pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί

Τι ειπώθηκε σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών

23/03/2022 - 10:07πμ
O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

O Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Sergey Guneev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη διαβεβαίωσή του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο CNN International για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η χρήση τους σε περίπτωση απειλής, συμπλήρωσε, επιτρέπεται βάσει δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας. 

Το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη, κατά τον ίδιο, γίνεται προκειμένου ο ρωσικός στρατός να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες». Συνάντησε απρόσμενη αντίσταση, όπως και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει απιμελητειακά και επικοινωνιακά προβλήματα. Τα αποτελέσματά του είναι ορατά κυρίως τις τελευταίες ημέρες, που ο ουκρανικός στρατός έκανε ορισμένες αντεπιθέσεις που του επέτρεψαν να ανακτήσεi εδάφη από τους Ρώσους, κυρίως στο νότο. Αυτό επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο: ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο των μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

Δορυφορική λήψη της Μαριούπολης (φωτ.: Maxar Technologies)

Κατηγορίες χωρίς αποδείξεις στα Ηνωμένα Έθνη

Σε ανταλλαγή λεκτικών πυρών προχώρησαν διπλωμάτες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις ΗΠΑ και Βρετανία να τονίζουν ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και τη Ρωσία να ρίχνει την ευθύνη στην Ουκρανία, «νίπτοντας τας χείρας» της.

Ωστόσο, καμία πλευρά δεν είχε αποδείξεις για να στηρίξει τη θέση της. Ενώ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις σχετικές πληροφορίες.

Το ζήτημα χρήσης πυρηνικών όπλων συζητήθηκε αφότου η Ρωσία έριξε στον τραπέζι το ζήτημα διαρροής αμμωνίας στην πολιορκημένη πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «ουκρανικές υπερεθνικιστικές ομάδες»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «δεν σχεδίασαν ούτε πραγματοποίησαν ποτέ επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων στις οποίες αποθηκεύονταν ή παράγονταν τοξικές ουσίες», ανέφερε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, και συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ουκρανικές εθνικιστικές αρχές, ενθαρρυμένες από χώρες της Δύσης, δεν θα διστάσουν να εκφοβίσουν τους συμπολίτες τους και να σκηνοθετήσουν ψεύτικες επιθέσεις για να κατηγορήσουν τη Ρωσία».

Για να στηρίξει την άποψή του, παρομοίασε την κατάσταση στην Ουκρανία με εκείνη στη Συρία, όπου ανέφερε ότι επιθέσεις με χημικά από «τρομοκρατικές ομάδες» αποδόθηκαν στις συριακές αρχές. Αυτό προκύπτει και από πόρισμα έρευνας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Τι υποστήριξαν Βρετανία και ΗΠΑ

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης μετέφεραν σε δημοσιογράφους ορισμένοι διπλωμάτες. Η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ δήλωσε ότι η μέχρι πρότινος συμπεριφορά της Ρωσίας σε Βρετανία, Συρία, όπως και εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι, αποτελεί προοίμιο ότι «οι ίδιοι οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να σκηνοθετήσουν κάποιου είδους ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, θεωρεί ότι η ανησυχία που έχουν είναι προάγγελος των σχεδίων της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ομοίως, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σε προχθεσινή του δήλωση, ότι οι ψευδείς καταγγελίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο έχει βιολογικά και χημικά όπλα, δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στην επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά που η Ρωσία εγείρει ζήτημα βιολογικών ή χημικών όπλων από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

21/07/2026 - 11:34μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν, στον Λευκό Οίκο. Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πολύ σύντομα» πλήγμα στο πυρηνικό οχυρό του Ιράν – Τι κρύβεται πίσω από τις απειλές

21/07/2026 - 8:41μμ
Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ (φωτ. αρχείου: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: O Οζγκιούρ Οζέλ αποχωρεί από το CHP και ιδρύει νέο κόμμα

21/07/2026 - 5:00μμ
(Φωτ.: Official White House Photo/Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπορικός «πόλεμος» ΗΠΑ-Καναδά: Ο Τραμπ επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα

21/07/2026 - 3:41μμ
(Φωτ.: state.gov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για αυξημένη επαγρύπνηση των Αμερικανών πολιτών παγκοσμίως

21/07/2026 - 12:48μμ
Αεροσκάφη και πολεμικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα σε πυκνό σχηματισμό, καθώς οι δυνάμεις της CENTCOM συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή (φωτ.: U.S. Central Command Public Affairs |  VIRIN: 260630-N-D0477-1112.JPG)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Δέκατη νύχτα αμερικανικών βομβαρδισμών και αντίποινα από το Ιράν

21/07/2026 - 9:01πμ
(Φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Απειλές Τραμπ για «πολλαπλάσιο» τίμημα στο Ιράν μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών

20/07/2026 - 11:22μμ
Η Ιχλάς αλ Χαθάλιν  στο σπίτι της στο χωριό Ουμ αλ Χέιρ της Δυτικής Όχθης (πηγή: Mosab Shawer/Al Jazeera)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινός στρατός απαγόρευσε σε Παλαιστίνιους την πρόσβαση στην τουαλέτα του σπιτιού τους

20/07/2026 - 9:46μμ
Ο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ανακοινώνει τον αποκλεισμό (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθι

20/07/2026 - 4:41μμ
Δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αποπλέει από το λιμάνι της Αμβέρσας (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα ελληνόκτητα τάνκερ στο στόχαστρο σε 48 ώρες – Επιθέσεις σε Εύξεινο Πόντο και Ορμούζ ανεβάζουν το πετρέλαιο

20/07/2026 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα ελαφρώς ρετρό, από την εποχή που οι βάσεις αναρτώνταν στα σχολεία (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

14 λεπτά πριν
Η μπροστινή είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI)

Μεσσηνία: Κοινοτάρχης, αδελφός και πυροσβέστης απολογούνται για τους εμπρησμούς – Μαρτυρίες για απειλές και «χαράτσι» στο νερό

41 λεπτά πριν
Παιχνίδι με το νερό στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Καύσωνας: Στους 43 βαθμούς σήμερα το θερμόμετρο – Red Code για πυρκαγιές και μπουρίνια στα βόρεια

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νεκρός στο γραφείο του γνωστός ποινικολόγος – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου. Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ελληνικά μέσα στον πόλεμο: Απόφοιτοι στο Κίεβο μετέφρασαν Παπαδιαμάντη

9 ώρες πριν
Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign