pontosnews.gr
Κυριακή, 8/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζονται ένα μήνα μετά την πρώτη εισβολή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει σήμερα

24/03/2022 - 11:04πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ, ενημέρωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας μέσω Facebook σήμερα.

Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ (ανατολικά) οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες δέχονται πυρά, ανέφεραν οι ουκρανοί στρατηγοί.

Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, οι μάχες επικεντρώνονται στη Ρουμπίζνε (60.000 κάτοικοι), στη Σεβεροντονιέτσκ (100.000) και στην Ποπάσνα (20.000).

Μάχες εκτυλίσσονται επίσης στον βορρά. Βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο Μπροβάρι, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, που ανέφεραν ακόμη πως οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα και να φθάσουν σε βορειοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Επιπλέον η Ρωσία αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, όπου το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε νωρίς σήμερα πως κατέγραψε πάνω από 250 εξόδους, κάπου 60 περισσότερες από την προηγουμένη.

Οι στόχοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν κυρίως σε περιοχές μέσα και γύρω από το Κίεβο, την Τσερνίχιβ και το Χάρκοβο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ακόμη πως 11 «εχθρικοί στόχοι στον αέρα» επλήγησαν χθες: επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και δύο πύραυλοι Κρουζ. Δεν διευκρίνισε εάν καταρρίφθηκαν.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ανοίγουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Συμφωνία επετεύχθη για τη δημιουργία σήμερα 7 ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Ιρίνα Βερεστσούκ πρόσθεσε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα βρουν μεταφορικά μέσα στην κοντινή Μπερντιάνσκ.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη διέλευση αμάχων από ή προς το κέντρο της Μαριούπολης.

Η Ουκρανία στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει σήμερα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

O Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί με τηλεδιάσκεψη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, καθώς και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά και της G7 που πραγματοποιούνται σήμερα στις Βρυξέλλες. Όλοι οι ηγέτες της Δύσης που συναντώνται σήμερα αναμένεται να καταδικάσουν τη ρωσική εισβολή, να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να εντείνουν την πίεση κατά της Μόσχας με ενότητα και συντονισμό.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ όσο και για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο ρόλος του ΟΗΕ

Το σχέδιο που κατέθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία, στο οποίο δεν γινόταν αναφορά στον ρόλο της Μόσχας στην κρίση, καταψηφίστηκε χθες Τετάρτη.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπέρ τάχθηκαν μόνο η Ρωσία και η Κίνα. Τα υπόλοιπα 13 μέλη επέλεξαν την αποχή.

«Εάν η Ρωσία ενδιαφερόταν για την ανθρωπιστική κρίση, θα σταματούσε να βομβαρδίζει παιδιά και θα έβαζε τέλος στις τακτικές πολιορκίας. Αλλά δεν το έκανε», δήλωσε η πρεσβεύτρια της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ μετά την ψηφοφορία. Η Ρωσία αρνείται ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει κάποιο σχέδιο απαιτούνται τουλάχιστον εννέα ψήφοι και να μην ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ).

Η Μόσχα είχε ακυρώσει προγραμματισμένη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας την περασμένη Παρασκευή, κατηγορώντας χώρες της Δύσης για εκστρατεία «πίεσης άνευ προηγουμένου» κατά του κειμένου. Οι ΗΠΑ απέρριψαν τον ισχυρισμό της Ρωσίας.

Τι αναφέρουν τρίτες χώρες

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι εκφράζει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες του για τη συμμετοχή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο της G20 που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Ινδονησία φέτος.

«Η ιδέα ότι θα καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο οι ΗΠΑ είναι ήδη σε θέση να καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου, για μένα παραπάει», τόνισε ο συντηρητικός πρωθυπουργός στον Τύπο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠ/EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πυραυλικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου και σε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν – Σε ετοιμότητα βρετανικό αεροπλανοφόρο, ένας νεκρός στο Ντουμπάι

7/03/2026 - 11:55μμ
Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο υποδέχονται τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στον Λευκό Οίκο, 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Ιράν: Το σχέδιο της Ουάσινγκτον για αλλαγή ισορροπιών στην Τεχεράνη

7/03/2026 - 5:22μμ
Η είσοδος της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι της Κύπρου (φωτ.: .philenews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Η Τουρκία σκέφτεται να στείλει F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου – Δύο συλλήψεις στην Πάφο για κατασκοπεία

7/03/2026 - 4:09μμ
Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ (φωτ. αρχείου: EPA/LUONG THAI LINH)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Χωρίς την Τουρκία η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη – Τι είπε για NATO και Αιγαίο

7/03/2026 - 1:57μμ
Στιγμιότυπο από έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντουμπάι (φωτ.: Χ/Casper)
ΚΟΣΜΟΣ

Αναχαιτίσεις ιρανικών drones στο Ντουμπάι παρά τη δήλωση του ιρανού προέδρου ότι σταματούν οι επιθέσεις σε γειτονικές χώρες

7/03/2026 - 1:23μμ
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει ένα ιρανικό βλήμα πάνω από την Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/ ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τεχεράνη και το Ιράν απειλεί με μακελειό στα Στενά του Ορμούζ

7/03/2026 - 9:03πμ
Καπνός υψώνεται πάνω από το κέντρο της Τεχεράνης μετά από αεροπορικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Νόμιμοι στόχοι» οι ευρωπαϊκές χώρες που θα βοηθήσουν ΗΠΑ και Ισραήλ

6/03/2026 - 11:22μμ
Στο κέντρο ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάραα σε παλιότερη συνάντησή του στη Δαμασκό με αντιπροσωπεία του ΟΗΕ (φωτ.: EPA/Mohammed Al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάραα – Διαψεύδει η Τουρκία

6/03/2026 - 10:51μμ
Πλήθη Ιρανών αψήφησαν τις ισραηλινές επιθέσεις και βγήκαν στους δρόμους για την προσευχή της Παρασκευής για να τιμήσουν τη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (φωτ.EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι επιχειρήσεις στο Ιράν θα ολοκληρωθούν σε 4-6 εβδομάδες – Νέα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ

6/03/2026 - 9:42μμ
O επικεφαλής της Δύναμης Κουντς Ισμαήλ Καανί στο ιρανικό κοινοβούλιο για την ορκωμοσία του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, 30 Ιουλίου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισμαήλ Καανί: Ο στρατηγός του Ιράν που ίσως εκτελέστηκε ως πράκτορας της Μοσάντ

6/03/2026 - 6:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών ο Πανιώνιος

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠ/EPA/STRINGER)

Ιράν: Πυραυλικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου και σε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν – Σε ετοιμότητα βρετανικό αεροπλανοφόρο, ένας νεκρός στο Ντουμπάι

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Joel Carrett)

Indian Wells: Με άνεση στις «32» η Σάκκαρη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)

Εντυπωσίασε ο Καραλής στη Ρουέν με άλμα 6,06μ.

2 ώρες πριν
Μέρος της μεγαλύτερης φιλοσοφικής επιγραφής της Αρχαιότητας (πηγή: lycianmonuments.com)

Στη UNESCO τα αρχαία Οινόανδα της Λυκίας – Η ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας με τη μεγαλύτερη φιλοσοφική επιγραφή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Greek Basketball League: Χτίζουν σερί Άρης και ΑΕΚ – Νίκες για Περιστέρι και Καρδίτσα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign