pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Ελλάδα ο Μανώλης Ανδρουλάκης, γενικός πρόξενος στην πολύπαθη Μαριούπολη – «Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω», είπε

Τον υποδέχθηκαν η σύζυγος με το παιδί τους και ο πατέρα του

20/03/2022 - 6:43μμ
Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης αγκαλιάζει τον γιο του υπό το βλέμμα της τρισευτυχισμένης συζύγου του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης αγκαλιάζει τον γιο του υπό το βλέμμα της τρισευτυχισμένης συζύγου του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά από πολυήμερο ταξίδι και αφού παρέμεινε στη Μαριούπολη της Ουκρανίας όσο περισσότερο ήταν δυνατόν –ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που έφυγε από εκεί–, έφθασε το απόγευμα στην Ελλάδα ο Μανώλης Ανδρουλάκης, γενικός πρόξενός μας στη κατεστραμμένη, πλέον, πόλη. Στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του Aselina Batyrbekova με το παιδί τους αλλά και ο πατέρας του Γιώργος Ανδρουλάκης.

«Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπολη», είπε ο Μανώλης Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν ήξερε ότι ο απεγκλωβισμός του και το ταξίδι της επιστροφής είχε λάβει τέτοια έκταση.

«Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως όπως η Γκερνίκα, το Στάλινγκραντ, το Γκρόζνι. Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές», τόνισε. «Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές… ήξερα πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου», δήλωσε απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι.

Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα, ανάμεσά τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας όπως και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του. Επαινώντας τη συνολικότερη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο διπλωμάτης είπε πως «Αυτό είναι το ελληνικό ΥΠΕΞ που ξέρουμε».

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Φανερά χαρούμενη η σύζυγός του, που το προηγούμενο διάστημα απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις για την ασφαλή επιστροφή του Μανώλη Ανδρουλάκη στην Ελλάδα αλλά και του προσωπικού του ΟΑΣΕ στις πατρίδες τους, είπε πως είναι «πολύ ευτυχισμένη» και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε προκειμένου η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της να διαφύγουν από τη Μαριούπολη.

Ο πατέρας του πρόξενου βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του γιου του και εμφανώς συγκινημένος έστειλε κι εκείνος ευχαριστήριο μήνυμα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον διπλωμάτη εξήρε τα όσα έκανε για τους ομογενείς.

«Καλωσορίζω τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, τον κ. Μανώλη Ανδρουλάκη στην πατρίδα. Θέλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για το σπουδαίο έργο που έκανε στη Μαριούπολη. Υπερέβαλε εαυτόν για να μπορέσει να είναι κοντά μέχρι και την τελευταία στιγμή στους Έλληνες ομογενείς. Βλέποντας τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στις πόλεις της Ουκρανίας, καταλαβαίνετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, ο Πρέσβης κ. Κωστελλένος και ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό έκαναν έξι επιτυχημένες αποστολές απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών και ομογενών. Τους εκφράζουμε τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη. Η ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί και με τις δύο πλευρές και με διεθνείς οργανισμούς, έτσι ώστε να προστατευτούν οι άμαχοι στην Ουκρανία. Φυσικά, και οι Έλληνες ομογενείς, στους οποίους θα είμαστε δίπλα και τώρα και μετά τη λήξη του πολέμου. Σας ευχαριστούμε πολύ, κ. Ανδρουλάκη. Μας κάνατε περήφανους», είπε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη τις επόμενες ημέρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τάκης Σαγιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – 3χρονη πνίγηκε σε πισίνα

15/06/2025 - 7:50μμ
Πτώση ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλιαγμένη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την πτώση του ελικοπτέρου – Οι εκτιμήσεις

15/06/2025 - 6:16μμ
Το βανάκι ήταν σταθμευμένο στο Χαϊδάρι. Πάνω του έπεσαν η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο που την κατεδίωκε (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο του οργανωμένου εγκλήματος: Πυροβολισμοί και κινηματογραφική καταδίωξη

15/06/2025 - 2:51μμ
Πτώση ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε ιδιωτικό ελικόπτερο στη Βουλιαγμένη – Σώοι και οι 5 επιβαίνοντες

15/06/2025 - 2:20μμ
Γιατροί και νοσηλεύτριες τιμούν τον 14χρονο Σπύρο πριν προχωρήσουν στη λήψη των οργάνων του (φωτ.: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα ζωής από τα δύο αγόρια που πνίγηκαν στον Άραχθο – Συγκινητικές στιγμές

15/06/2025 - 1:29μμ
Κύματα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)


(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Κυριακή: Θερμοκρασία σε μικρή πτώση, έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

15/06/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Έκρυβαν όπλα, ναρκωτικά και χιλιάδες ευρώ – Τρεις συλλήψεις

14/06/2025 - 5:57μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Τοσίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη η αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγάκι τον Απρίλιο

14/06/2025 - 1:53μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε κατάστημα με παράνομα «φρουτάκια» στον Πειραιά – Δύο συλλήψεις και κατάσχεση 34 ηλεκτρονικών υπολογιστών

14/06/2025 - 11:59πμ
(Φωτ.: ilialive.gr / EUROKINISSI / Γιάννης Σπυριούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2025: Έναρξη εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα – Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

14/06/2025 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

30 λεπτά πριν
Η διάσημη αυτή φωτογραφία της Αρμένιας μάνας τραβήχτηκε από τον Άρμιν Βέγκνερ (πηγή: armenian-genocide.org)

Από τις οθωμανικές γενοκτονίες στο νέο τουρκικό επεκτατισμό: Σκέψεις και προτάσεις

1 ώρα πριν
Εικόνα από παλαιότερο γλέντι του δραστήριου Συλλόγου (πηγή: spfth.wordpress.com)

Αποχαιρετιστήριο γλέντι για τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

3 ώρες πριν
Εικόνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, έξω από χάνι του Γεσίρογλη ή Γεσίρογλου στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook.com/ groups/Zafer Duran/ TRABZONDAN ESİNTİLER)

Η φιλοξενία στον Πόντο ήταν μοναδική και θύμιζε αρχαία Ελλάδα – Ένα βράδυ στα Αμπέλια Τραπεζούντας

3 ώρες πριν

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign