκεχειρία σε ενέργεια και λιμάνια ως πρώτο βήμα στην Ουκρανία

12/12/2025 - 7:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο Χέρφορντ της Γερμανίας: 16χρονος τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

12/12/2025 - 1:18πμ
(Φωτ.: EFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ειρήνη «σκοντάφτει» στο εδαφικό: ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία σε κρίσιμη καμπή

12/12/2025 - 12:26πμ
Ο νικητής της Eurovision το 2024, επιστρέφει το τρόπαιό του από τον διαγωνισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ (φωτ.: Instagram nemothings)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σεισμός» στη Eurovision: Ο Ελβετός νικητής του 2024 επιστρέφει το τρόπαιο μέσα στη θύελλα για το Ισραήλ

11/12/2025 - 11:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους «Μίθριους» της Καλαμαριάς

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

4 ώρες πριν
Οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης (πηγή:. livemedia.gr)

19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στην Καρδίτσα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού – Ο Άρης φρέναρε τον Ηρακλή

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ προσφοράς

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΤΑ Press/greeknewsusa.com)

58η χοροεσπερίδα Αμοργιανών Νέας Υόρκης

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign