pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διπλωματικό παζάρι Ρωσίας-Ουκρανίας με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας στην Αττάλεια

Παρών ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ και ωσεί παρών ο Τζο Μπάιντεν

10/03/2022 - 8:33πμ
Οι διπλωματικές αποστολές Ουκρανίας και Τουρκίας υπό τους υπουργούς Εξωτερικών (φωτ.: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Οι διπλωματικές αποστολές Ουκρανίας και Τουρκίας υπό τους υπουργούς Εξωτερικών (φωτ.: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αττάλεια της Τουρκίας και στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ. Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας βρίσκονται ήδη στην Τουρκία από χθες το βράδυ, και οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν.

Λαβρόφ και Κουλέμπα θα γίνουν δεκτοί από τον Τούρκο ομόλογό τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου και παρουσία του θα επιχειρήσουν να επιλύσουν τις χαοτικές διαφορές τους.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, με ανάρτησή του στο Facebook, είπε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουν οι συνομιλίες. «Δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε (τις συνομιλίες) στο μέγιστο» βαθμό, δήλωσε και τόνισε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις οδηγίες που θα έχει λάβει ο Λαβρόφ πριν από τις συνομιλίες αυτές».

Το παρών στην Αττάλεια δίνει σήμερα και ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι. Με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στο ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία. «Θα ταξιδέψω στην Αττάλεια. Στις συναντήσεις εκεί ελπίζω να επιτευχθεί πρόοδος στο επείγον ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας. Πρέπει να δράσουμε τώρα!», έγραψε ο Γκρόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά την πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, εν μέσω των εχθροπραξιών στην περιοχή, ο Ραφαέλ Γκρόσι πίεζε για μια τριμερή διάσκεψη με αντιπροσωπείες από τη Μόσχα και το Κίεβο προκειμένου να ζητήσει δεσμεύσεις για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

Η γνώμη των διεθνών αναλυτών

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Άαρον Στάιν, διευθυντής του προγράμματος για τη Μέση Ανατολή στο Foreign Policy Research Institute, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο:  «Κάθε προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν πιστεύω πως πρέπει να περιμένουμε κάποια άμεση επιτυχία».

Από τη μεριά του ο Μπερκ Έσεν του γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας εκτίμησε ότι συμφωνία θα προκύψει μόνο με οδυνηρούς συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές.

Ο Ερντογάν μπορεί να καυχιέται ότι μπόρεσε να οργανώσει αυτή τη συνάντηση «σε ουδέτερο έδαφος», σημείωσε ο Σονέρ Καγκαπτάι, ερευνητής του Washington Institute, αν και ομολόγησε πως θα του προκαλούσε «αληθινή έκπληξη» εάν επιτυγχανόταν οποιαδήποτε συμφωνία στην Αττάλεια.

Υπενθύμισε πως και άλλοι ηγέτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης, ανάμεσά τους ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ναφτάλι Μπένετ, χωρίς το παραμικρό απτό αποτέλεσμα προς το παρόν.

Η Άγκυρα από το ξέσπασμα της κρίσης τηρεί πολύ λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη και κατάφερε να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

«Αυτή η ενεργή ουδετερότητα επέτρεψε η Τουρκία να βρεθεί στο επίκεντρο του διπλωματικού παιγνιδιού», εκτίμησε ο Μπερκ Έσεν. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της συνάντησης, πρόκειται «για μείζονα διπλωματική επιτυχία» της τουρκικής κυβέρνησης, οι σχέσεις της οποίας με τη Δύση πέρασαν πολλές τρικυμίες τα τελευταία χρόνια, πάντα σύμφωνα με τον Γερμανό αναλυτή.

Τηλεφωνικό ραντεβού Ερντογάν-Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Πέμπτης με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί στις 17:30 ώρα Ελλάδας, λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμερικανοί στρατιώτες και τεχνικό προσωπικό προετοιμάζουν πυρομαχικά στη βάση της RAF στα Κότσγουολντς της Βρετανίας, 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα να πλήξουμε στο Ιράν – Απειλές από την Τεχεράνη για «νόμιμους στόχους»

11/03/2026 - 7:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή σε αριθμούς – Εκατοντάδες νεκροί και αμέτρητες επιθέσεις σε πλοία στο Στενό του Ορμούζ

11/03/2026 - 5:16μμ
Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2023, στο Ντουμπάι (φωτ.: . Γραφείο Τύπου ΟΗΕ/Mahmoud Khaled)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες – Ένδειξη αλληλεγγύης για την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες

11/03/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: Facebook/  EPA/KANTONSPOLIZEI FREIBURG)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονική πυρκαγιά σε λεωφορείο στην Ελβετία

11/03/2026 - 12:28μμ
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό (φωτ.: EPA/Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Το Ιράν στοχοθετεί οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα ΗΠΑ και Ισραήλ

11/03/2026 - 12:00μμ
Ιρανή κρατά τη φωτογραφία του νέου ιρανού ηγέτη Μοτζταμπά Χαμενεΐ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο νέος ηγέτης Μοτζταμπά Χαμενεΐ τραυματίστηκε στην επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του

11/03/2026 - 11:28πμ
Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζουν έναν πύραυλο πάνω από το βόρειο Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις πιο σφοδρές ομοβροντίες πυραύλων εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν – Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν 16 ιρανικά σκάφη που τοποθετούσαν νάρκες κοντά στο Στενό του Ορμούζ

11/03/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη και το Μπαχρέιν, πλήγματα στον Κόλπο και τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ

10/03/2026 - 11:24μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά σε λειτουργία ο πετρελαιαγωγός Θεσσαλονίκης–Σκοπίων μετά από 13 χρόνια

10/03/2026 - 10:56μμ
Ιρανοί αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, με φόντο τη φωτογραφία του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Στόχος η αύξηση του κόστους του πολέμου μέχρι οι ΗΠΑ να πουν «αρκετά, σταματάμε» – Ισραήλ: «Δεν επιδιώκουμε έναν ατέρμονο πόλεμο»

10/03/2026 - 9:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: «Πάρτι» για τον ΠΑΟΚ απέναντι στο Περιστέρι

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

25 λεπτά πριν
Οι Πόντιοι Έφεδροι Ανθυποσμηναγοί Ματθαίος Τσολακίδης (αριστερά) και Στέφανος Μαυροματίδης (δεξιά) (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Στέφανος Μαυροματίδης και Ματθαίος Τσολακίδης: Οι Πόντιοι ήρωες του έπους του ’41 που αντάλλαξαν τα νιάτα τους με την αθανασία

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/@syndesmos_connectpeoplestories)

Η ομογένεια στην Αυστραλία τίμησε Ελληνίδες και Κύπριες για τη συνεισφορά τους στην κοινότητα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΗΣΑΠ: Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό τραυματίζοντας επιβάτη

2 ώρες πριν
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Διόδια με βάση τα χιλιόμετρα στον Πατρών-Πύργου από την Παρασκευή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign