pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παγιδευμένοι στις «ανθρωπιστικές διόδους» οι άμαχοι της Μαριούπολης – Οι ουκρανικές Αρχές καταγγέλλουν παραβίαση της εκεχειρίας από τη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 4» από την Οδησσό

5/03/2022 - 2:49μμ
(Φωτ. αρχείου: twitter.com/postaldoalgarve)

(Φωτ. αρχείου: twitter.com/postaldoalgarve)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο αέρα είναι η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετά την απόφαση των δημοτικών Αρχών να σταματήσουν τη διαδικασία για λόγους ασφαλείας.

Όπως κατήγγειλαν μέσω Telegram αλλά και BBC, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία και οι ανθρωπιστικοί δίοδοι είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες.

Η απομάκρυνση αμάχων, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί, «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης Σερχίι Ορλόφ.

Οι δημοτικές Αρχές κάλεσαν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «Να επιστρέψουν στα καταφύγια. Γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση πραγματικής κατάπαυσης του πυρός και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου», ενημέρωσαν τους Μαριουπολίτες.

«Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την κατάπαυση για να προωθηθούν»

Την ίδια ώρα η Ιρίνα Βερεστσούκ, υπουργός Επανένταξης Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδειχναν να εκμεταλλεύονται την κατάπαυση του πυρός για να προωθηθούν. «Η στρατιωτική μας αναφορά είναι ότι στην περιοχή της δηλωθείσας διαδρομής τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την κατάπαυση του πυρός και προχωρούν», είπε η Βερεστσούκ.

«Θα ήθελα να αποτανθώ στις ρωσικές Αρχές και να πω τα εξής: Συμφωνήσαμε για κατάπαυση του πυρός μέσω του Ερυθρού Σταυρού, χρησιμοποιώντας διεθνείς συμβάσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Χρησιμοποιούμε αυτό το κανάλι για την εκκένωση αμάχων – γυναίκες, παιδιά, και επίσης να παραδώσει ανθρωπιστικά αγαθά σε όσους έμειναν–, φάρμακα και τρόφιμα.

»Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση στις ρωσικές Αρχές να σταματήσουν την προέλαση των στρατευμάτων τους, εάν συμβαίνει αυτό επαληθεύουμε αυτήν τη στιγμή αυτές τις πληροφορίες– και να επιτρέψουν την εκκένωση των ανθρώπων. Ολόκληρος ο κόσμος το παρακολουθεί. Ελπίζω ειλικρινά να συνεχιστεί ένα τέτοιο πρώτο βήμα –που ελπίζω να ολοκληρωθεί– και οι άνθρωποι να βρουν καταφύγιο, αντί να κάτσουν για εβδομάδες κάτω από τα ερείπια, σε υπόγεια χωρίς νερό, χωρίς επικοινωνία και χωρίς φαγητό, θα να συνεχίσει, τόνισε η Ουκρανή υπουργός.

Η Μόσχα επιστρέφει τις κατηγορίες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα της Ουκρανίας, σήμερα, και κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι εμπόδισαν αμάχους να φύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων, το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά μετά τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας μερικής κατάπαυσης του πυρός.

Επιχείρηση «Νόστος 4»

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση “Νόστος 4” για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας» ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως επισημαίνει, «τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι».

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι τρεις ναυτικοί ήταν Έλληνες.

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ίλια και ο Γιασάρ απολαμβάνουν να μαθαίνουν ελληνικά. Όλες οι φωτογραφίες είναι της Άτιε Μοχεμπαλί (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γεννήθηκαν Ιρανοί, ζουν στην Αυστραλία και μιλούν ελληνικά! Δύο αδέλφια χτίζουν γέφυρες πολιτισμών

18/03/2026 - 1:24μμ
Μπουζούκι και ποντιακή λύρα ενώθηκαν σε μια αξέχαστη βραδιά (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Όταν η λύρα του «Ποντοξενιτέα» έπαιξε και τσάμικο εκτός από κότσαρι

18/03/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: Facebook/ Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ζωντανός διάλογος για την ελληνική ταυτότητα στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

18/03/2026 - 9:49πμ
Τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των λόγιων και διδασκάλων αδελφών Ιωαννίκιου και Σοφρωνίου Λειχούδη (φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στεφάνι για τους αδελφούς Λειχούδη στη Μόσχα – Οι Έλληνες που έβαλαν τα θεμέλια της ανώτατης εκπαίδευσης στη Ρωσία

17/03/2026 - 2:50μμ
Η Δώρα Χρυσικού συγκινημένη, με την Νόπη Γαϊτανίδου, technical assistant της παράστασης (φωτ.: The Greek Herald/Βασίλης Βασιλάς)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

H Δώρα Χρυσικού συγκλόνισε την ομογένεια στο Σίδνεϊ με την ερμηνεία της στον μονόλογο «18/9» αλλά έκλαψε και εκείνη

17/03/2026 - 10:59πμ
Αριστερά ο Γιάννης Σανίδης και δεξιά ο Χρήστος Παναγιωτίδης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μουχαμπέτ’ με δύο λυράρηδες στο Βερολίνο από τους «Υψηλάντηδες»

16/03/2026 - 9:59μμ
Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

15/03/2026 - 10:38μμ
Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές οι μαθητές του σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» στο Brooklyn (φωτ.: hellenicdailynewsny.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Μαθητές «κήρυξαν» την έναρξη των εορτασμών για την 25η Μαρτίου

15/03/2026 - 7:39μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Κόσμος φέρνει τους ομογενείς πιο κοντά στην Κρήτη, μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματός του

15/03/2026 - 2:12μμ
Ο Παναγιώτης Δαλγίτης με τη σύζυγό του Ασπασία, έξω από το σπίτι τους στο Marrickville, φωτογραφημένοι από τον Βασίλη Βασίλα (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Έκθεση φωτογραφίας «Οι τελευταίοι της μικρής Ελλάδας στο Marrickville»

14/03/2026 - 11:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

8 ώρες πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Έκανε το 6/6 η ΑΕΚ – Νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο

9 ώρες πριν
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

9 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ERTsports)

EBNL: Έχασε στη Βαρσοβία ο Ηρακλής – Στο Ιβανώφειο η πρόκριση

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Anadolu)

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign