pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απονέμονται σήμερα τα βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ποιες ταινίες είναι τα μεγάλα φαβορί

27/03/2022 - 10:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Etienne Laurent)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Etienne Laurent)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το γουέστερν «Η εξουσία του σκύλου» της Τζαίην Κάμπιον, το δράμα «Belfast» του Κένεθ Μπράνα και η κωμωδία «Coda» της Σιάν Χέντερ είναι τα φαβορί του βραβείου Όσκαρ καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τα βραβεία απονέμονται σήμερα, με μεγάλο το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων, δεδομένου ότι το «Coda», που αποτελεί διασκευή της γαλλικής επιτυχίας «Οικογένεια Μπελιέ», κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν αναμονή της τελετής βράβευσης, που μετά από δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, στην αίθουσα Walk of Fame του Χόλλυγουντ, ας θυμηθούμε το περιεχόμενο των τριών ταινιών.

«Η εξουσία του σκύλου»

Βασιμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Σάβατζ, «Η εξουσία του σκύλου» αφηγείται τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο αδέλφια και τη συμπεριφορά του ενός από τους δύο στη γυναίκα του αδελφού του, σε ένα ράντσο, στη Μοντάνα των ΗΠΑ, το 1925. Οι τέσσερεις πρωταγωνιστές της ταινίας – Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλίμονς και Κόντι Σμιτ-Μακφί – είναι υποψήφιοι για Όσκαρ, αρκετοί όμως είναι εκείνοι που την είδαν με κάποια ψυχρότητα, παρότι το φίλμ έχει ήδη τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Δεν είναι κάτι που θα ήθελε (σ.σ να δει) όλος ο κόσμος», γράφει για την «εξουσία του σκύλου» ο Σκοτ Φάινμπεργκ, αρθρογράφος του περιοδικού The Hollywood Reporter. Κριτικές σαν αυτές ίσως να είναι μειονέκτημα, επειδή ο ασυνήθιστος τρόπος προνομιακής ψηφοφορίας σε πολλούς γύρους που χρησιμοποιείται για τα Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, ευνοεί γενικά τις ταινίες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ομοφωνία.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» (φωτ.: FACEBOOK/ THE POWER OF THE DOG)

«Coda»

Ανεξάρτητη ταινία με μικρό προϋπολογισμό (15 εκατομ. δολάρια), το «Coda» έχει μία δυναμική στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η ταινία ακολουθεί μια μαθήτρια Λυκείου που διχάζεται ανάμεσα στο πάθος που ανακαλύπτει πως έχει για το τραγούδι και την οικογένειά της, όλα τα μέλη της οποίας είναι κωφά και εξαρτώνται από εκείνην για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο των ακουόντων.

Το φιλμ αυτό σάρωσε το ένα μετά το άλλο όλα τα βραβεία των συνδικάτων της βιομηχανίας του αμερικανικού κινηματογράφου. Προχθές, ήταν πρώτη στις προβλέψεις των ειδικών του τομέα, μπροστά από την «εξουσία του σκύλου». Ωστόσο, η ταινία είναι διαθέσιμη από το Apple TV+, και ορισμένα μέλη της Ακαδημίας είναι απιφυλακτικά στο να ψηφίσουν μία ταινία που βγαίνει από εκεί, στην καλύτερη μεγάλου μήκους.

«Belfast»

Στην τρίτη θέση (σειρά προτίμησης) βρίσκεται το «Belfast», μια ασπρόμαυρη αναδρομή στην παιδική ηλικία του Κένεθ Μπράνα εν μέσω βίας στη Βόρεια Ιρλανδία των τελευταίων ετών της δεκαετίας του 1960.

Υποψήφιοι ηθοποιοί

Αρκετά είναι τα ονόματα των υποψήφιων ηθοποιών για το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Εφέτος, το μεγάλο φαβορί είναι ο δημοφιλής Γουίλ Σμιθ, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα των πρωταθλητριών Σερένα και Βένους στην ταινία «Η μέθοδος των Γουίλιαμς».

Ο κωφός ηθοποιός Τρόι Κότσουρ, που κέρδισε διάφορα κινηματογραφικά βραβεία αυτή τη σεζόν, έχει πολλές πιθανότητες να τιμηθεί με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Παίζει στην ταινία «Coda», όπου υποδύεται έναν στοργικό πατέρα που όμως κάποιες φορές στερείται κατανόησης για την εφηβεία.

Από τις γυναίκες ηθοποιούς, υποψήφιες είναι η Τζέσικα Τσάστεϊν για τον ρόλο μιας τηλευαγγελίστριας στο «The Eyes of Tammy Faye», η Πενέλοπε Κρουζ για την ερμηενία της στις «Παράλληλες μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Αριάνα Ντεμπόζ για το ριμέικ του «West Side Story» από τον Σπίλμπεργκ.

Μία ταινία που επίσης ξεχωρίζει είναι και η επιστημονικής φαντασίας «Dune», έχοντας συγκεντρώσει αρκετές υποψηφιότητες στις διάφορες τεχνικές κατηγορίες, από τη φωτογραφία μέχρι τον ήχο και τα ειδικά εφέ.

Πώς θα μεταδοθεί η τελετή απονομής

Από το ABC θα μεταδοθεί η 94η τελετή απονομής, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν ότι εφέτος θα είναι μεγαλύτερο το κοινό που θα την παρακολουθήσει. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης. Το 2021 την είχαν παρακολουθήσει μόλις δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές, περίπου οι μισοί από το 2020, που είχε ήδη καταγράψει το χαμηλότερο επίπεδο τηλεθέασης στην ιστορία.

Εφέτος, σε μία προσπάθειας επαναπροσέλκυσης του κοινού, οι διοργανωτές θεσμοθέτησαν ένα «βραβείο κοινού», καλώντας τους να ψηφίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι ώστε τα Όσκαρ «να δουν πώς μπορούν να φθάσουν ένα νέο κοινό, αυτή τη γενιά του TikTok», εκτιμούν οι διοργανωτές.

Επίσης, εκτιμούν ότι στην αλίευση των τηλεθεατών θα συνδράμουν η βασίλισσα της ποπ Μπιγιονσέ και η νεαρή διάδοχός της Μπίλι Άιλις. Αμφότερες είναι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, για την ταινία «Η μέθοδος των Γουίλιαμς» και την τελευταία ταινία Τζέιμς Μποντ, αντίστοιχα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

26/08/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: NARPHOTOS / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Οσμάν Καβαλά: Με «πόλεμο» απειλεί η Τουρκία το ΕΔΔΑ για την υπόθεση του επιχειρηματία και ακτιβιστή

26/08/2026 - 9:31μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Δεν ανέκοψε τη χρήση των social media η απαγόρευση στους κάτω των 16

26/08/2026 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονης Τουρκάλας με Ερυθρά Αγγελία της Interpol για ναρκωτικά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ με επιβλητική τεσσάρα

5 ώρες πριν
Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

6 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/syllogos.pelargou)

Ποντιακό γλέντι με τον Θεόφιλο Πουταχίδη στον Πελαργό

6 ώρες πριν
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

«Μικρασία χαίρε!»: 9ος κύκλος επετειακών εκδηλώσεων μνήμης από την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

7 ώρες πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com)

Σέρρες: Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή στους 23 για τα επεισόδια στη δομή Σιντικής

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV