pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία – Τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι

Αν και θεωρητικά τουλάχιστον το πετρέλαιο εξαιρούνταν από τις δυτικές κυρώσεις, οι ρωσικές εξαγωγές έχουν ήδη μειωθεί θεαματικά

8/03/2022 - 6:54μμ
(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αυξάνοντας την οικονομική πίεση στη Μόσχα, όπως είχε προαναγγελθεί και παρά το ράλι των διεθνών τιμών, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι εφεξής απαγορεύονται οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο – το εμπάργκο πάντως εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει δραματικά την οικονομία της.

Παρά τις συζητήσεις για ένα κοινό μέτωπο των Αμερικανών με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται διστακτικοί, ιδίως οι Γερμανοί.

Οι ΗΠΑ εξάγουν ενεργειακούς πόρους, δηλαδή παράγουν περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο απ’ όσο καταναλώνουν, όπως υπενθύμισε ο Τζο Μπάιντεν. «Εμείς μπορούμε να πάρουμε αυτήν την απόφαση, ενώ άλλοι δεν μπορούν», εξήγησε.

Εντούτοις, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Το ρωσικό πετρέλαιο καλύπτει το 8% της ζήτησης.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας “Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο”, για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

Πάντως η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ έχει δηλώσει πως είναι αντίθετη στο εμπάργκο διότι οι κυρώσεις θα πρέπει να έχουν διάρκεια. «Δεν θα είχε κανένα νόημα αν σε τρεις εβδομάδες ανακαλύπταμε ότι δεν έχουμε πλέον παρά μόνο μερικές ημέρες ηλεκτροδότησης και άρα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις κυρώσεις», είπε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε πάρα πολύ υψηλό οικονομικό τίμημα, αλλά αν αύριο στη Γερμανία ή στην Ευρώπη έσβηναν τα φώτα αυτό δεν θα σταματούσε τα άρματα μάχης της Ρωσίας».

Η Γερμανία εισάγει από τη Ρωσία το 55% του αερίου που καταναλώνει, το 42% του πετρελαίου και άνθρακα. Το Βερολίνο κάνει την αυτοκριτική του για τον υψηλό βαθμό εξάρτησής του από τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ενέργεια, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να τη μειώσει.

Αν και θεωρητικά τουλάχιστον το πετρέλαιο εξαιρούνταν από τις δυτικές κυρώσεις, οι ρωσικές εξαγωγές έχουν ήδη μειωθεί θεαματικά, αφού οι αγοραστές λιγόστεψαν δραστικά. Η Shell ήταν από τις λιγοστές εταιρείες που πήραν το ρίσκο την περασμένη εβδομάδα αγοράζοντας 100.000 τόνους ρωσικού αργού και προκαλώντας την οργή της ουκρανικής κυβέρνησης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαθητής λυκείου κλωτσά κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις, σε διαδήλωση για τις συνθήκες στην εκπαίδευση στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους – Άγρια επεισόδια και συλλήψεις

3/10/2026 - 6:20μμ
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Σταγόνα στον ωκεανό για την ΕΕ η απελευθέρωση 100 εκατομμυρίων βαρελιών ντίζελ

3/10/2026 - 5:58μμ
Το κτήριο της εφημερίδας New York Times (NYT) στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Συμφωνία δισεκατομμυρίων για το πετρέλαιο στο τραπέζι των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία

3/10/2026 - 3:41μμ
Το επίμαχο αεροσκάφος της Flydubai που μετέφερε επιβάτες από την Ταμπούκ της Σαουδικής Αραβίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για την πτήση της flydubai: Ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο

3/10/2026 - 1:34μμ
Ρώσοι εκπρόσωποι, ανάμεσά τους ο Γιούρι Αντρέεβιτς Γκορλάτς (κέντρο) και διπλωμάτες, αναχωρούν μετά από συνάντηση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 5 Ιουλίου 2019 (φωτ. αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα ο Γιούρι Γκόρλατς

3/10/2026 - 11:09πμ
Εικόνα από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο (φωτ.: EPA/SERGEY KOZLOV)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στη Βόρεια Γέφυρα του Κιέβου παραλύει τις μετακινήσεις στον Δνείπερο

3/10/2026 - 9:00πμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (κέντρο), ο προεδρικός σύμβουλος Εμανουέλ Μπον (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκύρ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Πιέρ-Αντρέ Ιμπέρ (δεύτερος από δεξιά) και η σύμβουλος Καμίγ Μορφουάς ντε Μπρουκέρ, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 (φωτ.: EPA/ LUDOVIC MARIN/ POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Αποδέσμευση έως 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου για να «φρεναριστούν» οι τιμές

2/10/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Flydubai: «Δεν μπορούσα να αφήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν» – Η πρώτη μαρτυρία του τραυματισμένου κυβερνήτη μετά την επίθεση

2/10/2026 - 4:27μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων επιβατών από το Ντουμπάι

2/10/2026 - 12:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2/10/2026 - 12:22πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εικόνα της Βουρλιώτισσας στη Σύρο (φωτ.: Μητρόπολη Σύρου)

Από τα Βουρλά στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η Παναγία Βουρλιώτισσα τιμάται με λιτανεία και μνημόσυνο

19 λεπτά πριν
Μαθητής λυκείου κλωτσά κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις, σε διαδήλωση για τις συνθήκες στην εκπαίδευση στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Γαλλία: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους – Άγρια επεισόδια και συλλήψεις

44 λεπτά πριν
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Σταγόνα στον ωκεανό για την ΕΕ η απελευθέρωση 100 εκατομμυρίων βαρελιών ντίζελ

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Κύπρος - Μικρά Ασία: Από την Πόλη στη Μεσαορία», η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2026 στη Λευκωσία (φωτ.: Πέτρος Πετρίδης / Εκκλησία της Κύπρου)

Από την Πόλη στη Μεσαορία: Η Μικρά Ασία συνάντησε την κατεχόμενη Κύπρο, στη Λευκωσία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

MedWatch: Οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγοι εντάσσονται στο σύστημα ελέγχου

2 ώρες πριν
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Η Κρήτη σε κατάσταση συναγερμού: Κρήτη: Η κακοκαιρία επιμένει – Πλημμύρες, δρόμοι κομμένοι και εγκλωβισμένοι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV