pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόσο πιθανή θεωρούν οι Αμερικανοί την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δραματικές οι εκτιμήσεις για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και για όσους θα αναγκαστούν να εκτοπιστούν

6/02/2022 - 12:17μμ
(Φωτ.: Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας)

(Φωτ.: Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βέβαιη θεωρούν οι Αμερικανοί μια ρωσική εισβολή μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Κογκρέσο αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, η προετοιμασία της Μόσχας επιταχύνεται. Στα σύνορα βρίσκονται 110.000 στρατιώτες, αριθμός που φαίνεται να αντιστοιχεί στο 70% των δυνάμεων που χρειάζονται για μια τέτοια επιχείρηση, κατά τις ρωσικές εκτιμήσεις.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες όλα μπορεί να είναι έτοιμα για την εισβολή, ωστόσο δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσει την εντολή. Από την Ουάσινγκτον εικάζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να έχει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, από την εισβολή στην περιφέρεια Ντονμπάς που βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, έως την εισβολή σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.

Ένα ακόμα σενάριο που θεωρείται πιθανό από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, είναι ο ρωσικός στρατός να περικυκλώσει το Κίεβο ώστε να ανατρέψει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσα σε 48 ώρες.

Πάντως στις αναφορές γίνεται εκτίμηση και του πόσοι άνθρωποι θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια μιας σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας. Το βαρύτερο φόρο αίματος θα τον πληρώσουν οι άμαχοι (από 25.000 έως 50.000 εκτιμώνται οι απώλειες), ενώ οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται να φτάσουν έως τους 25.000 και οι Ρώσοι έως τους 10.000.

Επίσης θα δημιουργηθεί ένα προσφυγικό τσουνάμι· από 1 έως 5 εκατ. άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με κύριο προορισμό την Πολωνία.

Οι ρωσικές δυνάμεις

Η Ρωσία πάντως αρνείται πως σχεδιάζει εισβολή, διαβεβαιώνοντας πως απλά θέλει εγγυήσεις για τη δική της ασφάλεια. Όμως έχει προαναγγείλει κοινά «στρατιωτικά γυμνάσια» με τη Λευκορωσία όπου έχει αναπτύξει αρκετά τάγματα, βορείως του Κιέβου και στην περιφέρεια της Μπρεστ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Μέσα σε δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν αναπτυχθεί 60 τάγματα του ρωσικού στρατού στα βόρεια, στα ανατολικά και στα νότια σύνορα της Ουκρανίας, ιδίως στην Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Ακόμα, στα σύνορα φέρονται να βρίσκονται περίπου 1.500 μέλη της ελίτ των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων, των «φαντασμάτων» Σπετσνάζ, μαχητικά, βομβαρδιστικά και συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας. Ταυτόχρονα ισχυρή ναυτική δύναμη έχει συγκεντρωθεί στον Εύξεινο Πόντο. Περιλαμβάνει πέντε αμφίβια σκάφη που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να γίνει απόβαση, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι σύντομα αναμένεται να προστεθούν ακόμα έξι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

25/01/2026 - 6:06μμ
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

25/01/2026 - 2:34μμ
Επεισόδια έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα, στα Τίρανα. Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και χημικά στα Τίρανα: Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στους δρόμους

25/01/2026 - 11:44πμ
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

25/01/2026 - 8:59πμ
(Φωτ.: Χ/@JSweetLI)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η ένταση στη Μινεσότα: Ο Τραμπ μιλά για «εξέγερση» μετά τον θάνατο 37χρονου από πυρά της ICE – Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος

25/01/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Ζελένσκι-Πούτιν

24/01/2026 - 10:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές και οργή στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο άνδρα από πράκτορες της ICE (βίντεο)

24/01/2026 - 9:23μμ
Από αριστερά ο καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA/Ludovic Marin/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Απείλησε τον Καναδά με δασμούς 100% αν κάνει εμπορική συμφωνία με την Κίνα

24/01/2026 - 7:58μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών ΗΠΑ, Ουκρανίας και Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι (φωτ.: ΕΡΑ/Προεδρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες με ΗΠΑ και Ρωσία – Πιθανότητα νέας συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα

24/01/2026 - 5:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Sonia Gkasa)

Ποντιακό γλέντι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης

20 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 75χρονος που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου

49 λεπτά πριν
Ο Χρήστος Βορύλλας στο κατάστρωμα του «Πατρίς» (φωτ.: Αρχείο Χρήστου Βορύλλα· εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

«Πατρίς»: Το υπερωκεάνιο που κουβαλούσε νιάτα και φτώχεια στην Αυστραλία – Η μαζική μετανάστευση όπως την έζησε ο Χρήστος Βορύλλας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Έγραψε ιστορία η Ελλάδα – Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων: Χάλκινο μετάλλιο για τον Μήνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπέτουλας)

Greek Basketball League: Επεισοδιακή επικράτηση του Ολυμπιακού στη Ρόδο – Άνετα το Μαρούσι ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign