pontosnews.gr
Τρίτη, 21/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανθρωπιστικούς διαδρόμους ανοίγουν οι Ρώσοι για την απομάκρυνση των αμάχων

Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της εκκένωσης πόλεων που δέχονται επίθεση, χαμηλές προσδοκίες για τις σημερινές συνομιλίες

7/03/2022 - 8:33πμ
(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες τήρησης της κατάπαυσης του πυρός ώστε να απομακρυνθούν από τη Μαριούπολη οι περίπου 200.000 κάτοικοι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη (ανάμεσά τους και πάρα πολλοί ομογενείς), και ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται αδιάλλακτος σε ό,τι αφορά στη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις προκειμένου ν’ ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, οι οποίοι θα επιβλέπονται με drone.

Το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μετέδωσε ότι από τις 9:00 (ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη, Κίεβο, Χάρκοβο και Σούμι, και επειδή πρόκειται για αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι για την αποτυχία της εκκένωσης των εμπόλεμων ζωνών από αμάχους ευθύνονται οι Ουκρανοί εθνικιστές. Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι όσοι αποχωρήσουν από το Κίεβο θα μεταφερθούν με αεροσκάφη στη Ρωσία. «Οι απόπειρες της ουκρανικής πλευράς να παραπλανήσουν τη Ρωσία και όλο τον πολιτισμένο κόσμο […] είναι ανώφελες αυτή τη φορά», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος πριν από την εισβολή είχε μπαράζ διπλωματικών επαφών με τη Ρωσία, συνομίλησε χθες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επαφές με τον Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος έχει πλέον αναβαθμισμένο διπλωματικό ρόλο μετά από αίτημα της ουκρανικής πλευράς.

Πάντως και οι τρεις ηγέτες άκουσαν ακριβώς τα ίδια, ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει όταν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και η Ρωσία πάρει αυτά που θέλει. Ως εκ τούτου, ο πήχης των προσδοκιών για τις σημερινές συνομιλίες που έχουν προαναγγελθεί ανάμεσα στην ουκρανική και τη ρωσική πλευρά, παραμένει χαμηλά.

Record numbers of refugees headed into Poland from Ukraine as Russian forces escalated their invasion. A shopping center in the town of Przemysl was turned into a makeshift refugee reception center https://t.co/kLTWdhLnUk pic.twitter.com/hzEe5DCptq

— Reuters (@Reuters) March 6, 2022

Εν τω μεταξύ, σε ανθρωπιστικό επίπεδο η κατάσταση στην Ουκρανία είναι απελπιστική. Ο ΟΗΕ υπολογίζει σε πάνω από 1,5 εκατ. τους πρόσφυγες και σε άλλους τόσους τους εσωτερικά εκτοπισμένους – πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο.

Χθες ο ρωσικός στρατός σφυροκόπησε το Ιρπίν, με συνταρακτικές σκηνές να εκτυλίσσονται όσο πανικόβλητοι κάτοικοι προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Επόμενος στόχος είναι η Οδησσός, ώστε να αποκοπεί πλήρως η πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα.

Kharkiv, today. pic.twitter.com/bfvr0ErynP

— francesca mannocchi (@mannocchia) March 6, 2022

Την ίδια όλα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο (σήμερα καταστράφηκαν αθλητικό συγκρότημα τοπικού πανεπιστημίου και πολιτικές κτηριακές υποδομές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου), ενώ σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο Χάρκοβο, στην Τσερνιγκίβ (βόρεια), στη Σούμι (βορειοανατολικά) και στη Μικολάγεφ (νότια), ενώ «συγκεντρώνουν πόρους για να εξαπολύσουν έφοδο» στην πρωτεύουσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χ screenshot)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν: Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε τουριστικό χώρο κοντά στην πόλη του Μεξικού

20/04/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν βιάζεται για συμφωνία με το Ιράν – Στους 2.387 οι νεκροί στον Λίβανο και απειλές Χεζμπολάχ για παραβίαση της «κίτρινης γραμμής»

20/04/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό επεισόδιο σε πάρκο της Βόρειας Καρολίνας – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

20/04/2026 - 8:42μμ
Ένα αγόρι διαβάζει μέσα στα ερείπια βομβαρδισμένου σπιτιού στα προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ στο τραπέζι των συνομιλιών την Πέμπτη – Πού είναι ο πήχης

20/04/2026 - 6:41μμ
Η στιγμή που ο Ισραηλινός στρατιώτης καταστρέφει το άγαλμα του Ιησού Χριστού στο νότιο Λίβανο (πηγή: youtube.com/watch?v=o5VFG_9nMu4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιησού στον νότιο Λίβανο – Δέσμευση του IDF για αποκατάσταση της ζημιάς

20/04/2026 - 3:48μμ
Τοιχογραφία στην Τεχεράνη με αντιαμερικανικά και αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαπραγματεύσεις στον αέρα – Το Ορμούζ και η κλιμάκωση ακυρώνουν κάθε προοπτική συμφωνίας

20/04/2026 - 2:36μμ
Εικόνα από τη συλληψη της γυναίκας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης (πηγή: youtube.com/watch?v=GcS6BEA_o6o)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συλλήψεις και ανατίναξη βόμβας που προοριζόταν για κρατικό στόχο – Η FSB «δείχνει» τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

20/04/2026 - 1:22μμ
Μεγάλα κύματα έχουν αρχίσει να χτυπάνε τις ακτές της Ιαπωνίας (πηγή: youtube.com/watch?v=b93A_cg96nU)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

20/04/2026 - 12:04μμ
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και νικητής των χθεσινών εκλογών Ρούμεν Ράντεφ σε εκλογικό κέντρο (φωτ.:  EPA/Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Θρίαμβος του Ρούμεν Ράντεφ στις εκλογές – Καταρρέουν τα ποσοστά του GERB και του Μπόικο Μπορίσοφ

20/04/2026 - 10:51πμ
(Πηγή: U.S. Central Command
@CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σύντομα τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την «ένοπλη πειρατεία»

20/04/2026 - 9:01πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακεδονία στις 25 Φεβρουαρίου 1975, με αναφορά στο λεγόμενο «Πραξικόπημα της πιτζάμας» (φωτ.: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος / Ψηφιακό Αρχείο Εφημερίδων και Περιοδικού Τύπου)

Το «πραξικόπημα της πιτζάμας» – Η νύχτα που η Μεταπολίτευση βρέθηκε ξανά σε κίνδυνο

12 λεπτά πριν
Κρεμασμένη στο κελί της βρέθηκε 35χρονη κατηγορούμενη για το θάνατο του πατέρα της

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 22χρονος για απάτη-μαμούθ σε βάρος 76χρονης

40 λεπτά πριν
DCIM102MEDIADJI_0099.JPG

Αστάθεια στα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες – Ήπιος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Αλίκη Ελευθερίου)

Η Βουλή «φωτίστηκε» για τη νόσο Πάρκινσον – Δυνατό μήνυμα στήριξης στους ασθενείς

9 ώρες πριν
Άποψη της Νέας Υόρκης από το πλοιάριο (φωτ.: facebook.com/FHSGNY)

Γεφυρώνοντας επαναστάσεις: Ελλάδα και Αμερική – Ένα εμβληματικό επετειακό ταξίδι στα νερά της Νέας Υόρκης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ screenshot)

Τραγωδία στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν: Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε τουριστικό χώρο κοντά στην πόλη του Μεξικού

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign