pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πλεύρης: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την άφιξη νέων φαρμάκων κατά του κορονοϊού

2/01/2022 - 12:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, με την κυβέρνηση να διατηρεί τη διάθεση να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ», ανέφερε.

Τα σενάρια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στα δύο σενάρια που εξετάζονται για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι της covid-19, αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Το πρώτο, όπως είπε, είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση, η έμμεση υποχρεωτικότητα που υπάρχει αναφορικά με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, λογικά θα το επεκτείνουμε σε όλο τον πληθυσμό. «Για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος, θα πρέπει να έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση αν περάσει το επτάμηνο», εξήγησε. To δεύτερο που εξετάζεται και έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα, αφορά πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνουν το σύστημα στη βάση ηλικιακών κριτηρίων(με εξαίρεση τους υγειονομικούς), ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση «ούτε είμαστε κοντά στο να πάρουμε απόφαση». Πρόσθεσε ότι η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα, από τους 580.000 άνω των 60 που δεν είχαν κάνει πρώτη δόση σχεδόν οι 200.000 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει πρώτη δόση.

5.000 χάπια έρχονται τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας 5.000 χάπια από την εταιρία MERCK, ανέφερε ο κ. Πλεύρης. Με την εταιρία PFIZER, πρόσθεσε, είμαστε σε επαφή, ώστε όταν το χάπι της λάβει άδεια από τον EMA -αναμένεται από τέλη Ιανουαρίου, έως τα μέσα Φεβρουαρίου- να είμαστε από τις πρώτες χώρες που αρχές Μαρτίου θα το προμηθευτούν. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «το εμβόλιο είναι αυτό που μας σώζει».

«Πρωτόγνωρο φαινόμενο» η μεταδοτικότητα της «Όμικρον»

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων, εξαιτίας της παραλλαγής «Όμικρον» και της πιθανής πίεσης στο σύστημα υγείας ο υπουργός εκτίμησε ότι η πίεση θα είναι μόνο στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ, οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν πληρότητα άνω του 90%. «Συνολικά, έχουμε 1.300 ΜΕΘ που μοιράζονται σε COVID και non COVID περιστατικά. Είναι πιεσμένο το σύστημα» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι διασωληνωμένοι έχουν προσβληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα». «Ενθαρρυντικό μήνυμα, αλλά από την άλλη πλευρά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα δημιουργείται πίεση στα εξωτερικά επείγοντα των νοσοκομείων, και αντίστοιχα θα υπάρξει και πίεση στο ΕΣΥ, γιατί ήδη όσοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ήταν με τη μετάλλαξη Δέλτα. Η Όμικρον μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από το τέταρτο κύμα και γι’ αυτόν το λόγο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα», εξήγησε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην άνοδο της Όμικρον, τα μέχρι στιγμής δεδομένα και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν ότι έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αυτό όμως δεν έχει μεταφερθεί σε νοσηλείες, δηλαδή αναλογικά είναι πολύ λιγότερες. «Στην Αθήνα βλέπουμε ότι υπάρχουν νοσηλείες, αλλά μέχρι στιγμής τα χαρακτηριστικά τους είναι πιο ήπιες νοσηλείες», διευκρίνισε.

Χαρακτήρισε την Όμικρον «πρωτόγνωρο φαινόμενο» ως προς τη μεταδοτικότητά της, σημειώνοντας ότι «ο κύκλος αυτής της διαδικασίας είναι περίπου στο μήνα κάτι τέτοιο δείξανε οι περισσότερες χώρες, και ευελπιστούμε να βγει αυτό το σενάριο. Εμείς περίπου από τα Χριστούγεννα και μετά έχουμε την εξάπλωση της Όμικρον. Στις 21 – 22 Δεκεμβρίου ήταν στο 3% των κρουσμάτων η Όμικρον, και αυτή τη στιγμή, σε λιγότερο από 10 μέρες, είναι πάνω από 70%. Τρομακτική ταχύτητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία με νέα νομοθετική ρύθμιση

21/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Τι απαντάει η Ελλάδα στις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία

20/07/2026 - 10:11μμ
Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Πρώτη παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα με έξι μετάλλια

45 λεπτά πριν
Μέλη μικρασιατικών σωματείων μεταφέρουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του Καστέλλου Χίου. Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 (φωτ.: alithia.gr)

Από την Κρήνη στο Καστέλλο Χίου: Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής που πέρασε το Αιγαίο

1 ώρα πριν
Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign