pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποστάσεις Τσιόδρα από το ενδεχόμενο κατάργησης των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι μάσκες θα μείνουν στη ζωή μας, προβλέπουν νέο κύμα (ή κυματάκι), και δεν προκρίνουν τη νέα αναμνηστική δόση

21/03/2022 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σαφείς αποστάσεις απ’ τη γραμμή του υπουργείου για την κατάργηση το πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν από το Πάσχα πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων.

Σχετικά με την Όμικρον υπενθύμισε ότι μπορεί να έχει μικρότερες επιπτώσεις, αλλά προκαλεί νόσο, σοβαρές νοσηλείες και θανάτους. «Είναι λάθος να πιστέψουμε ότι είναι μια παραλλαγή που δεν θέλει την προσοχή μας», πρόσθεσε.

Για τις δε μάσκες υποστήριξε ότι θα μείνουν στη ζωή μας, «ειδικά για τους πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου αλλά και σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως παραδείγματος χάρη τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Αυτό είναι μία διεθνής τάση, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η οποία φαίνεται ότι θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί άλλοι επιστήμονες, οι οποίοι δήλωσαν πως παρακολουθούν την πανδημία και ανάλογα με την πορεία της θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για κατάργηση των πιστοποιητικών.

Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι μέτρα όπως αυτό της μάσκας, της μείωσης των μετακινήσεων αλλά και τα τεστ σε συνδυασμό με το εμβόλιο βοήθησαν να περιοριστεί η πανδημία. «Το να πετύχουμε μηδέν κρούσματα είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτό σταδιακά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και να πάρουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε, ιδίως όσοι ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες», τόνισαν.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης έκανε λόγο για νέο κύμα πανδημίας – «δεν ξέρουμε ακόμα, είναι κύμα ή κυματάκι», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιπέδωση της καμπύλης τις επόμενες ημέρες και σημείωσε ότι αλλάζει ο τρόπος παρακολούθησης της πανδημίας. «Θα φύγουμε από τον αριθμό των κρουσμάτων –ο οποίος ελάχιστη σημασία θα έχει–, και θα εστιάσουμε την προσοχή μας και την επιτήρηση στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι», εξήγησε.

Ακόμα είπε ότι και στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν οι οδηγίες του ECDC, ώστε σταδιακά να γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικούς.

Αναφορικά με τις μάσκες στα παιδιά και στα σχολεία, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ανέφερε: «Η τάση είναι να ελευθερώσουμε τα παιδιά από τις μάσκες, αυτό βέβαια είναι σε άμεση συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όσο οι δείκτες δεν βελτιώνονται, και ειδικά οι σκληροί δείκτες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Για τα εμβόλια η ίδια ανέφερε ότι ίσως το φθινόπωρο υπάρξει ένα που θα περιλαμβάνει και την παραλλαγή Όμικρον. «Μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα γίνεται μία φορά το χρόνο» τόνισε, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι η 4η δόση έχει τη σημασία της μόνο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και προέβλεψε ότι γενικότερα οι αναμνηστικές δόσεις θα έχουν νόημα στο μέλλον κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες και όχι για τον υγιή πληθυσμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση δύο μηνών αποφάσισε η εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

11/12/2025 - 8:17μμ
Η φαντασμαγορική γιορτή του My Radio 104.6 powered by Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο (φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροτεχνήματα, 120.000 λαμπιόνια και Λένα Ζευγαρά live στον Πειραιά

11/12/2025 - 6:36μμ
Ο δράστης της γυναικοκτονίας κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή Νάξου, τον Ιούλιο του 2021
(φωτ.: EUROKINISSI / cyclades24.gr / Αλέξανδρος Γεωργαντάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου: Ισόβια στον δράστη – Κανένα ελαφρυντικό

11/12/2025 - 4:57μμ
(Φωτ.: cityoflorina.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Φλώρινας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων

11/12/2025 - 3:49μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 90χρονος που έθαψε ζωντανό το σκυλί της κόρης του

11/12/2025 - 12:53μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τρίποντα» και από τα Ευχοστολίδια στον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Πανιώνιος Cosmorama

11/12/2025 - 12:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

11/12/2025 - 11:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – Κλειστή παραμένει η ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης

11/12/2025 - 9:07πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

11/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: υπουργείο Προστασίας του πολίτη- γραφείο ενημέρωσης και επικοινωνίας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου – Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα με βαρύ οπλισμό

10/12/2025 - 8:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Europa League: Κόλλησε στο μηδέν ο Παναθηναϊκός

1 ώρα πριν

Σοκ στο Χέρφορντ της Γερμανίας: 16χρονος τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Δεν τα κατάφερε στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EFP)

Η ειρήνη «σκοντάφτει» στο εδαφικό: ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία σε κρίσιμη καμπή

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Χρυσό η Μαρεντάκη, ασημένιο η Ντε Ρέκε Μαρκούση

3 ώρες πριν
Ο νικητής της Eurovision το 2024, επιστρέφει το τρόπαιό του από τον διαγωνισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ (φωτ.: Instagram nemothings)

«Σεισμός» στη Eurovision: Ο Ελβετός νικητής του 2024 επιστρέφει το τρόπαιο μέσα στη θύελλα για το Ισραήλ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign