pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των αμάχων στη Μαριούπολη

ΟΗΕ: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

6/03/2022 - 1:50μμ
(Φωτ.: Telegram / hromadske)

(Φωτ.: Telegram / hromadske)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Μαριούπολη, όπου λόγω των βομβαρδισμών δεν είναι εφικτή η αποχώρηση των αμάχων. Ανάμεσα σε αυτούς, και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, η οποία έκανε λόγο για την τραγωδία που βιώνουν οι Έλληνες της Μαριούπολης.

Σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, οικογένειες αμάχων αποχωρίζονται στις αποβάθρες των τρένων, ορισμένοι από αυτούς περιμένουν εδώ και μέρες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντνίπρο, για μία θέση.

Συνολικά «περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν περάσει τα σύνορα προς γειτονικές χώρες μέσα σε 10 ημέρες» προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους από τους επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς, όπως αναφέρει σε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Πρόκειται για την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης έχει καταστραφεί λόγω των αλεπάλληλων βομβαρδισμών, όπως δήλωσε σε χθεσινή του βιντεοκλήση με το Reuters, ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο. Ο ήχος των εκρήξεων ακουγόταν στο βάθος, παρότι βρισκόταν σε ένα υπόγειο καταφύγιο. Επεσήμανε ότι βασική του προτεραιότητα είναι να βοηθήσει πολλούς από τους 400.000 ανθρώπους που επιθυμούν να φύγουν από την πόλη.

The evacuation of civilians in Mariupol has begun.#Ukraine pic.twitter.com/NKavxDvfT2

— Húrin (@Hurin92) March 6, 2022

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Aρχές, οι περισσότεροι κοιμούνται σε καταφύγια για να γλιτώσουν από τους σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς, που μαίνονται εδώ και έξι ημέρες. Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν περικυκλώσει την πόλη, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση, η θέρμανση και να υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό.

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο τόνισε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας «εργάζονται μεθοδικά για να αποκλείσουν την πόλη», καταγγέλλοντας ότι «δεν μας δίνουν καν την ευκαιρία να μετρήσουμε τους τραυματίες και τους νεκρούς, διότι δεν σταματά ο βομβαρδισμός».

https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1500411040319815681

Όπως πολλοί κάτοικοι της Μαριούπολης, έτσι και ο δήμαρχος της πόλης δεν έχει επαφή με τους συγγενείς του που βρίσκονται στην πόλη καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα για να φορτίσουν τα κινητά τους. Δεν γνωρίζουν καν εάν οι συγγενείς τους, που βρίσκονται σε άλλα καταφύγια, είναι ζωντανοί.

Πολλοί άμαχοι στη Μαριούπολη επιθυμούν απεγνωσμένα να φύγουν. Όμως η χθεσινή εκκένωση της πόλης αναβλήθηκε καθώς δεν τηρήθηκε η εκεχειρία στην οποία είχαν συμφωνήσει Μόσχα και Κίεβο, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της.

Η συμφωνία που επετεύχθη την Πέμπτη για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε να μπορέσουν να φύγουν από τη Μαριούπολη όσοι το επιθυμούν ήταν η πρώτη αχτίδα ελπίδας μετά τη ρωσική εισβολή. Ωστόσο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, κατέστρεψαν τα μισά από τα λεωφορεία που είχε οργανώσει η ομάδα του για την απομάκρυνση των αμάχων.

«Μας είπαν ψέματα και επιπλέον την ώρα που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να φύγουν για να πάνε σε αυτούς τους διαδρόμους, ξεκίνησε και πάλι ο βομβαρδισμός», όπως μεταφέρει ο δήμαρχος της Μαριούπολης, περιγράφοντας τον φόβο και την οργή των κατοίκων της πόλης που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα καταφύγια.

Σήμερα, οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι έχει προγραμματιστεί νέα εκκένωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00, ενώ η νέα κατάπαυση του πυρός που έχει συμφωνηθεί, εκπνέει στις 21:00.

Footage filmed Thursday and Friday shows life in Mariupol, Ukraine as the city came under intense shelling from Russian forces.

For more on the Ukraine war: https://t.co/dhc6XAGQIi pic.twitter.com/K7SceHYPEh

— Bloomberg Originals (@bbgoriginals) March 6, 2022

Ο δήμαρχος της πόλης αλλά και οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, έχουν ζητήσει στρατιωτικές ενισχύσεις, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να καταλάβει την πόλη. Η κατάληψή της είναι στρατηγικής σημασίας για τη Μόσχα καθώς συνδέει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014, με τις περιοχές που ελέγχουν οι Ουκρανοί, φιλορώσοι αντάρτες στα ανατολικά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – «Θα αποτύχουν»

23/08/2026 - 9:10μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του TikTok στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ

22/08/2026 - 11:13πμ
(Φωτ. αρχείου: x.com / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν

21/08/2026 - 8:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Fredrik Sandberg)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Τραυματίες σε σχολείο από επίθεση με σπαθί

21/08/2026 - 6:45μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

21/08/2026 - 3:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έφηβος μπαίνει στο TikTok από το κινητό του (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)

Social media: Όριο ηλικίας τα 15 έτη από το 2027 – Το κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων

13 λεπτά πριν
Θεία Λειτουργία στα ερείπια της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Φανερωμένη Κυζίκου: Προσκύνημα στα ερείπια όπου η σιωπή κράτησε 93 χρόνια

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald/Mary Sinanidis)

Ποντιακή Εστία Μελβούρνης: Πενήντα χρόνια κρατά ζωντανή την ποντιακή παράδοση στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Στο φως το σκοτεινό παρελθόν του δράστη – Καταγγελίες για βιασμό και παρενόχληση στην Αλβανία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στην Ανατολική Αττική το επίκεντρο της έξαρσης – 157 τα καταγεγραμμένα κρούσματα, «καμπανάκι» από τους γιατρούς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV