pontosnews.gr
Σάββατο, 22/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακρόν: Είπε ότι θέλει να δυσκολέψει τη ζωή των ανεμβολίαστων και το εννοεί

Κάνουν «την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν», λέει ο Γάλλος πρόεδρος

7/01/2022 - 5:27μμ
(Φωτ.: EPA/ Michel Euler)

(Φωτ.: EPA/ Michel Euler)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τονίζει ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή».

Επιπλέον άσκησε κριτική σε ορισμένους από αυτούς ότι κάνουν «την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν». Τέλος πρόσθεσε ότι είναι δική του ευθύνη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της Όμικρον.

«Μπορούμε να αγανακτούμε με σχήματα λόγου της καθομιλουμένης και τα οποία εννοώ απολύτως», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί, όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν», πρόσθεσε.

«Και δεν μπορώ να αφήσω να ανθούν στη χώρα μας συζητήσεις του είδους “ας μην τους περιθάλψουμε λόγω των επιλογών τους”. Όχι. Και το δηλώνω ξεκάθαρα», είπε αναφερόμενος στη συζήτηση στην εφημερίδα Le Parisien, όπου απαντούσε σε δύο νοσηλευτές οργισμένους με τους ανεμβολίαστους.

Συνοψίζοντας είπε ότι «η στρατηγική του είναι απλή: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός» και τόνισε ότι η επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους είναι ευρωπαϊκή τάση.

«Το λέω με μεγάλη αποφασιστικότητα και έμφαση: οφείλουμε να το κάνουμε για το σύνολο των συμπατριωτών μας που κάνουν την προσπάθεια και εμβολιάζονται και οι οποίοι, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων άλλων που ορισμένες φορές αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, μολύνονται»., είπε και συνέχισε: «Και οφείλουμε επίσης να το κάνουμε για τους συμπατριώτες μας οι οποίοι κάποιες φορές παραδίδονται σε σκοταδιστικές απόψεις, σε απόψεις του φόβου: δεν προστατεύονται οι ίδιοι ενώ η επιστήμη, η έρευνα και η ευρωπαϊκή τεχνολογική και παραγωγική υπεροχή τούς του επιτρέπουν».

«Αποτελεί ευθύνη μου να σημάνω λίγο συναγερμό, αυτό έκανα αυτήν την εβδομάδα, ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα», κατέληξε.

Εις επίρρωσιν των δηλώσεων του προέδρου της Γαλλίας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι εργαλείο για την προστασία των εμβολιασμένων…αυτή η συζήτηση για την υπευθυνότητα και την ελευθερία είναι πολύ σημαντική στην κοινωνία μας κατά την διάρκεια μιας πανδημίας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει την Τρίτη: «Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους στριμώξω, να τους δυσκολέψω την ζωή. Και θα συνεχίσω μέχρι τέλους. Αυτή είναι η στρατηγική». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν πολιτική θύελλα την ώρα που η Γαλλική Εθνοσυνέλευση συζητούσε το νομοσχέδιο μετατροπής του υγειονομικού πιστοποιητικού σε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρά την δριμύτητα των συζητήσεων, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε την νύκτα της Πέμπτης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουκρανές αγκαλιάζονται μπροστά από μνημείο πεσόντων κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο ΗΠΑ για την Ουκρανία: «Είτε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, είτε έναν σημαντικό εταίρο» – Η Ρωσία θα κερδίσει αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο

21/11/2025 - 9:37μμ
Εικόνα από την αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου συζητείται το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία (φωτ.:  EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο 28 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας – Η διαρροή

21/11/2025 - 9:48πμ
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, ενόψει συνάντησης με τον Τραμπ: «Είμαι έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί»

21/11/2025 - 12:09πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι παρέλαβε το ειρηνευτικό προσχέδιο του Τραμπ – Ουκρανοί αξιωματούχοι το χαρακτηρίζουν «παράλογο» και «σοβιετικού τύπου προπαγάνδα» 

20/11/2025 - 10:44μμ
(Φωτ.: europol.europa.eu)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές χτύπημα σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας: 35 συλλήψεις και πάνω από 3.000 αρχαιότητες κατασχέθηκαν σε Ευρώπη και Βαλκάνια

20/11/2025 - 9:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τα «σαφάρι θανάτου» στο Σαράγεβο

20/11/2025 - 8:23μμ
Η χήρα του διαφωνούντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χανάν Ελάτρ Κασόγκι στη διάρκεια συνέντευξής της με το πρακτορείο Reuters (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σοκαρισμένη» η χήρα Κασόγκι από την υποστήριξη Τραμπ στον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

20/11/2025 - 9:48πμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για παραχώρηση εδαφών

19/11/2025 - 9:56μμ
Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

19/11/2025 - 2:49μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους καλεσμένους στη διάρκεια του δείπνου (φωτ.: EPA/Anna Rose Layden/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Με Ρονάλντο και Μασκ το επίσημο δείπνο του Τραμπ για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

19/11/2025 - 10:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Σωματείο «Οι Μωμόγεροι» γιορτάζει τα 40 χρόνια του λίγο πριν κλείσει το 2025

5 λεπτά πριν
Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στη Θεσπρωτία (φωτ.: apohxos.gr / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα: Εκτεταμένα προβλήματα – Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα

34 λεπτά πριν
Την ώρα που συζειτείται το σχέδιο Τραμπ, οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)

Το Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία και η πολιτική της Αθήνας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Γρίπη: Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Vakis Kotridis)

Η Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής μάς μαθαίνει γαβάλ’, αγγείο, ζουρνά και νταούλι

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Τραγωδία στο Παγκράτι: Νεκρή 75χρονη που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση οχημάτων – Είχε μαζί την ΑμεΑ κόρη της

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign