pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Τουρκία – Αγωνία για τη Μαριούπολη

Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί Ουκρανοί σε δημοσκόπηση

27/03/2022 - 8:43μμ
Εθελοντές καλύπτουν με τσουβάλια άμμου το μνημείο της βασίλισσας Όλγας, του Αποστόλου Ανδρέα και των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου, στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Εθελοντές καλύπτουν με τσουβάλια άμμου το μνημείο της βασίλισσας Όλγας, του Αποστόλου Ανδρέα και των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου, στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διά ζώσης, φαίνεται ότι θα καθίσουν εκ νέου οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου, σε ακόμα μία προσπάθεια για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η συνάντηση θα γίνει στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Ουκρανό διαπραγματευτή Νταβίντ Αρακχάμια. Ο νέος γύρος συνομιλιών επιβεβαιώνεται επίσης από ρωσικές και τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε επικοινωνία που είχαν αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Η προηγούμενη διά ζώσης συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Αττάλεια της Τουρκίας, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη

Το Κίεβο φοβάται για επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη και στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από την ανακοίνωση της Μόσχας, την Παρασκευή, ότι θα «επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για την απελευθέρωση του Ντονμπάς», δήλωσε σήμερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «επιδείνωση» της κατάστασης γύρω από τη Μαριούπολη, στρατηγικού λιμανιού στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρα, που τελεί υπό πολιορκία από τα τέλη Φεβρουαρίου και στο σύνολο του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ολέξιι Αρέστοβιτς, σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram. Εξάλλου όπως σημειώνει, η ανακοίνωση αυτή επιτρέπει στους Ουκρανούς να ελπίζουν ότι μπορούν να «κυνηγήσουν τον εχθρό» από τις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνίχιβ (βόρεια), του Σούμι (βορειοανατολικά) και του Χαρκόβου (ανατολικά) και να ανακοινώσουν τις επόμενες εβδομάδες «νίκες και αντεπιθέσεις». Αντιθέτως, «σε ορισμένες γραμμές του μετώπου, ιδίως στα ανατολικά, η κατάσταση απέχει πολύ από το να θεωρηθεί απλή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για αυτό και από πλευράς οργάνωσης», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν είχε δηλώσει από τη Ντόχα του Κατάρ, πως θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη.

Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί Ουκρανοί

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί, ηλικίας από 18 ως 55 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στη χώρα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησαν ευρωπαίοι ερευνητές παρά τους περιορισμούς που θέτει ο πόλεμος. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες το ποσοστό ανέρχεται σε περίπου 70%, ενώ πλησιάζει το 30% το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ερευνητικού Ινστιτούτου για την Ειρήνη του Όσλο με την υποστήριξη της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Info Sapiens.

Αυτή η τελευταία ρώτησε περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς που θεωρείται ότι η ηλικία τους επιτρέπει να είναι μάχιμοι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων εν μέσω πολέμου. Οι ερωτηθέντες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κατά την τρίτη εβδομάδα του πολέμου (9-12 Μαρτίου) και ήταν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά για τέσσερις επιλογές αντίστασης.

Στην επιλογή «για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν στη στρατιωτική μάχη άμεσα στο πεδίο της μάχης ενάντια στις ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις» το 49% απάντησε ότι η επιλογή αυτή θα ήταν «υπερβολικά πιθανή, μετρίως πιθανή ή αρκετά πιθανή», σύμφωνα με το ινστιτούτο στο Όσλο.

Στην επιλογή «για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν άμεσα στη στρατιωτική μάχη από θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων», το σύνολο των ερωτηθέντων που απάντησε καταφατικά πλησιάζει το 47%.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων, ποσοστό 75%, δήλωσε έτοιμο «να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου, για παράδειγμα τους άμαχους ή τους τραυματισμένους στρατιώτες» και το 80% δήλωσε έτοιμο «να βοηθήσει στην αντίσταση παρέχοντας μια μη στρατιωτική υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις (με πληροφορίες, επισιτιστική βοήθεια ή πυρομαχικά)».

«Η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να πολεμήσει τους εισβολείς είναι αξιοσημείωτη», υπογραμμίζει το νορβηγικό ινστιτούτο στην ανάλυση της δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύτηκε χθες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στο Ιράν και νέα μέτωπα ενώ το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια

24/07/2026 - 1:33μμ
(Φωτ.: EPA/SEBASTIEN NOGIER/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινος κλοιός σε Γαλλία και Ισπανία: Εκκενώσεις με βάρκες στην Αρκασόν και δύο ελληνικά Canadair στη μάχη της Μαδρίτης

24/07/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: x.com/Dean_Moses)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή επίθεση με μαχαίρι στο Μανχάταν – Συνελήφθη 51χρονος που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

24/07/2026 - 9:01πμ
Το ξενοδοχείο Madimak στη Σεβάστεια της Τουρκίας στις φλόγες, στις 2 Ιουλίου 1993, όταν πλήθος εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό φεστιβάλ (πηγή: internethaber.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποζημίωση στις οικογένειες των 33 Αλεβιτών της σφαγής της Σεβάστειας

23/07/2026 - 10:46μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Σαουδική Αραβία: Πυρηνική συμφωνία μόνο με τη σφραγίδα του Ισραήλ

23/07/2026 - 8:16μμ
(Πηγή: en.wikipedia.org/
wiki/Caspian_Pipeline_Consortium#/media/File:Caspian-BlackSea-Tengiz-Nov.gif)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοια στον Εύξεινο Πόντο: Σε απόγνωση οι εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν

23/07/2026 - 6:11μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα, υπό πίεση τα Στενά του Ορμούζ

23/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EPA/Joel Carrett)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για τα F-35

22/07/2026 - 10:47μμ
Εξωτερική άποψη της φυλακής La Santé στο Παρίσι, όπου βρέθηκε νεκρός το 2022 ο Ζαν-Λικ Μπρινέλ  (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπστιν: Νεκρός στο σπίτι του και δεύτερος Γάλλος ατζέντης μοντέλων

22/07/2026 - 8:35μμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Επτά τάνκερ άλλαξαν πορεία μετά τις απειλές των Χούθι

22/07/2026 - 4:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex/ertnews.gr)

Θρίλερ στη Σύρο με νεκρή 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ – Η συμπλοκή, το μαχαίρι και η καταδίωξη που κατέγραψαν οι κάμερες

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

ΠΟΕ: «Ο πολιτισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται χωρίς ιστορική γνώση και σεβασμό στη συλλογική μνήμη»

31 λεπτά πριν
(Πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)

Συνθήκη της Λοζάνης: Η νομική επικύρωση της έξωσης Ποντίων και Μικρασιατών – Το καθεστώς της Κωνσταντινούπολης

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ο Ανδρέας Πιστιόλης στο Allwyn Game Time για τον Ομπράντοβιτς και τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στο Ιράν και νέα μέτωπα ενώ το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Κούκκου/Facebook)

Ο Σύλλογος Απανταχού Κουκιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» ετοιμάζει μεγάλο ετήσιο αντάμωμα με μουσική και χορό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign