pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες να καλύπτουν τα κεφάλια τους ακόμα και με κουβέρτα αν είναι απαραίτητο

Μεσαιωνικές πρακτικές στο καθεστώς των Ταλιμπάν

22/02/2022 - 6:29μμ
(Φωτ.: EPA)

(Φωτ.: EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι στο Αφγανιστάν να καλύπτουν το κεφάλι τους, ακόμη και με μια κουβέρτα αν είναι απαραίτητο, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, προειδοποίησε σήμερα το υπουργείο Προώθησης των Ηθών.

Στις περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα είχε απαγορευθεί να επιστρέψουν στην εργασία τους αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο, αν και οι ισλαμιστές αναφέρουν ότι θα τους επιτραπεί μόλις πληρούνται κάποιοι όροι, όπως ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων στον χώρο εργασίας.

Το υπουργείο προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στον χώρο εργασίας τους αν δεν έχουν καλυμμένο σωστά το κεφάλι τους και πρόσθεσε ότι αν δεν τηρούν αυτό τον κανόνα, θα απολύονται.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσο μέρος του κεφαλιού των γυναικών θα πρέπει να καλύπτεται, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών ήδη φορούσε μαντίλα και όχι χαλαρά προτού καν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

«Μπορούν να φορούν το χιτζάμπ με τον τρόπο που επιθυμούν», επεσήμανε ο Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν μπούρκα, απάντησε ότι μπορούν να φορούν το κάλυμμα της επιλογής τους.

Μπορούν «να φορούν οποιουδήποτε τύπου χιτζάμπ, εξαρτάται από αυτές, όμως θα πρέπει να καλύπτονται με σωστό τρόπο, ακόμη κι αν χρειαστεί να φορέσουν μια κουβέρτα», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: thessaloniki.gr)

Γιώργος Ταξίδης: Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης τα έργα του Πόντιου ζωγράφου για το Άγιον Όρος

26 λεπτά πριν
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Η Formula 1® και η Allwyn επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/GreeceinGermany)

Η συμβολή Ποντίων και Κρητών στην Ελληνική Επανάσταση: Τιμητική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο

3 ώρες πριν
(Πηγή: poe.org.gr)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τη δημόσια προβολή συμβόλων του Μουσταφά Κεμάλ – «Η μνήμη της Γενοκτονίας δεν θυσιάζεται στο βωμό της φιλοξενίας»

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign