pontosnews.gr
Κυριακή, 23/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες – Ποιες χώρες κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από εκεί

Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου λόγω του φόβου για ρωσοουκρανικό πόλεμο

11/02/2022 - 10:00μμ
Φωτογραφία από τακτική και ειδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, χθες, στη βόρεια Ουκρανία (φωτ.:  EPA/OLEKSANDER YESMANCHUK)

Φωτογραφία από τακτική και ειδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, χθες, στη βόρεια Ουκρανία (φωτ.: EPA/OLEKSANDER YESMANCHUK)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η μία μετά την άλλη οι ξένες χώρες καλούν τους υπηκόους τους να φύγουν από την Ουκρανία, ανεξαρτήτως της περιοχής που βρίσκονται καθώς θεωρείται πιθανή η εισβολή της Ρωσίας ακόμα και την επόμενη εβδομάδα!

Αν και ουδείς κάνει λόγο για οριστική απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν, όλες οι χώρες εκτιμούν πως είναι ζήτημα χρόνου δεδομένης της συνεχούς κλιμάκωσης αλλά των πληροφοριών που διακινούν οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν κάλεσε με έμφαση τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία το ταχύτερο, εντός 24-48 ωρών. «Δεν λέμε ότι ο Πούτιν έχει λάβει την τελική του απόφαση. Εξακολουθούμε να βλέπουμε ενδείξεις κλιμάκωσης από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης και της άφιξης νέων δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο», είπε σε δημοσιογράφους ο Σάλιβαν, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ότι η εισβολή θα γίνει ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης Αμερικανών»

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στο NBC είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Ουκρανία να εκκενώσουν άμεσα τη χώρα, διότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για τη διάσωσή τους. «Δεν υπάρχει [σχέδιο διάσωσης]. Θα πρόκειται για Παγκόσμιο Πόλεμο εάν αρχίσουν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι να βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου. Βρισκόμαστε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από αυτόν που βρισκόμασταν. Δεν έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατική οργάνωση. Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου. Είναι δύσκολη η κατάσταση και τα πάντα μπορεί να ξεφύγουν πολύ γρήγορα», είπε σε έντονο ύφος.

https://www.youtube.com/watch?v=RFkIdsrPWEA

Η ρωσική εισβολή θα ξεκινούσε πιθανότατα με βομβαρδισμούς από αέρος και ρίψεις ρουκετών, που θα προκαλούσαν εκτεταμένους θανάτους αμάχων. 

Εκκενώστε την Ουκρανία

Ιαπωνία, Βρετανία, Ισραήλ, Ολλανδία και Σκόπια κάλεσαν τους πολίτες τους να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία ώστε να μην εγκλωβιστούν κατά τη διάρκεια πιθανής εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε το μη απαραίτητο προσωπικό της στην Ουκρανία να κάνει τηλεργασία και όχι να εκκενώσει την περιοχή. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται σύμφωνα με το καθήκον φροντίδας που έχουμε απέναντι στο προσωπικό μας και σε στενή διαβούλευση και συντονισμό με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν προχωράμε σε εκκένωση. Προς το παρόν, έχει δοθεί η δυνατότητα τηλεργασίας εκτός συνόρων στο μη απαραίτητο προσωπικό», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ράλι στην αγορά πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε σήμερα, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γύρω στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, κατέγραφε αύξηση 4,50%, στα 95,52 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαρτίου, έφτασε τα 94,37 δολάρια το βαρέλι (+5%), επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από επτά χρόνια. Η αγορά «είναι πολύ νευρική επειδή ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η εισβολή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», εξήγησε ο Άντι Λίποου, της Lipow Oil Associates.

Η τιμή αυξήθηκε απότομα κατά περίπου δύο δολάρια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπλίνκεν στη Μελβούρνη και τις ανακοινώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η αγορά πετρελαίου δεν θέλει να βρεθεί προ απροόπτου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», είπε ο Λίποου, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα προκαλούσε την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα και, σε συνδυασμό με την ίδια την εισβολή, θα παρατηρούνταν προβλήματα στον ανεφοδιασμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια παλιότερου ευρωπαϊκού συμβουλίου (φωτ.: Pool Photo/Ευρωπαϊκή Ένωση)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στη συμφωνία για την Ουκρανία – Τραμπ: Η Ουκρανία δεν επέδειξε «καμία ευγνωμοσύνη» προς τις ΗΠΑ

23/11/2025 - 5:13μμ
Ο Τραμπ δείχνει στον Ζελένσκι τον ανακαινισμένο Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σφίγγει ο κλοιός στη Γενεύη: Στο επίκεντρο οι όροι του αμερικανικού σχεδίου για την Ουκρανία

23/11/2025 - 1:46μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, 21 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ βάζουν το «Καρτέλ των Ήλιων» στη λίστα τρομοκρατίας – Κλιμακώνεται η πίεση στη Βενεζουέλα

23/11/2025 - 12:10μμ
Διασώστης στο πολυώροφο κτήριο κατοικιών στο Τερνόπιλ στη δυτική Ουκρανία που χτυπήθηκε από τους Ρώσους στις 19 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το σχέδιο Τραμπ φέρνει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο – Αντιδράσεις σε Ουάσιγκτον και Ευρώπη

23/11/2025 - 8:57πμ
Η Χαμάς δέχεται παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967!
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συγκρούσεις στη Γάζα: 21 νεκροί και εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας

22/11/2025 - 11:53μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό μήνυμα ΗΠΑ προς Κίεβο: «Ώρα για συμφωνία, δεν θα υπάρξει καλύτερη πρόταση»

22/11/2025 - 9:30μμ
Η φαρσοκωμωδία της σύναξης στις Βρυξέλλες
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρηνευτικό σχέδιο Ουκρανίας: Σύνοδος στη Γενεύη και συνάντηση ηγετών της Ευρώπης στη Λουάντα

22/11/2025 - 5:55μμ
Ουκρανές αγκαλιάζονται μπροστά από μνημείο πεσόντων κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο ΗΠΑ για την Ουκρανία: «Είτε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, είτε έναν σημαντικό εταίρο» – Η Ρωσία θα κερδίσει αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο

21/11/2025 - 9:37μμ
Εικόνα από την αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου συζητείται το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία (φωτ.:  EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο 28 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας – Η διαρροή

21/11/2025 - 9:48πμ
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, ενόψει συνάντησης με τον Τραμπ: «Είμαι έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί»

21/11/2025 - 12:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Greek Basketball League: Άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Παλατάκι – Ο Ηρακλής το ντέρμπι της ουράς

31 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή προηγούμενου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά του πολέμου» (φωτ.: facebook/Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

Το τελευταίο επεισόδιο των «Παιδιών του Πολέμου» από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες»

1 ώρα πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια παλιότερου ευρωπαϊκού συμβουλίου (φωτ.: Pool Photo/Ευρωπαϊκή Ένωση)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στη συμφωνία για την Ουκρανία – Τραμπ: Η Ουκρανία δεν επέδειξε «καμία ευγνωμοσύνη» προς τις ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Σε πρώτο πλάνο το μνημείο ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού στην Ανατολή και πίσω το παλιό δημοτικό σχολείο (φωτ.: facebook/Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου)

Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου αναζητά ιστορικό και φωτογραφικό υλικό για την Ανατολή Ιωαννίνων

2 ώρες πριν
Τιμώντας την Παναγία Μεσοσπορίτισσα, στον  Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (φωτ.: Facebook / Μαίρη Κεσκιλίδου)

Την Παναγία Μεσοσπορίτισσα τίμησε η Πτολεμαΐδα – Ζωντανό το μικρασιατικό έθιμο των «μπορμπολιών»

3 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά την 1η πρόβα του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων (φωτ.: Facebook / ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων)

Σε ρυθμούς Φεστιβάλ: Πρόβες για το 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign