pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί

Τι ειπώθηκε σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών

23/03/2022 - 10:07πμ
O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη διαβεβαίωσή του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο CNN International για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η χρήση τους σε περίπτωση απειλής, συμπλήρωσε, επιτρέπεται βάσει δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας. 

Το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη, κατά τον ίδιο, γίνεται προκειμένου ο ρωσικός στρατός να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες». Συνάντησε απρόσμενη αντίσταση, όπως και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει απιμελητειακά και επικοινωνιακά προβλήματα. Τα αποτελέσματά του είναι ορατά κυρίως τις τελευταίες ημέρες, που ο ουκρανικός στρατός έκανε ορισμένες αντεπιθέσεις που του επέτρεψαν να ανακτήσεi εδάφη από τους Ρώσους, κυρίως στο νότο. Αυτό επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο: ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο των μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

Δορυφορική λήψη της Μαριούπολης (φωτ.: Maxar Technologies)

Κατηγορίες χωρίς αποδείξεις στα Ηνωμένα Έθνη

Σε ανταλλαγή λεκτικών πυρών προχώρησαν διπλωμάτες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις ΗΠΑ και Βρετανία να τονίζουν ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και τη Ρωσία να ρίχνει την ευθύνη στην Ουκρανία, «νίπτοντας τας χείρας» της.

Ωστόσο, καμία πλευρά δεν είχε αποδείξεις για να στηρίξει τη θέση της. Ενώ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις σχετικές πληροφορίες.

Το ζήτημα χρήσης πυρηνικών όπλων συζητήθηκε αφότου η Ρωσία έριξε στον τραπέζι το ζήτημα διαρροής αμμωνίας στην πολιορκημένη πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «ουκρανικές υπερεθνικιστικές ομάδες»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «δεν σχεδίασαν ούτε πραγματοποίησαν ποτέ επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων στις οποίες αποθηκεύονταν ή παράγονταν τοξικές ουσίες», ανέφερε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, και συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ουκρανικές εθνικιστικές αρχές, ενθαρρυμένες από χώρες της Δύσης, δεν θα διστάσουν να εκφοβίσουν τους συμπολίτες τους και να σκηνοθετήσουν ψεύτικες επιθέσεις για να κατηγορήσουν τη Ρωσία».

Για να στηρίξει την άποψή του, παρομοίασε την κατάσταση στην Ουκρανία με εκείνη στη Συρία, όπου ανέφερε ότι επιθέσεις με χημικά από «τρομοκρατικές ομάδες» αποδόθηκαν στις συριακές αρχές. Αυτό προκύπτει και από πόρισμα έρευνας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Τι υποστήριξαν Βρετανία και ΗΠΑ

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης μετέφεραν σε δημοσιογράφους ορισμένοι διπλωμάτες. Η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ δήλωσε ότι η μέχρι πρότινος συμπεριφορά της Ρωσίας σε Βρετανία, Συρία, όπως και εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι, αποτελεί προοίμιο ότι «οι ίδιοι οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να σκηνοθετήσουν κάποιου είδους ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, θεωρεί ότι η ανησυχία που έχουν είναι προάγγελος των σχεδίων της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ομοίως, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σε προχθεσινή του δήλωση, ότι οι ψευδείς καταγγελίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο έχει βιολογικά και χημικά όπλα, δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στην επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά που η Ρωσία εγείρει ζήτημα βιολογικών ή χημικών όπλων από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

2 λεπτά πριν
Στο μέσο η Λίζα Κουτσαπλή, στην εκδήλωση που έγινε στο χωριό της, τα  Τσιμάνδρια Λήμνου (φωτ.: limnosfm100.gr)

Από την Αυστραλία στη Λήμνο: Η ομογενής που σώζει τις φωτογραφίες ενός ολόκληρου νησιού

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Σινσινάτι Όπεν: Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ροαγέ ο Τσιτσιπάς

33 λεπτά πριν
Πιστοί γονατιστοί περιμένουν να περάσει από πάνω τους η ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμφωνα με το έθιμο (φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Γονατιστοί οι πιστοί στο πέρασμα της ιστορικής εικόνας

50 λεπτά πριν
Πυρκαγιά στη περιοχή Σιβήρη στη Χαλκιδική. Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Φωτιά στη Χαλκιδική: 227 πυροσβέστες όλη τη νύχτα στη Σίβηρη – Κλειστός ο δρόμος προς Φούρκα

1 ώρα πριν
Η Βούλα Πατουλίδου καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. 19 Μαΐου 2020 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Βούλα Πατουλίδου στην Παναγία Σουμελά του Πόντου: «Μου φάνηκε πως άκουσα τη φωνή του παππού μου»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV