pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έφερε τον πόλεμο στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για να υποδεχθούν πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

24/02/2022 - 1:16μμ
Διαδηλώτρια έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο. «Όχι στον πόλεμο» γράφει το πλακάτ που κρατάει (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Διαδηλώτρια έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο. «Όχι στον πόλεμο» γράφει το πλακάτ που κρατάει (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφερε τον πόλεμο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς από το πρωί είναι σε εξέλιξη γενικευμένη εισβολή σε εδάφη της Ουκρανίας. Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση πολέμου και καλείται όποιος μπορεί να φέρει όπλο να ενταχθεί στα εθελοντικά τμήματα του στρατού.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση από ένα κράτος προς κάποιο άλλο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι γίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενώ ρωσικά στρατεύματα μπήκαν σε ουκρανικά εδάφη και από τη Λευκορωσία. Η Μόσχα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι ουκρανικές δυνάμεις, καθένας από την πλευρά του, ανακοινώνει καταρρίψεις αεροσκαφών, νεκρούς στρατιώτες και αμάχους και τραυματίες.

Στο Κίεβο επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο δρόμο που οδηγεί προς τα δυτικά, καθώς πολλοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν την ουκρανική πρωτεύουσα. Όσοι όμως αποφάσισαν να παραμείνουν σχηματίζουν ουρές έξω από καταστήματα, περιμένοντας να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα εφόδια.

Πολλοί κάτοικοι μιλώντας στο Reuters είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν και ότι δεν περίμεναν πως πράγματι θα γίνει ρωσική εισβολή.

Κάτοικοι του Κιέβου έξω από σουπερμάρκετ (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συνομίλησε με τους δυτικούς του συμμάχους, ζήτησε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο κόσμος πρέπει να αναγκάσει τη Ρωσία για ειρήνη», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα υποστήριξε ότι είναι εισβολή ευρείας κλίμακας, από πολλές κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Ανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς). Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

Στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, εκτός της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για να υποδεχθούν πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Inhabitants of Kyiv leave the city following pre-offensive missile strikes of the Russian military in #Kyiv, #Ukraine.

Photo by Pierre Crom/Getty Images. pic.twitter.com/Qf3lbpJu5E

— Ahmer Khan (@ahmermkhan) February 24, 2022

«Η Ευρώπη και ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταματήσουν τον Πούτιν. Το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τις σφοδρότερες δυνατές κυρώσεις», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αναφερόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 που προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός των μερών. «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στην Πολωνία θα έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας, περιλαμβανομένων των νοσοκομείων. Προετοιμάζονται κλίνες στα νοσοκομεία για τη διακομιδή τραυματιών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Επίσης η Λιθουανία όσο και η Μολδαβία δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι καταστροφή για την Ευρώπη», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας έκτακτη σύγκληση των ηγετών του ΝΑΤΟ. Σήμερα θα έχει συνομιλίες με τους G7, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τις φονικές πλημμύρες του 2024 (φωτ. αρχείου: EPA/Manu)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες, οι Αρχές βρήκαν στη λάσπη τη σορό ενός θύματος

23/10/2025 - 7:20μμ
Παλαιστίνια μητέρα κρατά το παιδί της αγκαλιά ενώ περνά μέσα από ερείπια κτηρίων στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο υποσιτισμός θα έχει συνέπειες για ολόκληρες γενιές – Μητέρες και μωρά πεθαίνουν, «έκρηξη» της σεξουαλικής βίας

23/10/2025 - 12:57μμ
Δεξιά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν κι επέβαλε «τεράστιες» κυρώσεις στη Ρωσία – «Κάνουμε καλές συζητήσεις, όμως δεν πάνε πουθενά»

23/10/2025 - 9:11πμ
Γενική άποψη της αίθουσας συνεδριάσεων της Κνεσέτ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

22/10/2025 - 7:51μμ
Ο Αντρέι Ποζομπούτ ανταποκριτής στο Μινσκ της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza, στο Γκρόντνο της Λευκορωσίας (φωτ. αρχείου: EPA/TATYANA ZENKOVICH)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραβείο Ζαχάροφ: Απονέμεται σε δύο φυλακισμένους δημοσιογράφους σε Λευκορωσία και Γεωργία

22/10/2025 - 5:13μμ
Η σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Κράτος_της_Παλαιστίνης)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters/Ipsos: «Ναι» της πλειοψηφίας των Αμερικανών στην αναγνώριση της Παλαιστίνης

22/10/2025 - 2:15μμ
Η Πινάρ Σελέκ (φωτ.: Χ/Pinar Selek/Patxi Beltzaiz)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για έκτη φορά η δίκη της ειδικής στα κουρδικά φεμινιστικά κινήματα Πινάρ Σελέκ

21/10/2025 - 4:02μμ
Ο Νικολά Σαρκοζί στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον οδήγησε στη φυλακή (φωτ.: EPA/Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ν. Σαρκοζί μόλις πέρασε την πόρτα της φυλακής

21/10/2025 - 12:46μμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδονται οι προσδοκίες Τραμπ για συνάντηση με τον Πούτιν – Αναβλήθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας

21/10/2025 - 11:39πμ
Εκτεταμένες εργασίες σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντ. Τραμπ κατεδαφίζει τμήμα του Λευκού Οίκου για να φτιάξει αίθουσα χορού

21/10/2025 - 10:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Νίκη σε τρελό ματς στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Λύγισε στο Ρότερνταμ ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Ο «Ξενιτέας» του Ehingen γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας

8 ώρες πριν
Πρέσβεις, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΘΑ/STR)

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Στη Σμύρνη συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: NDP PHOTO / Θωμάς Δασκαλάκης)

«Ζητείται ψεύτης» για …καλό σκοπό – Μια μεγάλη βραδιά θεάτρου και κοινωνικού έργου για παιδιά

9 ώρες πριν
(Πηγή: messolonghinews.gr)

Μεσολόγγι: Κλειστά τα σχολεία λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign