pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη δίνη του πολέμου η Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί, στα 3,3 εκατ. οι πρόσφυγες

Η ουκρανική πλευρά, πάντως, εκτιμά ότι η προέλαση προς το Κίεβο έχει… βαλτώσει, υπό ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη. Για πρώτη φορά έγινε χρήση υπερηχητικών πυραύλων

19/03/2022 - 5:51μμ
Άνδρας μαζεύει πράγματα από το διαμέρισμά του στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Άνδρας μαζεύει πράγματα από το διαμέρισμά του στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καθηλωμένες σε διάφορα μέτωπα παραμένουν οι ρωσικές δυνάμεις λόγω της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών οι οποίοι διεξάγουν και μάχες ελιγμών στην ύπαιθρο. Μολαταύτα οι Ρώσοι συνεχίζουν να πολιορκούν με αμείωτη ένταση πόλεις στρατηγικής σημασίας.

Η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο· αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία έχασε την πρόσβαση στην Αζοφική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη έχουν φτάσει και σκληροπυρηνικοί μισθοφόροι από την Τσετσενία και ότι οι μάχες έχουν μεταφερθεί στο κέντρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το 80% των κτηρίων έχει καταστραφεί. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που μετέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικοι που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν στη Ζαπορίζια.

Η ουκρανική πλευρά, πάντως, εκτιμά ότι η προέλαση προς το Κίεβο έχει… βαλτώσει και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε προμήθειες καυσίμων και τροφίμων, ενώ έχουν και θέμα με τις επικοινωνίες.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ίδια τη Μόσχα, χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι, οι οποίοι δεν εντοπίζονται εύκολα από τα συστήματα αεράμυνας. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά την επίθεση επλήγη υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών στο Ιβάνο Φρανκίφσκ, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

The level of destruction in Kharkiv is beyond belief. We interviewed a couple picking their way out of the rubble of their ruined apartment. Like so many others, they have nothing now. pic.twitter.com/ReJ0D3IjKm

— Neil Hauer (@NeilPHauer) March 19, 2022

Όμως, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και στη Λβιβ, όπου επλήγη εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στα περίχωρα. Επίσης στο Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας καταστράφηκε ολοσχερώς στρατόπεδο μετά από αεροπορική επιδρομή – οι φόβοι είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους και πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.

Η εκτίμηση του ΟΗΕ είναι ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 816 άμαχοι. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες υπολογίζει σε 3,3 εκατ. τους Ουκρανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα, ενώ οι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό φτάνουν τα 6,5 εκατ.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές», δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Φιλίπο Γκράντι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το «Time»

25/01/2026 - 9:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

25/01/2026 - 6:06μμ
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

25/01/2026 - 2:34μμ
Επεισόδια έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα, στα Τίρανα. Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και χημικά στα Τίρανα: Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στους δρόμους

25/01/2026 - 11:44πμ
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

25/01/2026 - 8:59πμ
(Φωτ.: Χ/@JSweetLI)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η ένταση στη Μινεσότα: Ο Τραμπ μιλά για «εξέγερση» μετά τον θάνατο 37χρονου από πυρά της ICE – Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος

25/01/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Ζελένσκι-Πούτιν

24/01/2026 - 10:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές και οργή στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο άνδρα από πράκτορες της ICE (βίντεο)

24/01/2026 - 9:23μμ
Από αριστερά ο καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA/Ludovic Marin/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Απείλησε τον Καναδά με δασμούς 100% αν κάνει εμπορική συμφωνία με την Κίνα

24/01/2026 - 7:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας)

Με ποντιακό γλέντι θα κόψουν βασιλόπιτα στη Λεβαία

16 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σέρρες: Σοκάρει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού – «Μένω στο υπόγειο. Αρνείται να πάει στον ψυχίατρο»

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Γκέλα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός – Πήρε βαθμό στο «Βικελίδης» ο Λεβαδειακός

1 ώρα πριν
Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)

Ιράν: Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το «Time»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Sonia Gkasa)

Ποντιακό γλέντι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 75χρονος που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign