pontosnews.gr
Σάββατο, 6/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποστάσεις Τσιόδρα από το ενδεχόμενο κατάργησης των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι μάσκες θα μείνουν στη ζωή μας, προβλέπουν νέο κύμα (ή κυματάκι), και δεν προκρίνουν τη νέα αναμνηστική δόση

21/03/2022 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σαφείς αποστάσεις απ’ τη γραμμή του υπουργείου για την κατάργηση το πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν από το Πάσχα πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων.

Σχετικά με την Όμικρον υπενθύμισε ότι μπορεί να έχει μικρότερες επιπτώσεις, αλλά προκαλεί νόσο, σοβαρές νοσηλείες και θανάτους. «Είναι λάθος να πιστέψουμε ότι είναι μια παραλλαγή που δεν θέλει την προσοχή μας», πρόσθεσε.

Για τις δε μάσκες υποστήριξε ότι θα μείνουν στη ζωή μας, «ειδικά για τους πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου αλλά και σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως παραδείγματος χάρη τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Αυτό είναι μία διεθνής τάση, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η οποία φαίνεται ότι θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί άλλοι επιστήμονες, οι οποίοι δήλωσαν πως παρακολουθούν την πανδημία και ανάλογα με την πορεία της θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για κατάργηση των πιστοποιητικών.

Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι μέτρα όπως αυτό της μάσκας, της μείωσης των μετακινήσεων αλλά και τα τεστ σε συνδυασμό με το εμβόλιο βοήθησαν να περιοριστεί η πανδημία. «Το να πετύχουμε μηδέν κρούσματα είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτό σταδιακά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και να πάρουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε, ιδίως όσοι ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες», τόνισαν.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης έκανε λόγο για νέο κύμα πανδημίας – «δεν ξέρουμε ακόμα, είναι κύμα ή κυματάκι», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιπέδωση της καμπύλης τις επόμενες ημέρες και σημείωσε ότι αλλάζει ο τρόπος παρακολούθησης της πανδημίας. «Θα φύγουμε από τον αριθμό των κρουσμάτων –ο οποίος ελάχιστη σημασία θα έχει–, και θα εστιάσουμε την προσοχή μας και την επιτήρηση στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι», εξήγησε.

Ακόμα είπε ότι και στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν οι οδηγίες του ECDC, ώστε σταδιακά να γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικούς.

Αναφορικά με τις μάσκες στα παιδιά και στα σχολεία, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ανέφερε: «Η τάση είναι να ελευθερώσουμε τα παιδιά από τις μάσκες, αυτό βέβαια είναι σε άμεση συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όσο οι δείκτες δεν βελτιώνονται, και ειδικά οι σκληροί δείκτες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Για τα εμβόλια η ίδια ανέφερε ότι ίσως το φθινόπωρο υπάρξει ένα που θα περιλαμβάνει και την παραλλαγή Όμικρον. «Μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα γίνεται μία φορά το χρόνο» τόνισε, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι η 4η δόση έχει τη σημασία της μόνο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και προέβλεψε ότι γενικότερα οι αναμνηστικές δόσεις θα έχουν νόημα στο μέλλον κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες και όχι για τον υγιή πληθυσμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί δύο χρονών μετά από επίθεση σκύλου

6/12/2025 - 4:45μμ
(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων, ανατολικής Μάνης και Ευρώτα

6/12/2025 - 1:54μμ
Επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης σε έναν από τους σταθμούς (φωτ.: Motion Team/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφορεί ξανά από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου το μετρό Θεσσαλονίκης

6/12/2025 - 1:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 45χρονος αθλητής ΑμεΑ με ηλεκτρικό αμαξίδιο

6/12/2025 - 12:58μμ
Χαρακτηριστικό πανό από διαμαρτυρία αγροτών στη Λέσβο (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα παρά την κακοκαιρία

6/12/2025 - 12:29μμ
Καλυμμένες από νερό οι σιδηροδρομικές ράγες στην περιοχή του Δομοκού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ. Παλαμιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Πλημμύρες στον Δομoκό – Διακόπηκαν μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια των τρένων

6/12/2025 - 12:00μμ
Στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί προς το κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, η ορμή των νερών ήταν τόσο δυνατή, που προκάλεσε ζημιές ακόμη και σε αντιπλημμυρικές υποδομές (φωτ.: odelalis.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία

6/12/2025 - 10:53πμ
Φουσκωμένα τα νερά του ποταμού Ενιπέα (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέας – Μηνύματα του 112 για εκκένωση και ετοιμότητα

6/12/2025 - 9:09πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι μάς αποχαιρετά η κακοκαιρία «Byron»

6/12/2025 - 8:02πμ
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

5/12/2025 - 11:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: dohaforum.org)

Χακάν Φιντάν: Πολύ σύντομα Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπο «απομάκρυνσης» των κυρώσεων CAATSA

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί δύο χρονών μετά από επίθεση σκύλου

57 λεπτά πριν
Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καμπέρα, η τελετή ενθρόνισης του πρώτου επισκόπου της πόλης, θεοφιλεστάτου Αθηναγόρου (φωτ.: Bourdo Photography)

Με λαμπρότητα έγινε η ενθρόνιση του πρώτου επισκόπου Καμπέρας, Αθηναγόρου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Παύλος Σιδηρόπουλος)

Ο πρίγκιπας της ροκ ήταν Πόντιος! Η ζωή και ο μύθος του Παύλου Σιδηρόπουλου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Youtube/ABC News Australia)

Η φύση εκδικείται! Κύμα καύσωνα και φωτιές στην Αυστραλία, πλημμύρες στην Ινδονησία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign