pontosnews.gr
Κυριακή, 17/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας: Οι πολίτες μπορούν πλέον να το αποθηκεύσουν στο κινητό τηλέφωνό τους

Tο πιστοποιητικό απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων

28/12/2021 - 2:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους, αφού από σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, το πρωί, είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών Covid-19 (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία.

Με τον τρόπο αυτό, σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Στη συνέχεια, μπαίνει την οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος).

Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

Η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών, σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. Δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών Covid-19 το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν αυθεντικοποίησής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Η εφαρμογή Covid Free GR Wallet είναι διαθέσιμη για τις πλατφόρμες iOS και Android στο covidfree.gov.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ταυτοποιήθηκε η σορός 78χρονου που είχε εξαφανιστεί

17/05/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΣΥ: Τέσσερις σταθμοί του μετρό θα κλείνουν νωρίτερα από Κυριακή έως Πέμπτη, λόγω εργασιών

17/05/2026 - 6:35μμ
Το σπίτι-τρώγλη της οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Τα βλέπαμε γυμνά ακόμη και το χειμώνα» – Τι λένε γείτονες για τα τρία παιδιά και η παρέμβαση της ΕΛΑΣ

17/05/2026 - 11:17πμ
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Επιχειρήσεων όπου φτάνει η εικόνα από τα drone που χρησιμοποιούνται κατά την αντιπυρική περίοδο (πηγή: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπυρική περίοδος 2026: Πάνω από 100 drones στη μάχη με τις φωτιές – Επιτήρηση όλο το 24ωρο και «έξυπνος συναγερμός»

17/05/2026 - 10:06πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/umair-khalid-8403027/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, αίθριος στην υπόλοιπη χώρα με ενισχυμένους ανέμους

17/05/2026 - 8:11πμ
(Φωτ.: Θεόδωρος Μανωλόπουλος/ Προεδρία της Δημοκρατίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Τιμή στην «Κυρά των Μαρασιών» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

16/05/2026 - 9:43μμ
Πλαστά φάρμακα και σκευάσματα που κατασχέθηκαν (πηγή: YouTube / Eurojust)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα – Έρευνες και στην Ελλάδα

16/05/2026 - 6:57μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Τροποποιείται το δρομολόγιο της Γραμμής 56 λόγω εκδηλώσεων για τη 19η Μαΐου

16/05/2026 - 2:40μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη ζευγάρι για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

16/05/2026 - 2:11μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω αγώνα δρόμου και φιέστας της ΑΕΚ

16/05/2026 - 12:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωταγωγημένη η πρόσοψη της Βουλής για τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτ.:  EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Κοζάνη: Σφοδρές αντιδράσεις και αίτημα αναβολής των σχολικών αγώνων τη 19η Μαΐου

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League – Play off: Αήττητη στα πλέι οφ η πρωταθλήτρια ΑΕΚ – Δεύτερος ο Ολυμπιακός

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σοφία Λυσιόβα)

ΑΕΚ: Δείτε την εντυπωσιακή φιέστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σε ζωντανή σύνδεση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων απέκτησε το Νέο Κεραμίδι Πιερίας – Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία»

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook / Ecumenical Patriarchate)

Καππαδοκία: Συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαλακοπής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Άνετα το 2-0 στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός – Ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά ο Άρης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign