pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απονέμονται σήμερα τα βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ποιες ταινίες είναι τα μεγάλα φαβορί

27/03/2022 - 10:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Etienne Laurent)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Etienne Laurent)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το γουέστερν «Η εξουσία του σκύλου» της Τζαίην Κάμπιον, το δράμα «Belfast» του Κένεθ Μπράνα και η κωμωδία «Coda» της Σιάν Χέντερ είναι τα φαβορί του βραβείου Όσκαρ καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τα βραβεία απονέμονται σήμερα, με μεγάλο το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων, δεδομένου ότι το «Coda», που αποτελεί διασκευή της γαλλικής επιτυχίας «Οικογένεια Μπελιέ», κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν αναμονή της τελετής βράβευσης, που μετά από δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, στην αίθουσα Walk of Fame του Χόλλυγουντ, ας θυμηθούμε το περιεχόμενο των τριών ταινιών.

«Η εξουσία του σκύλου»

Βασιμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Σάβατζ, «Η εξουσία του σκύλου» αφηγείται τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο αδέλφια και τη συμπεριφορά του ενός από τους δύο στη γυναίκα του αδελφού του, σε ένα ράντσο, στη Μοντάνα των ΗΠΑ, το 1925. Οι τέσσερεις πρωταγωνιστές της ταινίας – Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλίμονς και Κόντι Σμιτ-Μακφί – είναι υποψήφιοι για Όσκαρ, αρκετοί όμως είναι εκείνοι που την είδαν με κάποια ψυχρότητα, παρότι το φίλμ έχει ήδη τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Δεν είναι κάτι που θα ήθελε (σ.σ να δει) όλος ο κόσμος», γράφει για την «εξουσία του σκύλου» ο Σκοτ Φάινμπεργκ, αρθρογράφος του περιοδικού The Hollywood Reporter. Κριτικές σαν αυτές ίσως να είναι μειονέκτημα, επειδή ο ασυνήθιστος τρόπος προνομιακής ψηφοφορίας σε πολλούς γύρους που χρησιμοποιείται για τα Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, ευνοεί γενικά τις ταινίες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ομοφωνία.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» (φωτ.: FACEBOOK/ THE POWER OF THE DOG)

«Coda»

Ανεξάρτητη ταινία με μικρό προϋπολογισμό (15 εκατομ. δολάρια), το «Coda» έχει μία δυναμική στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η ταινία ακολουθεί μια μαθήτρια Λυκείου που διχάζεται ανάμεσα στο πάθος που ανακαλύπτει πως έχει για το τραγούδι και την οικογένειά της, όλα τα μέλη της οποίας είναι κωφά και εξαρτώνται από εκείνην για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο των ακουόντων.

Το φιλμ αυτό σάρωσε το ένα μετά το άλλο όλα τα βραβεία των συνδικάτων της βιομηχανίας του αμερικανικού κινηματογράφου. Προχθές, ήταν πρώτη στις προβλέψεις των ειδικών του τομέα, μπροστά από την «εξουσία του σκύλου». Ωστόσο, η ταινία είναι διαθέσιμη από το Apple TV+, και ορισμένα μέλη της Ακαδημίας είναι απιφυλακτικά στο να ψηφίσουν μία ταινία που βγαίνει από εκεί, στην καλύτερη μεγάλου μήκους.

«Belfast»

Στην τρίτη θέση (σειρά προτίμησης) βρίσκεται το «Belfast», μια ασπρόμαυρη αναδρομή στην παιδική ηλικία του Κένεθ Μπράνα εν μέσω βίας στη Βόρεια Ιρλανδία των τελευταίων ετών της δεκαετίας του 1960.

Υποψήφιοι ηθοποιοί

Αρκετά είναι τα ονόματα των υποψήφιων ηθοποιών για το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Εφέτος, το μεγάλο φαβορί είναι ο δημοφιλής Γουίλ Σμιθ, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα των πρωταθλητριών Σερένα και Βένους στην ταινία «Η μέθοδος των Γουίλιαμς».

Ο κωφός ηθοποιός Τρόι Κότσουρ, που κέρδισε διάφορα κινηματογραφικά βραβεία αυτή τη σεζόν, έχει πολλές πιθανότητες να τιμηθεί με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Παίζει στην ταινία «Coda», όπου υποδύεται έναν στοργικό πατέρα που όμως κάποιες φορές στερείται κατανόησης για την εφηβεία.

Από τις γυναίκες ηθοποιούς, υποψήφιες είναι η Τζέσικα Τσάστεϊν για τον ρόλο μιας τηλευαγγελίστριας στο «The Eyes of Tammy Faye», η Πενέλοπε Κρουζ για την ερμηενία της στις «Παράλληλες μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Αριάνα Ντεμπόζ για το ριμέικ του «West Side Story» από τον Σπίλμπεργκ.

Μία ταινία που επίσης ξεχωρίζει είναι και η επιστημονικής φαντασίας «Dune», έχοντας συγκεντρώσει αρκετές υποψηφιότητες στις διάφορες τεχνικές κατηγορίες, από τη φωτογραφία μέχρι τον ήχο και τα ειδικά εφέ.

Πώς θα μεταδοθεί η τελετή απονομής

Από το ABC θα μεταδοθεί η 94η τελετή απονομής, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν ότι εφέτος θα είναι μεγαλύτερο το κοινό που θα την παρακολουθήσει. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης. Το 2021 την είχαν παρακολουθήσει μόλις δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές, περίπου οι μισοί από το 2020, που είχε ήδη καταγράψει το χαμηλότερο επίπεδο τηλεθέασης στην ιστορία.

Εφέτος, σε μία προσπάθειας επαναπροσέλκυσης του κοινού, οι διοργανωτές θεσμοθέτησαν ένα «βραβείο κοινού», καλώντας τους να ψηφίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι ώστε τα Όσκαρ «να δουν πώς μπορούν να φθάσουν ένα νέο κοινό, αυτή τη γενιά του TikTok», εκτιμούν οι διοργανωτές.

Επίσης, εκτιμούν ότι στην αλίευση των τηλεθεατών θα συνδράμουν η βασίλισσα της ποπ Μπιγιονσέ και η νεαρή διάδοχός της Μπίλι Άιλις. Αμφότερες είναι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, για την ταινία «Η μέθοδος των Γουίλιαμς» και την τελευταία ταινία Τζέιμς Μποντ, αντίστοιχα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν συμφώνησαν στον καθορισμό νέας διαδρομής διέλευσης των πλοίων

5/08/2026 - 9:12μμ
Το λάβαρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (φωτ. αρχείου: EPA/Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομοθετική πρωτοβουλία για ειρήνευση με το PKK, αμνηστία στους πρώην μαχητές και αναστολή ποινών

5/08/2026 - 4:30μμ
Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

5/08/2026 - 2:53μμ
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

5/08/2026 - 12:55μμ
Φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

5/08/2026 - 12:31μμ
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

5/08/2026 - 11:45πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η διαφημιστική αφίσα της «Οδύσσειας» του Κρ.Νόλαν

Οδύσσεια, 2026 μ.Χ.: Από τον Όμηρο στον Κρίστοφερ Νόλαν – Τα έπη που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του Μόντρεαλ

42 λεπτά πριν
Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν συμφώνησαν στον καθορισμό νέας διαδρομής διέλευσης των πλοίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΣΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής Κ23: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
Οι δύο όψεις της σημαίας του Ελληνικού Τάγματος Πεζικού της Μπαλακλάβας το 1779, με την επιγραφή σε Ελληνικά και Ρωσικά «Υπέρ Πίστεως και Ελευθερίας» (πηγή: А.В. Висковатов, «Историческое описание...»)

Κριμαία: Το Ελληνικό Τάγμα Πεζικού της Μπαλακλάβας – Ο διττός ρόλος και η δράση του στα 80 χρόνια της ιστορίας του

2 ώρες πριν
Καταστροφικό το πέρασμα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική, καθώς το τοπίο στο Πόρτο Γερμενό έχει αλλοιωθεί (φωτ.: Θεόδωρος Νικολάου/ EUROKINISSI)

Σχέδιο κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από τις φωτιές: Άμεσες αποζημιώσεις και φοροελαφρύνσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign