pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρόταση δυσπιστίας: Τι είπαν Τσίπρας και Μητσοτάκης

Στα πρόσφατα ζητήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία έδωσαν έμφαση οι δύο πολιτικοί

29/01/2022 - 11:43μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκ νέου πήραν τον λόγο σήμερα οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μετά την πρόταση δυσπιστίας. Οι ομιλίες τους αυτή τη φορά είχαν ως επίκεντρο τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει συγνώμη χωρίς να υποδειχθεί από τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό για του που έκαναν λάθος. Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι δεν έχουμε ραντάρ και αίθουσα επιχειρήσεων για να ξέρουμε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ωστόσο η ΕΜΥ είχε υποδείξει επακριβώς το μέγεθος της κακοκαιρίας, «ακόμα και μετεωρολόγοι της ΝΔ διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε δήθεν ότι το πρόβλημα ήταν ότι η ΕΜΥ έπεσε έξω».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το 2008 είχαμε μεγαλύτερο ύψος χιονόπτωσης στην Αττική και η τότε κυβέρνηση το αντιμετώπισε. Σήμερα δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός, αλλά και η Κατεχάκη και η Μαραθώνος και η Μεσογείων, όπου έχουμε τόσα νοσοκομεία. Τι έφταιξε και μπορούσαν τότε, και εσείς τώρα όχι;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «καταρχάς, θέλω να επισημάνω ότι ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας απευθύνθηκε με ειλικρίνεια κι πολιτική εντιμότητα. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι του έχει ανατεθεί μια δύσκολη αποστολή ερχόμενος από το εξωτερικό και αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που δεν τον είχε ανάγκη. Δεν έψαχνε καριέρα, αλλά ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει αξιοποιώντας την σημαντική ευρωπαϊκή του εμπειρία. Και έχει απόλυτο δίκιο να ισχυρίζεται ότι η αποστολή της Πολιτικής Προστασίας, είναι μια εθνική αποστολή. Τα χιόνια, οι σεισμοί , οι κακοκαιρίες και οι πλημμύρες δεν έχουν χρώμα και νομίζω ότι εσείς γνωρίζεται πολύ καλύτερα από εμένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών.

Σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε από ποιον θα αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι στην Κατεχάκη και στη Μαραθώνος. Στη θέση της κυβέρνησης για τις ευθύνες της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού, καθώς και στις «προκλητικές αιχμές», όπως είπε, του Κυριάκου Μητσοτάκη «ότι εμείς υπερασπιζόμαστε μια ιδιωτική εταιρία, λέω ότι η κάθε ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Έχει υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο, και δεν μπορεί, ιδίως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να διαμεσολαβεί, προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο στο οποίο η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δεύτερη παρέμβασή του απόψε στη συζήτηση στη Βουλή και απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «ήταν η συγκάλυψη και το ήθος και ύφος της δικής σας εξουσίας το οποίο στιγματίστηκε και ενεγράφη στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος είπε ότι η συγνώμη είναι αναγνώριση ότι κάτι δεν έγινε καλά. «Έγινε από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό. Είπα ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Πιστεύω και σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην επόμενη κρίση δεν θα λάβει τοις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις ότι δήθεν υπάρχουν τόσα εκχιονιστικά, ότι έχουν καύσιμα, ότι υπάρχει αλάτι. Θα το ψάξει περισσότερο, οφείλει να το κάνει γιατί αυτός είναι ο ρόλος και η δουλειά του», συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στις 
εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

4/09/2025 - 9:17πμ
Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Ζάππειο: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, ο λαός διψά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

3/09/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: ynanp.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες αλιέων

3/09/2025 - 3:49μμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρο θα προχωρήσει, δεν μας πτοούν οι αντιδράσεις

31/08/2025 - 8:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Στους «8» η Εθνική με σούπερ Γιάννη

6 ώρες πριν
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ασημένιες οι νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Μάλτα

6 ώρες πριν
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

7 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

7 ώρες πριν
Πυκνός καπνός και φλόγες από τη φωτιά στη Λάρισα (φωτ.: onlarissa.gr)

Λάρισα: Φωτιά κοντά στο νέο κοιμητήριο και στις φυλακές

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign