pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρχίζει σήμερα η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του

18/03/2022 - 9:17πμ
Εικόνα από τη μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη στις Φυλακές της Τρίπολης, τον περασμένο Ιούλιο
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Εικόνα από τη μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη στις Φυλακές της Τρίπολης, τον περασμένο Ιούλιο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χωρίς την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου αρχίζει, σήμερα, η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας, σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, για τις οποίες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο.

Πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η Τζούλη Βινιεράτου, αναφέρουν πως έχει μεταφερθεί εδώ και μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού από το κατάστημα Τριπόλεως και δεν θα βρίσκεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα λόγω σοβαρού παθολογικού προβλήματος υγείας.

Η υπεράσπισή του αναμένεται να αιτηθεί στο δικαστήριο την διακοπή της δίκης για λίγες ημέρες.

Για την υπόθεση αναμένεται να εξεταστούν περίπου 10 μάρτυρες μεταξύ των οποίων τρεις γνωστές στο κοινό ηθοποιοί οι οποίες κλήθηκαν από τις παθούσες να εισφέρουν από το βήμα του μάρτυρα γεγονότα που αφορούν τον κατηγορούμενο. Πρόκειται για τις Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια και Λένα Δροσάκη. Η τελευταία, όπως και άλλες συνάδελφοί της, όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο και δημόσια αλλά και στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ, για συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες ωστόσο δεν ερευνήθηκαν ποινικά λόγω παραγραφών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να δικαστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του οι οποίες κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.

Το ίδιο αναφέρεται και στο βούλευμα που εξέδωσε για την παραπομπή του ηθοποιού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αποφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος “εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωση του στο χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης επιδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή την λήψη βιογραφικών, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας…”

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή διά της συκοφάντησης του ίδιου.

Ωστόσο η εκδοχή που επικαλείται δεν γίνεται δεκτή από τους δικαστές οι οποίοι στο παραπεμπτικό βούλευμα αποφαίνονται ότι δεν «υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου (τα θύματα) να αποκτήσουν δημοσιότητα, καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα, θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Κατά την άποψη του δικαστικού Συμβουλίου που έκρινε την υπόθεση, ο κατηγορούμενος εμφανίζει «εξακολουθητική δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα (2008 έως 2014) σε βάρος περισσότερων θυμάτων» ενώ επιδείκνυε «ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις χωρίς να πτοείται από την σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους». Παράλληλα όπως τονίζεται στο βούλευμα «ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του» γεγονός από το οποίο καταδεικνύεται «ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχείο του χαρακτήρα του και σταθερή ροπή του στην τέλεση συναφών εγκλημάτων».

Η δίκη θα διεξαχθεί σε αίθουσα ακριβώς δίπλα από την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία συνεχίζεται σήμερα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χιόνια στη Λέσβο (φωτ.: ΕUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία από σήμερα: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

11/01/2026 - 12:32μμ
(Πηγή: ΕΡΤnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί σε αποθήκη εργοστασίου – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

11/01/2026 - 9:50πμ
(Πηγή: e-evros.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου έως και 150 χλμ/ώρα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές μέσα σε 15 λεπτά!

11/01/2026 - 9:25πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

11/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: tvxs.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

10/01/2026 - 10:44μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στο έγκλημα της Φοινικούντας: Αλλάζει η εικόνα των κατηγοριών

10/01/2026 - 8:27μμ
Η είσοδος των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και ναρκωτικά – Τέσσερις συλλήψεις

10/01/2026 - 7:59μμ
Το νερό βγήκε στη στεριά σήμερα στο Ναύπλιο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν Δυτική και Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο – 103 κλήσεις στην Πυροσβεστική

10/01/2026 - 6:48μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Τρίτη και… 13 η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη – Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ, «όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα

10/01/2026 - 6:12μμ
Η χαράδρα στην οποία έχασε τη ζωή του ο νεαρός κυνηγός (φωτ.: neakriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεαρός κυνηγός σκοτώθηκε πέφτοντας σε χαράδρα 30 μέτρων στη Βιάννο

10/01/2026 - 3:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθημερινές οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στήριξης του Μαδούρο και της συζύγου του στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/ Boris Vergara)

Νικολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλά, είμαστε μαχητές» – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα για την απελευθέρωσή του

11 λεπτά πριν
Χιόνια στη Λέσβο (φωτ.: ΕUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Κακοκαιρία από σήμερα: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

35 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από εμπορικό κατάστημα στην οδό Ερμού στην Αθήνα (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Χειμερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου

1 ώρα πριν
Μπορεί το Σταυρίν του Πόντου να «πνιγόταν» στο πράσινο αλλά όταν ο καιρός αγρίευε βρισκόταν αντιμέτωπο με ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν... αστειεύονταν (πηγή: facebook.com/ayeser29/@eyup.ibisoglu)

Ο άνεμος λυσσομανά και τα ποτάμια στο Σταυρίν φουσκώνουν

2 ώρες πριν
Ιρανή περνάει από την πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη που τις τελευταίες εβδομάδες συγκλονίζεται από σοβαρά επεισόδια ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)

Συναγερμός στο Ισραήλ για ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν – Προειδοποίηση από την Τεχεράνη

2 ώρες πριν
Στο μέσον ο Νεοκαισάρειας Πολύκαρπος και αριστερά η υπογραφή του (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ο Πόντιος ιεράρχης της εκπαίδευσης και της Σουμελά: Πολύκαρπος Ψωμιάδης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign