pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωπολιτικές αναταράξεις με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Απορρίπτει τα ρωσικά τελεσίγραφα ο Ζελένσκι, ουκρανικές προειδοποιήσεις για επίθεση σε άλλες χώρες

21/03/2022 - 7:41μμ
Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός να παραμένει ακόμα μακριά, όπως διαφάνηκε και από τη νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα αστικών κέντρων.

Για τη μαρτυρική πλέον Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 300.000 άμαχοι, η Ουκρανία απέρριψε το τελεσίγραφο για παράδοση της πόλης – αυτό το ενδεχόμενο ισοδυναμεί με αποκλεισμό της Ουκρανίας από την Αζοφική και με τη δημιουργία ρωσικού διαδρόμου με την Κριμαία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα, και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή. «Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. “Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο”», εξήγησε σε συνέντευξή του σε ουκρανικό μέσο.

Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα και για παραπληροφόρηση στο πλαίσιο προσπάθειας να κλείσουν θαλάσσια τμήματα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) η οποία ανέφερε ότι περίπου 420 νάρκες έχουν παρασυρθεί στον Εύξεινο Πόντο μετά την αποκοπή τους από καλώδια κοντά σε ουκρανικά λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό τονίζει ότι είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να εκδώσει προειδοποιήσεις, εντούτοις η Τουρκία με NAVTEX από το σταθμό της Σαμψούντας προειδοποιεί για τις προσεγγίσεις προς την Οδησσό και άλλα ουκρανικά λιμάνια.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ δήλωσε πως η Ρωσία διαπράττει κρατική τρομοκρατία και προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί σε άλλες χώρες. Η συγκεκριμένη αναφορά είναι σε άμεση συνάρτηση με σενάρια που διακινούνται από τις ΗΠΑ, και δημοσιεύονται σε ξένα μέσα, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει εισβολή σε χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στη Λετονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ως τελευταίο στόχο την Ουκρανία – διεθνείς αναλυτές, ωστόσο, τονίζουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πληροφορίες που βοηθούν στην αλλαγή του στρατηγικού δόγματος ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την Πέμπτη, και ενισχύουν τη μεγαλύτερη κούρσα αμυντικών δαπανών στην ιστορία.

Επί του πεδίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν από ανεξάρτητες πηγές –ούτε όμως να διαψεύσουν– τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι έπληξε ουκρανικό στόχο με υπερηχητικούς πυραύλους. «Η χρήση ενός τέτοιου όπλου έχει ελάχιστη σημασία από στρατιωτικής άποψης. Ενδεχομένως με αυτό να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Δύση», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για μια ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιο. Οι δύο χώρες βρίσκονται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Β’ Παγκόσμιο, καθώς δεν έχουν ακόμα καταφέρει να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Επιπλέον, η Ουκρανία ρίχνει το… γάντι στην Κίνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να την καλεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης που οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός. Τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα έχουν επισήμως αρνηθεί ότι συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Π. Μπαλάσκας)

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πλωμάρι

2 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο (φωτ.: EUROKINISSI)

Λασίθι: Δύο πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς

2 ώρες πριν

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Ευρωμπάσκετ U18: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Εφήβων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας Σερρών «Τραπεζούς»/Facebook)

Τριάδα Σερρών: Μια ξεχωριστή ποντιακή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τραπεζούς»

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γύθειο: Νεκρός πυροσβέστης στον Αγερανό – Πιθανώς από παθολογικά αίτια

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign