pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί σε πόλεις με στρατηγική σημασία – Η εκτίμηση των Βρετανών για τη ρωσική επιχείρηση

H Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, ανθρωπιστικούς διαδρόμους ζητά το Κίεβο

3/03/2022 - 11:47πμ
Το κέντρο στην πόλη Χάρκοβο (φωτ.: Twitter / Οlexander Scherba)

Το κέντρο στην πόλη Χάρκοβο (φωτ.: Twitter / Οlexander Scherba)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί πόλεων της Ουκρανίας που έχουν στρατηγική σημασία στο ρωσικό σχέδιο εισβολής. Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Χερσώνα είναι στο επίκεντρο της σύγκρουσης.

Το Interfax μετέδωσε ότι ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, προειδοποίησε για στοχευμένα πλήγματα στη Μαριούπολη. Όπως είπε, η πόλη –η οποία δεν έχει νερό και ηλεκτρικό– θα βομβαρδιστεί εάν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν.

(Φωτ.: EPA / Roman Pilipey)

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, στόχος πυραυλικής επίθεσης έγινε ένα κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο. Παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πλήγμα στον επικοινωνιακό πόλεμο που κάνει η Ουκρανία.

Η ουκρανική πρωτεύουσα ξύπνησε σήμερα με συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. «Ειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο. Οι κάτοικοι πρέπει να πάνε στο πλησιέστερο καταφύγιο», έγραψε στο Twitter η Kyiv Independent.

Σήμερα βομβαρδίστηκε από ρωσικές δυνάμεις κτήριο της στρατιωτικής σχολής του Πανεπιστημίου Σούμι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης Ντμίτρο Ζιβίτσκι. Στο δε ισοπεδωμένο Χάρκοβο τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 34 άμαχοι, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης.

One of the buildings of Kharkiv university on fire, hit by Russian missile. One of the first universities in Russian empire, officially founded in 1805. I interviewed a pro-Russian academic here in 2014. Putin is now destroying “Russian world” he is claiming to protect. pic.twitter.com/EvavU2L5SI

— Leonid Ragozin (@leonidragozin) March 2, 2022

Η εκτίμηση των Βρετανών για τη ρωσική επιχείρηση

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του βρετανικού στρατού εκτιμά ότι η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο έχει σημειώσει λίγη πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες, και ότι οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς. Ασαφής παραμένει η στρατιωτική κατάσταση στη Χερσώνα, όπου έχουν εισέλθει ρωσικές δυνάμεις.

«Το κύριο σώμα της μεγάλης οχηματαπομπής που προελαύνει προς το Κίεβο παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, καθώς καθυστερεί λόγω της σταθερής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικής βλάβης και κυκλοφοριακής συμφόρησης», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε επικαιροποιημένη αναφορά.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται ότι «το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι 498 στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματιστεί. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα είναι σχεδόν βέβαια σημαντικά υψηλότερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Από τη μεριά της πάντως η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία ζητά να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι υπό την επίβλεψη διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΑΣΕ.

«Τα χωριά και οι πόλεις όπου φτάνουν τα ρωσικά στρατεύματα μετατρέπονται αμέσως σε μέρη λεηλασίας, κλοπών, δολοφονιών», κατήγγειλε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ανθρωπιστικούς διαδρόμους – τρόφιμα, φάρμακα, ασθενοφόρα, εκκενώσεις. Χρειαζόμαστε ενεργή βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένου του ΟΑΣΕ. Αρκετά με τα λόγια».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Τζέι ντι Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone στον Εύξεινο Πόντο

12/08/2026 - 10:39πμ
Άνθρωποι περπατούν κοντά στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη γειτονιά Κοροσίτο της Περέιρα, στην Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Διάσωση γυναίκας 30 ώρες μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών

12/08/2026 - 8:57πμ
Πυκνό νέφος τέφρας και καπνού υψώνεται από την Αίτνα, όπως φαίνεται από την Κατάνη της Σικελίας (φωτ.: EPA / Orietta Scardino)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Αίτνας: «Ξύπνησε» ο πύρινος γίγαντας – Σταμάτησαν οι πτήσεις στην Κατάνη

11/08/2026 - 6:47μμ
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

11/08/2026 - 3:35μμ
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

11/08/2026 - 3:11μμ
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

11/08/2026 - 1:19μμ
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζουν

11/08/2026 - 12:55μμ
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

19 λεπτά πριν
Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά με τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά (φωτ.: Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»)

Δεκαπενταύγουστος: Εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Τορόντο

45 λεπτά πριν
Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Πόντος»)

Καστοριά: Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πεντάβρυσο

2 ώρες πριν
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign