pontosnews.gr
Τρίτη, 1/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έφερε τον πόλεμο στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για να υποδεχθούν πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

24/02/2022 - 1:16μμ
Διαδηλώτρια έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο. «Όχι στον πόλεμο» γράφει το πλακάτ που κρατάει (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Διαδηλώτρια έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο. «Όχι στον πόλεμο» γράφει το πλακάτ που κρατάει (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφερε τον πόλεμο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς από το πρωί είναι σε εξέλιξη γενικευμένη εισβολή σε εδάφη της Ουκρανίας. Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση πολέμου και καλείται όποιος μπορεί να φέρει όπλο να ενταχθεί στα εθελοντικά τμήματα του στρατού.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση από ένα κράτος προς κάποιο άλλο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι γίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενώ ρωσικά στρατεύματα μπήκαν σε ουκρανικά εδάφη και από τη Λευκορωσία. Η Μόσχα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι ουκρανικές δυνάμεις, καθένας από την πλευρά του, ανακοινώνει καταρρίψεις αεροσκαφών, νεκρούς στρατιώτες και αμάχους και τραυματίες.

Στο Κίεβο επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο δρόμο που οδηγεί προς τα δυτικά, καθώς πολλοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν την ουκρανική πρωτεύουσα. Όσοι όμως αποφάσισαν να παραμείνουν σχηματίζουν ουρές έξω από καταστήματα, περιμένοντας να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα εφόδια.

Πολλοί κάτοικοι μιλώντας στο Reuters είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν και ότι δεν περίμεναν πως πράγματι θα γίνει ρωσική εισβολή.

Κάτοικοι του Κιέβου έξω από σουπερμάρκετ (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συνομίλησε με τους δυτικούς του συμμάχους, ζήτησε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο κόσμος πρέπει να αναγκάσει τη Ρωσία για ειρήνη», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα υποστήριξε ότι είναι εισβολή ευρείας κλίμακας, από πολλές κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Ανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς). Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

Στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, εκτός της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για να υποδεχθούν πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Inhabitants of Kyiv leave the city following pre-offensive missile strikes of the Russian military in #Kyiv, #Ukraine.

Photo by Pierre Crom/Getty Images. pic.twitter.com/Qf3lbpJu5E

— Ahmer Khan (@ahmermkhan) February 24, 2022

«Η Ευρώπη και ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταματήσουν τον Πούτιν. Το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τις σφοδρότερες δυνατές κυρώσεις», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αναφερόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 που προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός των μερών. «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στην Πολωνία θα έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας, περιλαμβανομένων των νοσοκομείων. Προετοιμάζονται κλίνες στα νοσοκομεία για τη διακομιδή τραυματιών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Επίσης η Λιθουανία όσο και η Μολδαβία δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι καταστροφή για την Ευρώπη», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας έκτακτη σύγκληση των ηγετών του ΝΑΤΟ. Σήμερα θα έχει συνομιλίες με τους G7, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

31/08/2026 - 7:14μμ
Μέλη του στρατού του Νεπάλ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και ανάσυρσης σορών κατά μήκος του ποταμού Ναραγιάνι, στην περιοχή Τσιτβάν, στις 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Τσουνάμι» πάγου και λάσπης κατάπιε χωριά – Σχεδόν 4.800 αγνοούμενοι

31/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας

31/08/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν–ΗΠΑ: Νέα κλιμάκωση με επίθεση σε αμερικανική βάση στα Εμιράτα και φωτιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

31/08/2026 - 9:03πμ
Κάτοικος προσπαθεί να περισώσει ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του ανάμεσα στα κατεστραμμένα σπίτια, στις όχθες του ποταμού Τρισούλι, στην περιφέρεια Ντάντινγκ του Νεπάλ, στις 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Θάβουν προσωρινά τους νεκρούς, περιμένοντας τις οικογένειές τους – Στους 781 οι νεκροί

30/08/2026 - 7:25μμ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

30/08/2026 - 7:01μμ
Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στον ιππόδρομο Schachen, μετά τους πυροβολισμούς σε ολονύκτιο rave πάρτι στο Ααράου της Ελβετίας, που άφησαν πίσω τους μία νεκρή και πέντε τραυματίες (φωτ.: EPA / Michael Buholzer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τους πυροβολισμούς σε rave – Νεκρή 22χρονη, πέντε τραυματίες

30/08/2026 - 3:25μμ
Οι σημαίες της Ισλανδίας και της ΕΕ (φωτ.: Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: «Όχι» στην επιστροφή προς την ΕΕ – Η κάλπη πάγωσε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

30/08/2026 - 2:12μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες (πηγή: YouTube/
POTUS Tracker)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο η Ντέλσι Ροντρίγκες

30/08/2026 - 12:38μμ
Το κτήριο του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην προκυμαία Φρούνζενσκαγια (αριθμός 22) στη Μόσχα (πηγή: A.Savin/ru.wikipedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ετοιμάζει «μαζικές επιθέσεις» στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

30/08/2026 - 11:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: greektownchicago.org)

Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας στο Greektown: Το Σικάγο γιόρτασε για 36η χρονιά την ελληνική γεύση και παράδοση

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα Γυναικών 4×100

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Super League: «Διπλό» στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2027: «Ζωντανή» για την πρόκριση η Εθνική

8 ώρες πριν
Η πολυκατοικία στην Κυψέλη όπου εντοπίστηκε το μακάβριο εύρημα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Πρωτοφανής υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, λέει η ΕΛΑΣ μέσω της Κωνσταντίας Δημογλίδου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

US Open: Εντυπωσιακός ο Τσιτσιπάς πέρασε στον 2ο γύρο

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV