pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεβάν Νισανιάν: Γιατί ο Αρμένιος διανοούμενος απειλείται με απέλαση από την Ελλάδα στην Τουρκία

Η σύζυγός του Ήρα Τζούρου μίλησε στο pontosnews.gr, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης

4/01/2022 - 2:35μμ
(Φωτ.: Facebook / Sevan Nişanyan)

(Φωτ.: Facebook / Sevan Nişanyan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στις φυλακές στο Βαθύ της Σάμου παραμένει κρατούμενος ο Αρμένιος συγγραφέας, αρθρογράφος και διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν (Sevan Nişanyan), ο οποίος απειλείται με απέλαση στην Τουρκία. Στην Ελλάδα ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τρία εκ των οποίων είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Ήρα Τζούρου. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο πέρασαν και από επιτροπή ώστε εκείνος να λάβει την πενταετή άδεια παραμονής.

Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Πέμπτη. Κατηγορείται για παράνομη είσοδο από την Ιταλία (παρά το γεγονός ότι έχει βίζα Σένγκεν), καθώς μία ημέρα νωρίτερα είχε λήξει η ετήσια άδεια παραμονής και δεν ανανεώθηκε αυτόματα.

«Μας κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να μας πουν το γιατί, μόνο κάτι για κάποιο έγγραφο. Εμείς πήγαμε, διότι λόγω των γλωσσών που γνωρίζουμε έχουμε βοηθήσει αρκετές φορές. Αφού μας άφησαν να περιμένουμε μία ώρα, είπαν ότι ο Σεβάν συλλαμβάνεται», ανέφερε στο pontosnews.gr η Ήρα Τζούρου.

Έτσι ο 66χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, βρέθηκε σε ένα κελί περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου της Σύρου. Χθες υπήρξε αναβολή καθώς ο φάκελος εστάλη ταχυδρομικά και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για αύριο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα γίνει.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι μεσολαβεί η αργία των Θεοφανίων, υπολογίζεται ότι ο Σεβάν Νισανιάν θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, όμως αυτός ο άνθρωπος τώρα είναι κρατούμενος», τόνισε η Ήρα Τζούρου. Αίτημά της είναι, εάν αποφασιστεί να απελαθεί, αυτό να γίνει στην Αρμενία της οποίας είναι πολίτης, και όχι στην Τουρκία.

Για την υπόθεση είναι ενήμερη και η πρεσβεία της Αρμενίας, η οποία έστειλε στη Σάμο μέλος της διπλωματικής αποστολής για να επισκεφθεί τον 66χρονο. «Σκεφτείτε ότι ούτε στο αστυνομικό τμήμα στο Βαθύ ήξεραν τι να κάνουν με την περίπτωση. Για μία ολόκληρη ημέρα δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα η πρεσβεία να μην μπορεί να επικοινωνήσει», εξήγησε η σύζυγος του Σεβάν Νισανιάν.

Στην Τουρκία ο Αρμένιος διανοούμενος από την Κωνσταντινούπολη είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης σχεδόν 17 ετών για πολεοδομικές παραβάσεις λόγω εργασιών που έκανε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε ελληνικά σπίτια τα οποία μετέτρεπε σε ξενώνες στο εγκαταλειμμένο χωριό Κιρκιντζές (στα τουρκικά Σιρίντζε), το χωριό της Διδώς Σωτηρίου.

Ουσιάστικά, όμως, η δίωξή του είναι για την αρθρογραφία και τα βιβλία του, όπως σημείωσε η Ήρα Τζούρου,  υπενθυμίζοντας ότι είναι ο μοναδικός που καλεσμένος σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης είπε ότι «όποιος δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία είναι ανήθικος».

Τον Ιούλιο του 2017 απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Φώκαιας στην Τουρκία και πέρασε στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο. «Πάντα ένιωθα την Ελλάδα ως δεύτερη ή τρίτη πατρίδα μου. Είναι μια όμορφη και πολιτισμένη χώρα», είχε πει σε συνέντευξή του στο Armenpress.

Μιλώντας στο pontosnews.gr ο Σαΐτ Τσετίνογλου είχε τονίσει ότι «το έγκλημα του Νισανιάν είναι ότι υπήρξε ένας Αρμένιος που δεν κρατούσε κλειστό το στόμα του. Στην πραγματικότητα στο βιβλίο του Yanlış Cumhuriyet (Λάθος Δημοκρατία) είχε επικρίνει το καθεστώς, ενώ στο Nefret Suçlarıyla Nasıl Mücadele Etmeli (Πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα μίσους) είχε κατακρίνει σε δυόμισι αράδες τον Προφήτη Μωάμεθ».

  • Διαβάστε ΕΔΩ πρόσφατο άρθρο του Σεβάν Νισανιάν με τίτλο «Οι καταστροφές των Τούρκων Ταλιμπάν», σε μετάφραση του Σάββα Καλεντερίδη.

Γεωργία Βορύλλα

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

20/07/2026 - 3:02μμ
Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και τέταρτος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

20/07/2026 - 1:39μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα – Εντοπίστηκε μεθυσμένη σε μπαρ

20/07/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

19/07/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

19/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

19/07/2026 - 8:17μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μυστήριο με τη νεκρή γυναίκα στη βαλίτσα – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

19/07/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Conference League: «Κλήρωσε» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο

5 λεπτά πριν
Ο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ανακοινώνει τον αποκλεισμό (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθι

32 λεπτά πριν
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκοράρει το 3-1 για την Αργεντινή απέναντι στην Ελβετία, στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2026 στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Και τα 308 γκολ σε ένα βίντεο – Το ρεκόρ που έγραψε ιστορία

1 ώρα πριν
Έτοιμος καφές και κόκκοι καφέ (φωτ.: American Heart Association)

Έως πέντε καφέδες την ημέρα: Τι λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

1 ώρα πριν
Από το 2025 και την εκδήλωση μνήμης στο Τζιβνούφ για τους Έλληνες τραυματίες και πολιτικούς πρόσφυγες που νοσηλεύτηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 250 μετά τον Εμφύλιο (φωτ.: kamienskie.info)

Τζιβνούφ: Η μυστική αποστολή που ένωσε Ελλάδα και Πολωνία – 77 χρόνια μετά

2 ώρες πριν
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign