pontosnews.gr
Κυριακή, 28/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Συνεχίζεται η επίθεση στο Χαρκίβ

Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

2/03/2022 - 10:39πμ
Άνθρωποι καθαρίζουν τα συντρίμμια στο Χάρκιβ (φωτ.: EPA/ Sergey Kozlov)

Άνθρωποι καθαρίζουν τα συντρίμμια στο Χάρκιβ (φωτ.: EPA/ Sergey Kozlov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στην πόλη Χαρκίβ (Χάρκοβο) της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Οι αρχές της Χαρκίβ έχουν επισημάνει ότι ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και το κτήριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χαρκίβ (ανατολικά), ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, εκδηλώθηκε εξάλλου πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στη Χαρκίβ έπειτα από αεροπορικό πλήγμα.

«Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία» περιοχή της Χαρκίβ που δεν έχει υποστεί «πλήγμα από οβίδα» του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε.

Η έφοδος ρωσικών στρατευμάτων καταγράφηκε την έβδομη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και κλιμακώθηκε χθες.

Η Χαρκίβ, πόλη 1,4 εκατ. κατοίκων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη χθες επανειλημμένα βομβαρδισμούς.

Στη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα (το τελευταίο στην περιοχή που παραμένει στα χέρια του Κιέβου) πάνω από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από τα ρωσικά πυρά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο, που επικαλέστηκαν ουκρανικά ΜΜΕ.

Στη Χερσώνα, οι είσοδοι της οποίας ήδη ελέγχονταν από ρωσικά στρατεύματα, αποσπάστηκε ο έλεγχος του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμανιού, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιγκόρ Κολιχάγιεφ. Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή στη νότια Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στην Μποροντιάνκα, 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο, αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν δύο πολυκατοικίες χθες, σύμφωνα με την υφυπουργό Εξωτερικών Εμινέ Τζαπάροβα, η οποία μοιράστηκε βίντεο που εικονίζει ακίνητα που έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια και διαμερίσματα στις φλόγες.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας πως φοβάται επίθεση από τη Λευκορωσία.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει «καμιά επιθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας» για την εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, σε συνέντευξη του στη λιβανική τηλεόραση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ισραήλ–Λιβάνου: Ο Νετανιάχου μιλά για «πλήγμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ», αντιδράσεις από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας

27/06/2026 - 11:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Πάνω από 1.400 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι μετά τους φονικούς σεισμούς – Συνεχίζονται οι διεθνείς επιχειρήσεις διάσωσης

27/06/2026 - 10:12μμ
Σουπερτάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα (φωτ. αρχείου: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Αναβαθμίζεται η απειλή για τη ναυσιπλοΐα μετά τη νέα επίθεση σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

27/06/2026 - 7:08μμ
Κάτοικοι και διασώστες πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχή της Λα Γουάιρα στη Βενεζουέλα, που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς της 25ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Θαύμα στα χαλάσματα της Βενεζουέλας: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 32 ώρες

27/06/2026 - 5:56μμ
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της πομπής για την Ημέρα της Ασούρα, στα νότια προάστια της Βηρυτού. 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου: «Ταπείνωση» και παραβίαση κόκκινων γραμμών

27/06/2026 - 5:08μμ
Διασώστες από το Μεξικό επιχειρούν σε κτήριο που κατέρρευσε στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους φονικούς σεισμούς (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες χάους από τη Βενεζουέλα: Αγωνιώδεις έρευνες στα ερείπια μετά τους φονικούς σεισμούς

27/06/2026 - 2:51μμ
Στο Τορίνο προσπαθούν να δροσιστούν εν μέσω του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει την Ιταλία. 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Alessandro Di Marco)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο καύσωνας «γονατίζει» την Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, νεκρά παιδιά και κοινωνίες στα όρια της αντοχής τους

27/06/2026 - 2:27μμ
Το πρωτότυπο του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους KAAN κατά τη διάρκεια δοκιμών τροχοδρόμησης και ελέγχων εδάφους, στις 17 Μαρτίου 2023 (πηγή: Wikipedia)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κογκρέσο και AHI κατά της πώλησης κινητήρων για τα τουρκικά KAAN

27/06/2026 - 1:15μμ
(Πηγή: Vinted / V. Raupelis / LRT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έρευνα για ύποπτες αγγελίες και κώδικες διακίνησης παιδιών μέσω της πλατφόρμας Vinted

27/06/2026 - 11:39πμ
(Φωτ.: hormuzstraitmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στον Κόλπο: Αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης κατά αμερικανικών δυνάμεων

27/06/2026 - 9:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/GeoinGreece?locale=el_GR)

Πρεσβεία της Γεωργίας: Παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ingirs Mele» στην Αθήνα

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ψηφιακό φρένο στη διαφθορά για διπλώματα και πινακίδες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

55 λεπτά πριν
Από την άσκηση «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2024», για δασική πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Σε κατηγορία 4 Αττική, Πελοπόννησος και άλλες περιοχές

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Aίθριος o καιρός σε όλη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Albert Pena)

Μουντιάλ 2026: Άνετα το 3Χ3 η Αργεντινή – Ματσάρα και πρόκριση για Αλγερία, Αυστρία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Η Κολομβία προσπέρασε την Πορτογαλία – Πρόκριση για το Κονγκό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign