pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, στρατιωτική βοήθεια ζητά ο Ζελένσκι

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Λβιβ, Κιέβο, Μαριούπολη και Τσερνίχιφ. Πυραύλους κρουζ χρησιμοποίησε η Ρωσία

27/03/2022 - 11:46πμ
«Παιδιά» γράφει η πινακίδα στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του έφτασαν στη Ζαπορίζια από τη Μαριούπολη (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

«Παιδιά» γράφει η πινακίδα στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του έφτασαν στη Ζαπορίζια από τη Μαριούπολη (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην 32η ημέρα μπήκε την Κυριακή ο πόλεμος στην Ουκρανία, και όπως ανακοίνωσε ήδη η Ρωσία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του – πλέον στρατηγικός στόχος για τη Μόσχα είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς. Εντούτοις, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Λβιβ, Κιέβο, Μαριούπολη και Τσερνίχιφ, επιτείνοντας την ανθρωπιστική κρίση.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ δήλωσε ότι συμφωνήθηκε το άνοιγμα δύο διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με την ίδια, θα επιτραπεί η αποχώρηση από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά μέσα· στην πόλη της Αζοφικής που έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 100.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να καταστρέφει χώρους αποθήκευσης καυσίμων και τροφίμων. Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόσθεσε πως ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται εκ περιτροπής στα σύνορα και ως εκ τούτου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα προσπάθεια προώθησής τους εντός των ουκρανικών εδαφών.

Πύραυλοι κρουζ στη Λβιβ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στη Λβιβ στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ,.

Συγκεκριμένα, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς χτυπήθηκε χώρος αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ με πυραύλους κρουζ επλήγη εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπεύτρων για άρματα μάχης.

Επίσης πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα έπληξαν οπλοστάσιο πυραύλων S-300 και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων BUK κοντά στο Κίεβο.

Απογοητευμένος ο Ζελένσκι από τη Δύση

Ένα μικρό τμήμα του οπλοστασίου της Δύσης για τον πόλεμο της Ουκρανίας ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένου μηνύματος με τόνο εκνευρισμού, το οποίο μεταδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Αρκετές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, καθώς και ελαφρύτερο οπλισμό. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι απαιτούνται τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων.

«Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών και το 1% των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ – μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περισσότερα.

«Περιμένουμε επί 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμη η Μόσχα, λόγω εκφοβισμού;», διερωτήθηκε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη εάν «πέσει» η Ουκρανία. Όμως, το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει το αίτημά του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, με το σκεπτικό ότι θα προκαλέσει μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Νωρίτερα χθες είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη που ανήκουν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

«Το τίμημα της αναβλητικότητας σχετικά με τα αεροσκάφη είναι χιλιάδες ζωές Ουκρανών» τόνισε, σύμφωνα με ενημέρωση από την ουκρανική Προεδρία.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι ΗΠΑ απέρριψαν την αιφνιδιαστική πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά MiG-29 σε αμερικανική βάση της Γερμανίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/SAMUEL CORUM / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόθυμος για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία

3/09/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: x.com/SecRubio)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ουκρανία συζητούν για άδεια παραγωγής πυραύλων Patriot στο Κίεβο

2/09/2026 - 9:54μμ
(Φωτ.: EPA / Annabelle Gordon)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά Τραμπ»!

2/09/2026 - 7:40μμ
Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

2/09/2026 - 1:26μμ
Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

2/09/2026 - 11:39πμ
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

2/09/2026 - 11:15πμ
Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, παρουσία Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία στο αμερικανικό «τραπέζι» της Σελήνης – Με τη NASA στο Διάστημα, με τη Ρωσία στη Γη

2/09/2026 - 10:03πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα πυραύλων στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτυπά βάσεις των ΗΠΑ – Το Ορμούζ στο επίκεντρο

2/09/2026 - 8:30πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»)

Το ποντιακό ανταμώμα της «Τραπεζούντας» στην Κομοτηνή

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Olga Fedorova)

US Open: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τρίτο γύρο

41 λεπτά πριν
Ομογενείς χορεύουν στο πανηγύρι στο χωριό Τσιντσκάρο της Γεωργίας (φωτ.: facebook.com/yagrek)

Γεωργία: Της Παναγίας στο Κάτω Τσιντσκάρο με ομογενείς από Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Σουηδία και Ισραήλ

1 ώρα πριν

Ημαθία: Το 1ο «Παρακάθ’ Νεολαίας» στην Καστανιά και τη Μικρή Σάντα είναι γεγονός

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/SAMUEL CORUM / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόθυμος για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Συναγερμός στη Φλώρινα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κρυσταλλοπηγή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV