pontosnews.gr
Σάββατο, 5/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της είτε με διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο

Ό,τι είπε στον Ερντογάν, το επανέλαβε στον Μακρόν αλλά και στον Μπένετ

6/03/2022 - 8:15μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ. αρχείου: 
EPA/ Andrey Gorshkov/ KREMLIN POOL/ SPUTNIK)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ. αρχείου: EPA/ Andrey Gorshkov/ KREMLIN POOL/ SPUTNIK)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η μία μετά την άλλη χώρα που ακόμα έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Ωστόσο οι επικεφαλής των διαφόρων κυβερνήσεων πέφτουν πάνω στον αποφασισμένο Πούτιν που, μόνο σήμερα και τουλάχιστον τρεις φορές, επανέλαβε πως περίπτωση εκεχειρίας δεν υπάρχει παρά μόνο εάν η Ρωσία επιτύχει τους στόχους της με οποιοδήποτε τρόπο.

Κι όλα αυτά ενώ η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις και οι άμαχοι είναι παγιδευμένοι γιατί η κατάπαυση πυρός για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί δίοδοι για να φύγουν, δεν τηρείται.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ενώ στη συνέχεια είχε επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ. Και οι τρεις άκουσαν ακριβώς τα ίδια: Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει όταν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και η Ρωσία πάρει αυτά που θέλει.

«Πολύ αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του»

Με ανακοίνωσή τους τα Ηλύσια Πεδία έδωσαν στη δημοσιότητα σημεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μακρόν διαπίστωσε ότι «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.

Ο Πούτιν «αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο», σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ. Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Μακρόν να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».

Le Président @EmmanuelMacron s’est entretenu cet après-midi avec le Président Vladimir Poutine. Il a partagé sa préoccupation sur les risques pour la sûreté, la sécurité et les garanties nucléaires qui résultent de l’invasion militaire russe en Ukraine.https://t.co/47vAdn00JA

— Élysée (@Elysee) March 6, 2022

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων» από τη Μαριούπολη

Όσον αφορά τις αποτυχημένες προσπάθειες να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τη Μαριούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι ευθύνονται οι ουκρανικές Αρχές.

Ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο συνεχίζει να μην σέβεται τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για αυτά τα ανθρωπιστικά ζητήματα», προσθέτοντας ότι «Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων» το Σάββατο από την Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, μιας κοντινής πόλης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Επιπλέον κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις που είναι παρούσες σε αυτές τις δύο πόλεις ότι «χρησιμοποίησαν την παύση στις εχθροπραξίες για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους».

«Δεν θα επιτεθούμε σε πυρηνικούς σταθμούς»

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών, που είχαν οι δύο ηγέτες το μεσημέρι, ο Μακρόν επανέλαβε την «έντονη ανησυχία» του για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων, μετά τον βομβαρδισμό, στις 4 Μαρτίου, του σταθμού της Ζαπορόζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Επέμεινε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι «δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε επιθέσεις στους πυρηνικούς σταθμούς».

Δήλωσε επίσης «έτοιμος να σεβαστεί τους κανόνες της ΙΑΕΑ, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, για την προστασία των σταθμών αυτών.

Ο Πούτιν συμφώνησε επίσης να γίνει διάλογος «μεταξύ της ΙΑΕΑ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας» για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, σύμφωνα πάντα με το Παρίσι.

Συνομιλία Πούτιν-Μπένετ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ με τον οποίο συζήτησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε «στις πρόσφατες επαφές» που είχε ο Μπένετ «με τους ηγέτες ενός αριθμού χωρών».

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: diken.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική τράπεζα για το Ιράν – Τι λέει ο πρέσβης Τομ Μπάρακ

5/09/2026 - 3:43μμ
Άποψη του κτηρίου της Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του Ρωσικού Κοινοβουλίου, στη Μόσχα της Ρωσίας (φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Συνάντηση Ντμίτριεφ με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ

5/09/2026 - 2:00μμ
Η Νήσος Χαργκ από ψηλά (φωτ.: @MarioNawfal/X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ – Πληροφορίες για επίθεση σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο

5/09/2026 - 12:24μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NEPAL ARMY)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Δύο εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από υπόγεια σήραγγα, 9 μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα

4/09/2026 - 10:34πμ
Ομοσπονδιακοί πράκτορες συνοδεύουν τον Νικολάς Μαδούρο, στις 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Επικαλείται κρατική ασυλία και ζητά να απορριφθούν οι κατηγορίες στις ΗΠΑ

3/09/2026 - 6:11μμ
(Φωτ.: EPA/RASIT AYDOGAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης ο Νταβούτογλου για «εξύβριση του προέδρου»

3/09/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: EPA / Maurizio Brambatti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ρεκόρ μακροβιότητας για την κυβέρνηση Μελόνι – Ο απολογισμός και οι προκλήσεις

3/09/2026 - 1:38μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες (δεξιά), συνομιλεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καράκας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA/RONLAD PENA R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Χρυσές συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

3/09/2026 - 12:42μμ
Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρα παγετώνα κοντά στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στο Τρισούλι Μπαζάρ του Νουβακότ στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/SURYAMS UPRETI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Ανάγκη για ανοικοδόμηση 20.000 κατοικιών μετά τη φονική κατολίσθηση

3/09/2026 - 11:06πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/SAMUEL CORUM / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόθυμος για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία

3/09/2026 - 8:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Σικελιώτης (πηγή: Φωτίκα Σικελιώτη / commons.wikimedia.org)

Γιώργος Σικελιώτης: Ο Σμυρνιός ζωγράφος της Καισαριανής (και του κόσμου) με το μοναδικό έργο

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook / miltiadiskatosouli)

«Μιλτιάδης» Κάτω Σουλίου: Μια βραδιά μικρασιατικής μνήμης στα 6α «Τα Σεβδίκια»

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων: «Ασημένιος» ο Κακουλάκης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)

Βέροια: Αποδόθηκαν στο κοινό το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και το Τέμενος Ορτά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Μαραθώνας: Αναβολή για τη Δευτέρα στη δίκη μητέρας και γιου για εξαφάνιση νεκρού

2 ώρες πριν
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV