pontosnews.gr
Δευτέρα, 25/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, στρατιωτική βοήθεια ζητά ο Ζελένσκι

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Λβιβ, Κιέβο, Μαριούπολη και Τσερνίχιφ. Πυραύλους κρουζ χρησιμοποίησε η Ρωσία

27/03/2022 - 11:46πμ
«Παιδιά» γράφει η πινακίδα στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του έφτασαν στη Ζαπορίζια από τη Μαριούπολη (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

«Παιδιά» γράφει η πινακίδα στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του έφτασαν στη Ζαπορίζια από τη Μαριούπολη (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην 32η ημέρα μπήκε την Κυριακή ο πόλεμος στην Ουκρανία, και όπως ανακοίνωσε ήδη η Ρωσία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του – πλέον στρατηγικός στόχος για τη Μόσχα είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς. Εντούτοις, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Λβιβ, Κιέβο, Μαριούπολη και Τσερνίχιφ, επιτείνοντας την ανθρωπιστική κρίση.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ δήλωσε ότι συμφωνήθηκε το άνοιγμα δύο διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με την ίδια, θα επιτραπεί η αποχώρηση από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά μέσα· στην πόλη της Αζοφικής που έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 100.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να καταστρέφει χώρους αποθήκευσης καυσίμων και τροφίμων. Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόσθεσε πως ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται εκ περιτροπής στα σύνορα και ως εκ τούτου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα προσπάθεια προώθησής τους εντός των ουκρανικών εδαφών.

Πύραυλοι κρουζ στη Λβιβ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στη Λβιβ στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ,.

Συγκεκριμένα, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς χτυπήθηκε χώρος αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ με πυραύλους κρουζ επλήγη εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπεύτρων για άρματα μάχης.

Επίσης πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα έπληξαν οπλοστάσιο πυραύλων S-300 και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων BUK κοντά στο Κίεβο.

Απογοητευμένος ο Ζελένσκι από τη Δύση

Ένα μικρό τμήμα του οπλοστασίου της Δύσης για τον πόλεμο της Ουκρανίας ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένου μηνύματος με τόνο εκνευρισμού, το οποίο μεταδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Αρκετές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, καθώς και ελαφρύτερο οπλισμό. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι απαιτούνται τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων.

«Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών και το 1% των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ – μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περισσότερα.

«Περιμένουμε επί 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμη η Μόσχα, λόγω εκφοβισμού;», διερωτήθηκε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη εάν «πέσει» η Ουκρανία. Όμως, το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει το αίτημά του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, με το σκεπτικό ότι θα προκαλέσει μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Νωρίτερα χθες είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη που ανήκουν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

«Το τίμημα της αναβλητικότητας σχετικά με τα αεροσκάφη είναι χιλιάδες ζωές Ουκρανών» τόνισε, σύμφωνα με ενημέρωση από την ουκρανική Προεδρία.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι ΗΠΑ απέρριψαν την αιφνιδιαστική πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά MiG-29 σε αμερικανική βάση της Γερμανίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr/AFP Photo)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σοβαρός κλυδωνισμός στο CHP μετά την απομάκρυνση Οζέλ – Δικαστική απόφαση πυροδοτεί πολιτική ένταση στην αντιπολίτευση

25/05/2026 - 11:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

24/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: EPA / Rolex dela Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από κατάρρευση κτηρίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

24/05/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του CHP – Ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε δυνάμεις να απομακρύνει τον Οζέλ

24/05/2026 - 5:25μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Καλά νέα» για Στενά του Ορμούζ και συμφωνία τις επόμενες ώρες προαναγγέλλει ο Μάρκο Ρούμπιο

24/05/2026 - 12:43μμ
Άνδρες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών επεμβαίνουν μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Νεκρός 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου

24/05/2026 - 9:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

23/05/2026 - 11:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

23/05/2026 - 10:08μμ
Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος οδηγείται στο γραφείο του εισαγγελέα για απολογία, 23 Ιουλίου 2002 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ανατροπή με Γιωτόπουλο: Εισαγγελική αναίρεση για την αποφυλάκισή του – Στον Άρειο Πάγο η τελική κρίση

3 λεπτά πριν
Ο Κώστας Καλπατσινίδης παίζει σε γλέντι (πηγή: Facebook / Gogos Ioannidis)

«Σίγησε» το ποντιακό κλαρίνο του Κώστα Καλπατσινίδη – Ο δεξιοτέχνης που έδωσε άλλη φωνή στη μουσική των Καρσλήδων

24 λεπτά πριν

Φεστιβάλ Ποντιακών Εκδηλώσεων: Το αδιαχώρητο στην πρεμιέρα της παράστασης «Ας εν’ καλά η μάνα σ΄»

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Θεσσαλονίκη: Με περιορισμένη λειτουργία το μετρό στο κέντρο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Σύλλογος Ποντίων «Ο Εύξεινος Πόντος» – Ένωση Κρητών Μεταμόρφωσης: Κοινές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μάχη της Κρήτης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP Photo)

Τουρκία: Σοβαρός κλυδωνισμός στο CHP μετά την απομάκρυνση Οζέλ – Δικαστική απόφαση πυροδοτεί πολιτική ένταση στην αντιπολίτευση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign