pontosnews.gr
Τρίτη, 7/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Τουρκία – Αγωνία για τη Μαριούπολη

Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί Ουκρανοί σε δημοσκόπηση

27/03/2022 - 8:43μμ
Εθελοντές καλύπτουν με τσουβάλια άμμου το μνημείο της βασίλισσας Όλγας, του Αποστόλου Ανδρέα και των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου, στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Εθελοντές καλύπτουν με τσουβάλια άμμου το μνημείο της βασίλισσας Όλγας, του Αποστόλου Ανδρέα και των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου, στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διά ζώσης, φαίνεται ότι θα καθίσουν εκ νέου οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου, σε ακόμα μία προσπάθεια για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η συνάντηση θα γίνει στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Ουκρανό διαπραγματευτή Νταβίντ Αρακχάμια. Ο νέος γύρος συνομιλιών επιβεβαιώνεται επίσης από ρωσικές και τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε επικοινωνία που είχαν αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Η προηγούμενη διά ζώσης συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Αττάλεια της Τουρκίας, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη

Το Κίεβο φοβάται για επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη και στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από την ανακοίνωση της Μόσχας, την Παρασκευή, ότι θα «επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για την απελευθέρωση του Ντονμπάς», δήλωσε σήμερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «επιδείνωση» της κατάστασης γύρω από τη Μαριούπολη, στρατηγικού λιμανιού στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρα, που τελεί υπό πολιορκία από τα τέλη Φεβρουαρίου και στο σύνολο του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ολέξιι Αρέστοβιτς, σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram. Εξάλλου όπως σημειώνει, η ανακοίνωση αυτή επιτρέπει στους Ουκρανούς να ελπίζουν ότι μπορούν να «κυνηγήσουν τον εχθρό» από τις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνίχιβ (βόρεια), του Σούμι (βορειοανατολικά) και του Χαρκόβου (ανατολικά) και να ανακοινώσουν τις επόμενες εβδομάδες «νίκες και αντεπιθέσεις». Αντιθέτως, «σε ορισμένες γραμμές του μετώπου, ιδίως στα ανατολικά, η κατάσταση απέχει πολύ από το να θεωρηθεί απλή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για αυτό και από πλευράς οργάνωσης», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν είχε δηλώσει από τη Ντόχα του Κατάρ, πως θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη.

Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί Ουκρανοί

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί, ηλικίας από 18 ως 55 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στη χώρα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησαν ευρωπαίοι ερευνητές παρά τους περιορισμούς που θέτει ο πόλεμος. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες το ποσοστό ανέρχεται σε περίπου 70%, ενώ πλησιάζει το 30% το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ερευνητικού Ινστιτούτου για την Ειρήνη του Όσλο με την υποστήριξη της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Info Sapiens.

Αυτή η τελευταία ρώτησε περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς που θεωρείται ότι η ηλικία τους επιτρέπει να είναι μάχιμοι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων εν μέσω πολέμου. Οι ερωτηθέντες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κατά την τρίτη εβδομάδα του πολέμου (9-12 Μαρτίου) και ήταν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά για τέσσερις επιλογές αντίστασης.

Στην επιλογή «για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν στη στρατιωτική μάχη άμεσα στο πεδίο της μάχης ενάντια στις ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις» το 49% απάντησε ότι η επιλογή αυτή θα ήταν «υπερβολικά πιθανή, μετρίως πιθανή ή αρκετά πιθανή», σύμφωνα με το ινστιτούτο στο Όσλο.

Στην επιλογή «για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν άμεσα στη στρατιωτική μάχη από θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων», το σύνολο των ερωτηθέντων που απάντησε καταφατικά πλησιάζει το 47%.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων, ποσοστό 75%, δήλωσε έτοιμο «να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου, για παράδειγμα τους άμαχους ή τους τραυματισμένους στρατιώτες» και το 80% δήλωσε έτοιμο «να βοηθήσει στην αντίσταση παρέχοντας μια μη στρατιωτική υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις (με πληροφορίες, επισιτιστική βοήθεια ή πυρομαχικά)».

«Η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να πολεμήσει τους εισβολείς είναι αξιοσημείωτη», υπογραμμίζει το νορβηγικό ινστιτούτο στην ανάλυση της δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύτηκε χθες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποστηρικτής του Ιμάμογλου με πλακάτ που γράφει «Καμία σωτηρία αν είσαι μόνος. Ή όλοι μαζί, ή κανείς» (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα έρευνα κατά Ιμάμογλου: Στο στόχαστρο για «προσβολή δημόσιου λειτουργού» ενώ βρίσκεται ήδη σε δίκη

7/04/2026 - 7:07μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν, στον Λευκό Οίκο. Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo
ΚΟΣΜΟΣ

«Ένας πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»: Η σοκαριστική απειλή Τραμπ ενώ κλιμακώνονται τα πλήγματα στο Ιράν

7/04/2026 - 4:06μμ
Καπνός υψώνεται από πλήγμα αμερικανοϊσραηλινό πλήγμα στην Τεχεράνη, 7 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Χτυπήματα σε κρίσιμες υποδομές και φόβοι για το επόμενο βήμα

7/04/2026 - 3:04μμ
Στο θολό σημείο ένας από τους υπόπτους, νεκρός από πυρά Τούρκων αστυνομικών κοντά στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη. Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2026 (πηγή: X / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Υψηλή επιφυλακή μετά την επίθεση κοντά στο ισραηλινό προξενείο – Νέα στοιχεία για τους δράστες

7/04/2026 - 2:38μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί έξω από το ισραηλινό προξενείο

7/04/2026 - 12:59μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σενάρια για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μοτζνταμπά Χαμενεΐ

7/04/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν με διορία 24 ωρών για τα Στενά του Ορμούζ

7/04/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Ιράν: «Θα μπορούσε να εξουδετερωθεί εν μία νυκτί» – Αντίποινα προαναγγέλλει η Τεχεράνη, διπλωματικές κινήσεις από την Τουρκία

6/04/2026 - 9:16μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ψηφιακή διαφημιστική πινακίδα, στη Σανάα της Υεμένης (φωτ.: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με πρόταση εκεχειρίας 45 ημερών στο Ιράν – Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Epic Fury» εν αναμονή διαγγέλματος Τραμπ

6/04/2026 - 6:25μμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει κλειστό». 5 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Στο τραπέζι εκεχειρία 45 ημερών εν μέσω κλιμάκωσης – Στα 110 δολάρια το πετρέλαιο

6/04/2026 - 10:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: picryl.com)

Γαλλία: Ρεμί, ο γάτος που παραλίγο θα κόστιζε στην ιδιοκτήτριά του πάνω από 1.000€ σε πρόστιμα

15 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τσακαλίδης)

Κοζάνη: Οι αρκούδες κόβουν βόλτες σε οικισμούς – Οι κάτοικοι ανησυχούν

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Πασχαλινές αποδράσεις με πληρότητες άνω του 75% – Πού ταξιδεύουν οι Έλληνες εντός και εκτός συνόρων

1 ώρα πριν
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, στις 24 Ιουλίου 1924 (πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)

Η μετάφραση των Πρακτικών των Διαπραγματεύσεων των Συνδιασκέψεων στη Λωζάννη (1922-1923) από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών – Η έκδοσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Προκριματικά World Cup πόλο: Επική ανατροπή και νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.:  greekherald.com.au.)

Κίνηση ανθρωπιάς από την ελληνική κοινότητα στη Μελβούρνη και την ομάδα χορού «Ο Περικλής»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign