pontosnews.gr
Σάββατο, 10/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη δίνη του πολέμου η Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί, στα 3,3 εκατ. οι πρόσφυγες

Η ουκρανική πλευρά, πάντως, εκτιμά ότι η προέλαση προς το Κίεβο έχει… βαλτώσει, υπό ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη. Για πρώτη φορά έγινε χρήση υπερηχητικών πυραύλων

19/03/2022 - 5:51μμ
Άνδρας μαζεύει πράγματα από το διαμέρισμά του στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Άνδρας μαζεύει πράγματα από το διαμέρισμά του στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καθηλωμένες σε διάφορα μέτωπα παραμένουν οι ρωσικές δυνάμεις λόγω της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών οι οποίοι διεξάγουν και μάχες ελιγμών στην ύπαιθρο. Μολαταύτα οι Ρώσοι συνεχίζουν να πολιορκούν με αμείωτη ένταση πόλεις στρατηγικής σημασίας.

Η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο· αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία έχασε την πρόσβαση στην Αζοφική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη έχουν φτάσει και σκληροπυρηνικοί μισθοφόροι από την Τσετσενία και ότι οι μάχες έχουν μεταφερθεί στο κέντρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το 80% των κτηρίων έχει καταστραφεί. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που μετέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικοι που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν στη Ζαπορίζια.

Η ουκρανική πλευρά, πάντως, εκτιμά ότι η προέλαση προς το Κίεβο έχει… βαλτώσει και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε προμήθειες καυσίμων και τροφίμων, ενώ έχουν και θέμα με τις επικοινωνίες.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ίδια τη Μόσχα, χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι, οι οποίοι δεν εντοπίζονται εύκολα από τα συστήματα αεράμυνας. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά την επίθεση επλήγη υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών στο Ιβάνο Φρανκίφσκ, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

The level of destruction in Kharkiv is beyond belief. We interviewed a couple picking their way out of the rubble of their ruined apartment. Like so many others, they have nothing now. pic.twitter.com/ReJ0D3IjKm

— Neil Hauer (@NeilPHauer) March 19, 2022

Όμως, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και στη Λβιβ, όπου επλήγη εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στα περίχωρα. Επίσης στο Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας καταστράφηκε ολοσχερώς στρατόπεδο μετά από αεροπορική επιδρομή – οι φόβοι είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους και πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.

Η εκτίμηση του ΟΗΕ είναι ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 816 άμαχοι. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες υπολογίζει σε 3,3 εκατ. τους Ουκρανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα, ενώ οι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό φτάνουν τα 6,5 εκατ.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές», δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Φιλίπο Γκράντι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έντονη χιονόπτωση μπροστά από την έδρα της γερμανικής κυβέρνησης, στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Kακοκαιρία σαρώνει ευρωπαϊκές χώρες – Άνεμοι με 213 χλμ/ώρα, πολικές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και κομμένο ρεύμα

10/01/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία: Χρηματικά κίνητρα στους πολίτες για αποχώρηση από τη Δανία

9/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Ο Τραμπ θα καλοδεχτεί τη Ματσάδο και κυρίως το Νόμπελ της – Φρένο από τη Γερουσία στα σχέδια του Λευκού Οίκου

9/01/2026 - 11:04πμ
(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

9/01/2026 - 9:08πμ
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονη χιονόπτωση μπροστά από την έδρα της γερμανικής κυβέρνησης, στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Kακοκαιρία σαρώνει ευρωπαϊκές χώρες – Άνεμοι με 213 χλμ/ώρα, πολικές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και κομμένο ρεύμα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Άνετη νίκη επί της Μπάγερν για τον Ολυμπιακό

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

8 ώρες πριν
Αποκατάσταση των ζημιών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Αράτου (φωτ.: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Ροδόπη: Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση σε σχολείο της τουρκικής μειονότητας

8 ώρες πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κύπρο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Σάλος με το επίμαχο βίντεο για χρηματισμό του Ν. Χριστοδουλίδη – «Όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει»

9 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ζωζώ Νταλμάς: H πρόσφυγας από την Πόλη που έγινε ντίβα του Μεσοπολέμου και συνδέθηκε με τον Μουσταφά Κεμάλ

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign