pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

O Ερντογάν απειλεί τα ΜΜΕ που προβάλλουν περιεχόμενο «αντίθετο με τις κεντρικές αξίες»

Δεν διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό το περιεχόμενο αλλά η κοινή γνώμη γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτό

29/01/2022 - 1:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Anadolu)

(Φωτ. αρχείου: Anadolu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας με αντίποινα, αν διασπείρουν περιεχόμενο που βλάπτει τις κεντρικές αξίες της χώρας, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αποτελεί προοίμιο για περαιτέρω λογοκρισία.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο Τούρκος ηγέτης υποστηρίζει πως χρειάζονται μέτρα για να προστατευθεί η «εθνική κουλτούρα» της Τουρκίας και να προστατευθούν τα παιδιά της «από την αρνητική επιρροή ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε επιβλαβές περιεχόμενο σε όλα τα έντυπα, προφορικά και οπτικά μέσα ενημέρωσης».

Δεν διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό το περιεχόμενο, όμως αναφέρει πως μπορεί να αναληφθούν νομικές ενέργειες εναντίον «φανερών ή συγκαλυμμένων δραστηριοτήτων μέσω των μέσων ενημέρωσης με στόχο την υπονόμευση των εθνικών και ηθικών αξιών μας και τη διάλυση της οικογενειακής και κοινωνικής δομής μας».

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει αυξήσει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 90% των μεγάλων μέσων ενημέρωσης ανήκει στο κράτος ή τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης.

Δυτικοί σύμμαχοι και επικριτές έχουν δηλώσει πως ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 για να φιμώσει τους διαφωνούντες και να διαβρώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και την ανεκτικότητα.

Η κυβέρνηση το αρνείται, ισχυριζόμενη πως τα μέτρα είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία και ότι η ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης έχει αποκατασταθεί σ’ αυτή την άλλοτε πολύ κοσμική δημοκρατία.

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο (RTUK) διαθέτει σαρωτικές εξουσίες ελέγχου κάθε περιεχομένου ηλεκτρονικού μέσου και μπορεί επίσης να το αφαιρεί.

Έχει επιβάλει πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για εικόνες για τις οποίες λέει πως παραβιάζουν τουρκικές αξίες, όπως μουσικά βίντεο, τα οποία χαρακτήρισε «ερωτικά», αναφορές στους ΛΟΑΤΚΙ ή περιεχόμενα που θεωρεί ότι προσβάλλουν τον πρόεδρο.

Δεκάδες χιλιάδες έχουν υποστεί διώξεις, όπως η Σεντέφ Καμπάς, μία γνωστή δημοσιογράφος που προφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα αφού ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter μια παροιμία για το μέγαρο του Ερντογάν και την επανέλαβε σε τηλεοπτικό κανάλι της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το Κάλι στην Κολομβία, όπου προς το παρόν έχουν καταγραφεί υλικές (φωτ.: EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία

10/08/2026 - 4:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ 

10/08/2026 - 1:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

10/08/2026 - 11:13πμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ και κεντρικό τίτλο τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί: «Η συμφωνία με το Ομάν δεν σημαίνει ότι ανοίγουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ». 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κρατά «κλειδωμένο» το Ορμούζ – Ο βαρύς λογαριασμός που στέλνει στις ΗΠΑ

9/08/2026 - 10:58πμ
Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, στη Γερμανία, στις 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το drone με εκρηκτικά στη Λειψία και ο «ακήρυχτος» πόλεμος κατά της Ευρώπης

9/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν και πάλι πάνω από στρατιωτική βάση

9/08/2026 - 12:30πμ
Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

8/08/2026 - 11:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

Νίκος Καλογερόπουλος: Την Τετάρτη η πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

17 λεπτά πριν
Εικόνα από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει φωτιά στον δήμο Παγγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης)

Φωτιά στον δήμο Παγγαίου: Ανάμεσα σε Κοκκινόχωμα και Ελευθερούπολη

52 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/ profile.php/ ΠΑΟΠ Ν. Αμισού)

Πόντος και Κρήτη ανταμώνουν στη Νέα Αμισό Δράμας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Ποντιακός Σύλλογος Τσοτυλίου και Περιχώρων)

Ποντιακή βραδιά στο Τσοτύλι Κοζάνης τον Δεκαπενταύγουστο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η ποντιακή κουζίνα των νηστειών και οι μυρωδιές του Πόντου

2 ώρες πριν
Εικόνα από το Κάλι στην Κολομβία, όπου προς το παρόν έχουν καταγραφεί υλικές (φωτ.: EPA/ERNESTO GUZMAN)

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign