pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παγιδευμένοι στις «ανθρωπιστικές διόδους» οι άμαχοι της Μαριούπολης – Οι ουκρανικές Αρχές καταγγέλλουν παραβίαση της εκεχειρίας από τη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 4» από την Οδησσό

5/03/2022 - 2:49μμ
(Φωτ. αρχείου: twitter.com/postaldoalgarve)

(Φωτ. αρχείου: twitter.com/postaldoalgarve)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο αέρα είναι η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετά την απόφαση των δημοτικών Αρχών να σταματήσουν τη διαδικασία για λόγους ασφαλείας.

Όπως κατήγγειλαν μέσω Telegram αλλά και BBC, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία και οι ανθρωπιστικοί δίοδοι είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες.

Η απομάκρυνση αμάχων, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί, «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης Σερχίι Ορλόφ.

Οι δημοτικές Αρχές κάλεσαν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «Να επιστρέψουν στα καταφύγια. Γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση πραγματικής κατάπαυσης του πυρός και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου», ενημέρωσαν τους Μαριουπολίτες.

«Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την κατάπαυση για να προωθηθούν»

Την ίδια ώρα η Ιρίνα Βερεστσούκ, υπουργός Επανένταξης Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδειχναν να εκμεταλλεύονται την κατάπαυση του πυρός για να προωθηθούν. «Η στρατιωτική μας αναφορά είναι ότι στην περιοχή της δηλωθείσας διαδρομής τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την κατάπαυση του πυρός και προχωρούν», είπε η Βερεστσούκ.

«Θα ήθελα να αποτανθώ στις ρωσικές Αρχές και να πω τα εξής: Συμφωνήσαμε για κατάπαυση του πυρός μέσω του Ερυθρού Σταυρού, χρησιμοποιώντας διεθνείς συμβάσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Χρησιμοποιούμε αυτό το κανάλι για την εκκένωση αμάχων – γυναίκες, παιδιά, και επίσης να παραδώσει ανθρωπιστικά αγαθά σε όσους έμειναν–, φάρμακα και τρόφιμα.

»Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση στις ρωσικές Αρχές να σταματήσουν την προέλαση των στρατευμάτων τους, εάν συμβαίνει αυτό επαληθεύουμε αυτήν τη στιγμή αυτές τις πληροφορίες– και να επιτρέψουν την εκκένωση των ανθρώπων. Ολόκληρος ο κόσμος το παρακολουθεί. Ελπίζω ειλικρινά να συνεχιστεί ένα τέτοιο πρώτο βήμα –που ελπίζω να ολοκληρωθεί– και οι άνθρωποι να βρουν καταφύγιο, αντί να κάτσουν για εβδομάδες κάτω από τα ερείπια, σε υπόγεια χωρίς νερό, χωρίς επικοινωνία και χωρίς φαγητό, θα να συνεχίσει, τόνισε η Ουκρανή υπουργός.

Η Μόσχα επιστρέφει τις κατηγορίες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα της Ουκρανίας, σήμερα, και κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι εμπόδισαν αμάχους να φύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων, το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά μετά τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας μερικής κατάπαυσης του πυρός.

Επιχείρηση «Νόστος 4»

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση “Νόστος 4” για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας» ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως επισημαίνει, «τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι».

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι τρεις ναυτικοί ήταν Έλληνες.

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

29/04/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας διοργάνωσε στο Σίδνεϊ το πιο επιτυχημένο «Συναπάντημα» στην ιστορία της

29/04/2026 - 7:24μμ
Λεπτομέρεια από το άγαλμα της Ελισάβετ Βάλβη «Η Πόντια μάνα», που κοσμεί την πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Η ελληνική ομογένεια τιμά και φέτος την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

29/04/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Αδελαΐδας τίμησε τον Άγιο Γεώργιο και ανέδειξε τη δύναμη του ελληνισμού στην Αυστραλία

28/04/2026 - 7:10μμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη του ο πρώτου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου (φωτ.: ertnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

100 χρόνια ελληνικής παρουσίας στο Σίδνεϊ: Ένα ταξίδι μνήμης και πολιτισμού στη διασπορά

28/04/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: ec-patr.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νομοσχέδιο για τους κληρικούς της διασποράς και στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό

28/04/2026 - 10:28πμ
Η μπάντα έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου (φωτ.: facebook / Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μανχάταν: Για ποιον λόγο δεν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και ΗΠΑ έξω από τον Άγιο Νικόλαο

27/04/2026 - 7:52μμ
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στη Βοστόνη για την παρέλαση της ομογένειας, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: Consulate General of Greece in Boston / Maria Kechri)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια «έντυσε» την Αμερική στα γαλανόλευκα – Παρελάσεις σε Νέα Υόρκη, Βοστόνη και Φιλαδέλφεια για το 1821

27/04/2026 - 1:28μμ
(Φωτ.: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/Χριστόδουλος Αθανασάτος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια «έντυσε» στα γαλανόλευκα την 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη – Λαμπρός εορτασμός για τα 205 χρόνια από την Επανάσταση

27/04/2026 - 9:04πμ
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστόνη, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Consulate General of Greece in Boston / Maria Kechri)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια επί ποδός στις ΗΠΑ – Εύζωνες στη Βοστόνη πριν τις μεγάλες παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

26/04/2026 - 2:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Juanjo Martin)

Champions League: Ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο και ραντεβού στο Λονδίνο

5 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Λύγισε στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων–Μενεμένης: Ποντιακό χρώμα και δυναμική παρουσία συλλόγων στις εκδηλώσεις

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign