pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί

Τι ειπώθηκε σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών

23/03/2022 - 10:07πμ
O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη διαβεβαίωσή του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο CNN International για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η χρήση τους σε περίπτωση απειλής, συμπλήρωσε, επιτρέπεται βάσει δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας. 

Το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη, κατά τον ίδιο, γίνεται προκειμένου ο ρωσικός στρατός να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες». Συνάντησε απρόσμενη αντίσταση, όπως και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει απιμελητειακά και επικοινωνιακά προβλήματα. Τα αποτελέσματά του είναι ορατά κυρίως τις τελευταίες ημέρες, που ο ουκρανικός στρατός έκανε ορισμένες αντεπιθέσεις που του επέτρεψαν να ανακτήσεi εδάφη από τους Ρώσους, κυρίως στο νότο. Αυτό επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο: ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο των μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

Δορυφορική λήψη της Μαριούπολης (φωτ.: Maxar Technologies)

Κατηγορίες χωρίς αποδείξεις στα Ηνωμένα Έθνη

Σε ανταλλαγή λεκτικών πυρών προχώρησαν διπλωμάτες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις ΗΠΑ και Βρετανία να τονίζουν ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και τη Ρωσία να ρίχνει την ευθύνη στην Ουκρανία, «νίπτοντας τας χείρας» της.

Ωστόσο, καμία πλευρά δεν είχε αποδείξεις για να στηρίξει τη θέση της. Ενώ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις σχετικές πληροφορίες.

Το ζήτημα χρήσης πυρηνικών όπλων συζητήθηκε αφότου η Ρωσία έριξε στον τραπέζι το ζήτημα διαρροής αμμωνίας στην πολιορκημένη πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «ουκρανικές υπερεθνικιστικές ομάδες»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «δεν σχεδίασαν ούτε πραγματοποίησαν ποτέ επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων στις οποίες αποθηκεύονταν ή παράγονταν τοξικές ουσίες», ανέφερε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, και συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ουκρανικές εθνικιστικές αρχές, ενθαρρυμένες από χώρες της Δύσης, δεν θα διστάσουν να εκφοβίσουν τους συμπολίτες τους και να σκηνοθετήσουν ψεύτικες επιθέσεις για να κατηγορήσουν τη Ρωσία».

Για να στηρίξει την άποψή του, παρομοίασε την κατάσταση στην Ουκρανία με εκείνη στη Συρία, όπου ανέφερε ότι επιθέσεις με χημικά από «τρομοκρατικές ομάδες» αποδόθηκαν στις συριακές αρχές. Αυτό προκύπτει και από πόρισμα έρευνας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Τι υποστήριξαν Βρετανία και ΗΠΑ

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης μετέφεραν σε δημοσιογράφους ορισμένοι διπλωμάτες. Η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ δήλωσε ότι η μέχρι πρότινος συμπεριφορά της Ρωσίας σε Βρετανία, Συρία, όπως και εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι, αποτελεί προοίμιο ότι «οι ίδιοι οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να σκηνοθετήσουν κάποιου είδους ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, θεωρεί ότι η ανησυχία που έχουν είναι προάγγελος των σχεδίων της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ομοίως, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σε προχθεσινή του δήλωση, ότι οι ψευδείς καταγγελίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο έχει βιολογικά και χημικά όπλα, δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στην επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά που η Ρωσία εγείρει ζήτημα βιολογικών ή χημικών όπλων από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

9/07/2026 - 4:37μμ
Ύποπτοι που φέρονται να συμμετείχαν σε κέντρα διαδικτυακών απατών συνελήφθησαν στη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο της τρίμηνης διεθνούς επιχείρησης «First Light 2026» (φωτ.: Interpol)
ΚΟΣΜΟΣ

Έστησαν ολόκληρο… αστυνομικό τμήμα για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – 5.800 συλλήψεις από την Interpol

9/07/2026 - 2:50μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 7 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

S-400, CAATSA και F-35: Η «φόρμουλα» που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/07/2026 - 2:26μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την ένταξη στην ΕΕ – Τι συζήτησε με φον ντερ Λάιεν και Κόστα

9/07/2026 - 12:27μμ
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ φέρονται να καταγράφουν αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων (πηγή: U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκεχειρία κατέρρευσε: Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και απειλές Τραμπ για «20 φορές ισχυρότερα» αντίποινα

9/07/2026 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαυαρία: Τραυματίες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης – Για αμόκ κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

8/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ άνοιξε νέο μέτωπο με την Ισπανία και κήρυξε «τέλος» στην εκεχειρία με το Ιράν

8/07/2026 - 12:33μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ, στην Άγκυρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τρίτη 7 Ιουλίου 2027 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ ανοίγει ξανά την πόρτα στην Τουρκία για τα F-35 και τις κυρώσεις CAATSA

8/07/2026 - 10:32πμ
Ονόματα αγνοουμένων γραμμένα σε κατεστραμμένο κτήριο στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας, δύο εβδομάδες μετά τον διπλό σεισμό των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ (φωτ.: EPA / Xaume Olleros)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Αγώνας για να ανοίξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο

8/07/2026 - 9:20πμ
Καρέ από το αποχαρακτηρισμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα  η CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν ξανά στο χείλος της σύρραξης: Αμερικανικά πλήγματα σε 80 στόχους, πυραυλική απάντηση σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν

8/07/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: «Καραγκιόζης, ο Πόντιος» – Μια παράσταση για κάθε ηλικία, με τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε τρεις για παράνομη αλιεία 3.584 αχινών

7 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στη περιοχή του Ασπροπύργου (φωτ.: EUROKINISSI)

Ασπρόπυργος-Καλοχώρι: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΔΑΕΕ για τις πυρκαγιές

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης: Χάλκινο μετάλλιο η Μαρία-Λουίζα Γκίκα!

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign