pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωπολιτικές αναταράξεις με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Απορρίπτει τα ρωσικά τελεσίγραφα ο Ζελένσκι, ουκρανικές προειδοποιήσεις για επίθεση σε άλλες χώρες

21/03/2022 - 7:41μμ
Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Μέλη σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένο συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός να παραμένει ακόμα μακριά, όπως διαφάνηκε και από τη νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα αστικών κέντρων.

Για τη μαρτυρική πλέον Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 300.000 άμαχοι, η Ουκρανία απέρριψε το τελεσίγραφο για παράδοση της πόλης – αυτό το ενδεχόμενο ισοδυναμεί με αποκλεισμό της Ουκρανίας από την Αζοφική και με τη δημιουργία ρωσικού διαδρόμου με την Κριμαία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα, και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή. «Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. “Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο”», εξήγησε σε συνέντευξή του σε ουκρανικό μέσο.

Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα και για παραπληροφόρηση στο πλαίσιο προσπάθειας να κλείσουν θαλάσσια τμήματα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) η οποία ανέφερε ότι περίπου 420 νάρκες έχουν παρασυρθεί στον Εύξεινο Πόντο μετά την αποκοπή τους από καλώδια κοντά σε ουκρανικά λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό τονίζει ότι είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να εκδώσει προειδοποιήσεις, εντούτοις η Τουρκία με NAVTEX από το σταθμό της Σαμψούντας προειδοποιεί για τις προσεγγίσεις προς την Οδησσό και άλλα ουκρανικά λιμάνια.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ δήλωσε πως η Ρωσία διαπράττει κρατική τρομοκρατία και προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί σε άλλες χώρες. Η συγκεκριμένη αναφορά είναι σε άμεση συνάρτηση με σενάρια που διακινούνται από τις ΗΠΑ, και δημοσιεύονται σε ξένα μέσα, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει εισβολή σε χώρες της Βαλτικής, και συγκεκριμένα στη Λετονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ως τελευταίο στόχο την Ουκρανία – διεθνείς αναλυτές, ωστόσο, τονίζουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πληροφορίες που βοηθούν στην αλλαγή του στρατηγικού δόγματος ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την Πέμπτη, και ενισχύουν τη μεγαλύτερη κούρσα αμυντικών δαπανών στην ιστορία.

Επί του πεδίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν από ανεξάρτητες πηγές –ούτε όμως να διαψεύσουν– τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι έπληξε ουκρανικό στόχο με υπερηχητικούς πυραύλους. «Η χρήση ενός τέτοιου όπλου έχει ελάχιστη σημασία από στρατιωτικής άποψης. Ενδεχομένως με αυτό να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Δύση», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για μια ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιο. Οι δύο χώρες βρίσκονται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Β’ Παγκόσμιο, καθώς δεν έχουν ακόμα καταφέρει να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Επιπλέον, η Ουκρανία ρίχνει το… γάντι στην Κίνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να την καλεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης που οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός. Τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα έχουν επισήμως αρνηθεί ότι συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/Irish Mirror)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Θανατηφόρο «παιχνίδι» για λίγα likes στους αυτοκινητοδρόμους

17/08/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει το Ομάν αν σταθεί εμπόδιο σε συμφωνία με το Ιράν

17/08/2026 - 6:23μμ
(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

17/08/2026 - 2:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δηλώνει «πολύ ευτυχής» για την αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

17/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)

Τροιζήνα: Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση – Εξετάζεται η εμπλοκή του σε 9 ακόμη εμπρησμούς

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Περιοδικόν «Φωτεινή Γραμμή»)

50 χρόνια αρχιερατείας για τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο – Η τιμητική Θεία Λειτουργία στο Αίγιο

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Joel Carrett)

Σινσινάτι Όπεν: Ήττα από τη Σβιόντεκ για τη Σάκκαρη

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, 1919 (πηγή: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τμήμα Σύρου / Συλλογή Μάνου Ελευθερίου)

Μικρασιατική Καταστροφή: «Οι Έλληνες δεν οφείλουν να απολογηθούν»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Jan Ainali /  commons.wikimedia.org)

Σίφνος: Τρεις νεκροί από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου – Νιόπαντρο ζευγάρι οι επιβάτες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

2 ώρες πριν

Τιμητικόν αντάμωμαν: Ο Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» τιμά προσωπικότητες της ποντιακής παράδοσης με ένα μεγάλο γλέντι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV