pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΥΠΕΞ και ΚΥΣΕΑ για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία – Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι ελληνικές Αρχές στην Ουκρανία βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους ομογενείς εκεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών

24/02/2022 - 12:52μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που όχι μόνο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μιλώντας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ότι η Αθήνα συντάσσεται ευθέως με τους εταίρους στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κύριο μέλημα της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, είναι η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία αλλά και η παροχή κάθε δυνατής αρωγής.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων Αξιών. Επίσης υπονομεύει την Ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια. Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί θεμελιώδη Αρχή για την Ελλάδα και διαχρονικά καταδικάζουμε κάθε παραβίαση αυτών των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Καλούμε τη ρωσική πλευρά για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, πέρα των άλλων σοβαρών συνεπειών τους, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που διαβιεί στην Ουκρανία», αναφέρει χαρακτηριστικά το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία και τονίζει ότι «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της ομογένειας στην Ουκρανία στις δύσκολες αυτές στιγμές. Βρισκόμαστε σε διαρκή συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και Νατοϊκούς συμμάχους μας αναφορικά με την απάντηση στην παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «Οι ελληνικές Αρχές στην Ουκρανία (πρεσβεία στο Κίεβο, Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό) βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες πολίτες και τους κατόχους Ειδικών Δελτίων Ταυτότητας Ομογενούς προκειμένου να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή».

Η αντίδραση της ΕΕ και του NATO θα είναι αντίστοιχη της ρωσικής προκλητικότητας

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, που προηγήθηκε, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και έγινε σαφές ότι η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών και ως εκ τούτου καταδικάζει την ωμή βία που θα οδηγήσει στην απώλεια πολλών ανθρώπων.

«Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει, συνεπώς, ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία, δυστυχώς, πολλοί αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους. Γι’ αυτό και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας. Και, βέβαια, κρατάμε πάντα στραμμένο το βλέμμα μας στους ομογενείς μας, ειδικά στην περιοχή της Μαριούπολης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του στην έναρξη της συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μάλιστα είπε, «η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θέτει με δραματικό τρόπο την παγκόσμια κοινότητα ενώπιον των ευθυνών της. Γιατί στην Ουκρανική κρίση δοκιμάζονται πολλά: Τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς των Συνθηκών αλλά και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Όπως και απειλούνται πολλά: από τη γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη μέχρι τη διεθνή ενεργειακή ισορροπία».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «η κυβέρνηση προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται. Σε εθνικό επίπεδο έχει, ήδη, εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας. Είναι ένα πρόβλημα, όμως, το οποίο είναι πανευρωπαϊκό και γι’ αυτό και απαιτεί μία πανευρωπαϊκή λύση. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, όσο αυτές διαρκούν. Και τέλος, θα ξαναπώ ότι όλες αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μία ουσιαστική ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.

»Η παγκόσμια κοινότητα έχει την ευκαιρία να αντισταθεί στην ισχύ των όπλων και στην αμφισβήτηση των συνόρων και των διεθνών συνθηκών. Ο πολιτισμός και οι κατακτήσεις του 21ου αιώνα δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή του κόσμου στις συνθήκες βίας άλλων εποχών και στις ένοπλες λύσεις των διακρατικών διαφορών. Η ήπειρός μας έχει υποφέρει πάρα πολύ από αυτές τις αντιλήψεις. Και ο ιστορικός αναθεωρητισμός με τη χρήση των όπλων πρέπει να βρει απέναντί του όλον τον δημοκρατικό πλανήτη. Και σε αυτό το μέτωπο κρίνεται τώρα η ευθύνη των κυβερνήσεων, των λαών, αλλά και της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εξάλλου αυτά θα είναι και τα ζητήματα τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, σήμερα, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

23/08/2026 - 5:25μμ
Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι δικεφάλων και αιωνίων η League Phase – Όλο το πρόγραμμα

16 λεπτά πριν
Στον κήπο της οικογένειας Ομήρου στο Κορδελιό, αρχές 20ού αιώνα. Μέλη των οικογενειών Ομήρου, Αλεόττι και Ηλιάδου με τον πρέσβη Μπέκερμαν και τις δασκάλες πιάνου και γερμανικών (πηγή: Αρχείο Άννας Μαΐλη-Βεϊνόγλου, στο βιβλίο «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922. 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης»)

Πριν από τη φωτιά: Οι Ελληνίδες της Σμύρνης που μάγευαν τους ξένους

45 λεπτά πριν
Από τα εγκαίνια της 1ης ΔΕΘ, το 1926 (φωτ.: ΔΕΘ-Helexpo)

ΔΕΘ 1926-2026: 100 χρόνια με άνθρωπο-κανόνι, φραπέ και την πρώτη τηλεοπτική εικόνα

1 ώρα πριν
Ανεφοδιασμός ελικοπτέρου στη φωτιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τα μέτωπα των πυρκαγιών: Νέα φωτιά στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας – Δύσκολη η κατάσταση στη Σαλαμίνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: dimakispan/Instagram)

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες: Ο Πάνος Δημάκης φωτίζει την «Οδύσσεια» της μετάφρασης του έργου του

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 48χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV