pontosnews.gr
Τρίτη, 10/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της είτε με διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο

Ό,τι είπε στον Ερντογάν, το επανέλαβε στον Μακρόν αλλά και στον Μπένετ

6/03/2022 - 8:15μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ. αρχείου: 
EPA/ Andrey Gorshkov/ KREMLIN POOL/ SPUTNIK)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ. αρχείου: EPA/ Andrey Gorshkov/ KREMLIN POOL/ SPUTNIK)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η μία μετά την άλλη χώρα που ακόμα έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Ωστόσο οι επικεφαλής των διαφόρων κυβερνήσεων πέφτουν πάνω στον αποφασισμένο Πούτιν που, μόνο σήμερα και τουλάχιστον τρεις φορές, επανέλαβε πως περίπτωση εκεχειρίας δεν υπάρχει παρά μόνο εάν η Ρωσία επιτύχει τους στόχους της με οποιοδήποτε τρόπο.

Κι όλα αυτά ενώ η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις και οι άμαχοι είναι παγιδευμένοι γιατί η κατάπαυση πυρός για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί δίοδοι για να φύγουν, δεν τηρείται.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ενώ στη συνέχεια είχε επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ. Και οι τρεις άκουσαν ακριβώς τα ίδια: Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει όταν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και η Ρωσία πάρει αυτά που θέλει.

«Πολύ αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του»

Με ανακοίνωσή τους τα Ηλύσια Πεδία έδωσαν στη δημοσιότητα σημεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μακρόν διαπίστωσε ότι «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.

Ο Πούτιν «αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο», σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ. Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Μακρόν να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».

Le Président @EmmanuelMacron s’est entretenu cet après-midi avec le Président Vladimir Poutine. Il a partagé sa préoccupation sur les risques pour la sûreté, la sécurité et les garanties nucléaires qui résultent de l’invasion militaire russe en Ukraine.https://t.co/47vAdn00JA

— Élysée (@Elysee) March 6, 2022

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων» από τη Μαριούπολη

Όσον αφορά τις αποτυχημένες προσπάθειες να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τη Μαριούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι ευθύνονται οι ουκρανικές Αρχές.

Ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο συνεχίζει να μην σέβεται τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για αυτά τα ανθρωπιστικά ζητήματα», προσθέτοντας ότι «Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων» το Σάββατο από την Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, μιας κοντινής πόλης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Επιπλέον κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις που είναι παρούσες σε αυτές τις δύο πόλεις ότι «χρησιμοποίησαν την παύση στις εχθροπραξίες για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους».

«Δεν θα επιτεθούμε σε πυρηνικούς σταθμούς»

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών, που είχαν οι δύο ηγέτες το μεσημέρι, ο Μακρόν επανέλαβε την «έντονη ανησυχία» του για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων, μετά τον βομβαρδισμό, στις 4 Μαρτίου, του σταθμού της Ζαπορόζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Επέμεινε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι «δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε επιθέσεις στους πυρηνικούς σταθμούς».

Δήλωσε επίσης «έτοιμος να σεβαστεί τους κανόνες της ΙΑΕΑ, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, για την προστασία των σταθμών αυτών.

Ο Πούτιν συμφώνησε επίσης να γίνει διάλογος «μεταξύ της ΙΑΕΑ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας» για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, σύμφωνα πάντα με το Παρίσι.

Συνομιλία Πούτιν-Μπένετ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ με τον οποίο συζήτησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε «στις πρόσφατες επαφές» που είχε ο Μπένετ «με τους ηγέτες ενός αριθμού χωρών».

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η σημαία της Γερμανικής Ενότητας είναι ένα εθνικό μνημείο για την επανένωση της Γερμανίας που υψώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1990. Κυματίζει μπροστά από το κτήριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, έδρα του γερμανικού Κοινοβουλίου (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες χώρες θεωρούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη οι Γερμανοί

10/02/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: x.com/Southcom?lang=el)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός ταχύπλοου που φέρεται να ανήκε σε διακινητές ναρκωτικών στον Ειρηνικό

10/02/2026 - 8:59πμ
Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ, εδώ σε φωτογραφία του 2023, αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του στρατηγού Βλ. Αλεξέγεφ εκτελούσαν εντολές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

9/02/2026 - 10:55πμ
Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

8/02/2026 - 2:31μμ
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

8/02/2026 - 1:20μμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram / WTA)

Η Σάκκαρη νίκησε την Παολίνι και πέρασε στις «16» του Qatar Open

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: finosfilm.com)

Γιώργος Βρασιβανόπουλος: Ο «Γιαννάκης» (ο γρουσούζης) στην αληθινά δύσκολη ζωή του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός

43 λεπτά πριν
Η κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

«Σπαρτιάτες» στο Εφετείο: Αθώοι και οι 13 για την κατηγορία εξαπάτησης εκλογέων

1 ώρα πριν
Πορτρέτο του Αλεξάντρ Πούσκιν σε ακαδημαϊκή έκδοση για το σύνολο του έργου του. Dmitry Makeev, Τόμος 4, 1937 (πηγή: Wikipedia)

Αλεξάντρ Πούσκιν, ο μεγαλύτερος Ρώσος ποιητής και υμνητής της Ελληνικής Επανάστασης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com / valelopardo)

Στην «τσιμπίδα» των φορολογικών Αρχών αναισθησιολόγος από τη Θεσσαλονίκη – Δεν τον δικαίωσε ούτε το Διοικητικό Πρωτοδικείο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: commons.wikimedia.org)

ΕΟΦ: Νέα ανάκληση παρτίδων προϊόντων βρεφικού γάλακτος – Πώς σχετίζεται με την τοξίνη cereulide

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign